Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 10. Jan, 2013, 12:12

Ahojte, znamemu sa dostal do PC virus co mu zablokoval PC. Pisemu tam ze Slovenska policia bla bla. A ma zaplatit pokutu. Viem ze tento virus sa objaoval davnejsie, ale chcem sa opitat ako ho odstranit. Mali ste snim niekto skusenost? Nechce sa mi ist do reinstalacie winu
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1146
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa Vlko » Št 10. Jan, 2013, 13:12

Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.2Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
pali987
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28
Bydlisko: Trebišov/Prešov

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa pali987 » Št 10. Jan, 2013, 13:14

Mne sa to nedavno objavilo, ale ja som len rychlo resetol PC a potom to uz bez stopy zmizlo. :D
CPU: Core I7 920 VGA: Gigabyte HD7950 3GB WindForce MB: Gigabyte X58A-UD7 RAM: 3 x 2GB Kingston HyperX 2000Mhz CL9 HDD: 640GB WD6400AAKS SSD: Intenso 128GB Sata III PSU: Seasonic M12II-620 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa Mimiik » Št 10. Jan, 2013, 13:49

Vytiahni kabel od internetu, zapne sa ti normalne PC, spusti MSconfig, najdi si tam ten virus, vidis tam jeho cestu, zmaz ho a zrus ho zo startup. That is all
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 10. Jan, 2013, 15:00

ok diki moc za navody. vecer mi ho donesu tak skusim. Zaujmalo by ma kolko ludi zaplatilo :rolleyes:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5468
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa killswitch » Št 10. Jan, 2013, 16:58

nedavno som ho odstranoval kamosovi.. pouzil som kombo RogueKiller + MBAM na docistenie. samozrejme v nudzovom rezime.
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 10. Jan, 2013, 17:30

mna len teraz napadlo, co by som asi robil keby mi to zasialhlo PCcka vo firme. mam ich 70 + 3 servery. To by bolo zaujmave :laugh:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5468
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa killswitch » Št 10. Jan, 2013, 17:39

hladal si novu robotu? :D
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa valistar » Št 10. Jan, 2013, 17:43

tak snad tam mate nejaku security policy, ze by sa nieco taketo nestalo snad :? . a ked tak ked je to chyba usera tak ty by si mal byt chraneny....

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 10. Jan, 2013, 18:35

samozrejme ze je tam nastavene security police, aj antivirak, ale ked to tam niekto donesie a rozlezie sa ti to po sieti tak neverim tomu ze nejake security ti pomoze. Chyba dotycneho cloveka to moze byt, ale vacsi problem to je pre cloveka coto musi odstranit :D

killswitch: asi tak :laugh:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12536
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa Snake » Št 10. Jan, 2013, 20:46

hell: keď tam máte politiku, tak vieš aj hromadne ovládať AV, tak čo sa plašíš.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 13. Jan, 2013, 22:00

som zabudolaj napisat, komp spusteny v nudzovom s prikaz. riadkom. cez msconfig zablokovane. nainstaloval som rougekiller a MBAM
a vsetko ide ako ma. chalani dikes ;)
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5514
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 23. Jan, 2013, 00:31

4x ten virus "napadol" moje Pc. Nepreinstaloval som ho, vkuse som mal vsetky zaplaty a aj Avast.
No virus bol rychlejsi ako Avast. No nasiel som davnejsie super navod ako sa virusu docasne zbavit /za seriozne zbavenie sa virusu povazujem vzdy preinstalaciu/ - nudzovy rezim, win+R, msconfig a v startup odstranit somariny s exe koncovkou ktore si virus nazve WIndows atd. 4x mi to pomohlo a nemusel som reinstalovat PC.
Predvcerom som prisiel na fintu, ze virus sa da lahko vypnut bez restartu - alt+tab, virus zmizne, ukaze mi to zoznam otvorenych okien, nasledne ´kliknem pravym dole na virusove okno a dam zavriet - hned sa spusti potom avast a napise ze je to skodliva aplikacia. POTOM co napadne system :D 3x som to taktzo zavrel, a nemusel som ani reset
Je mi jasne ze je to len docasne riesenie. Podotykam virus sa mi spustal sam od seba ked som mal otvoreny google, facebook a gmail.

No a dnes :D som dostal nejaku novu verziu toho viru - blokuje uz aj ALT+TAB, neda sa absolutne zrusit, a co je najlepsie, po spusteni pc do nudzoveho rezimu - okamzite po nabehnuti OS restartne PC. Cize je nemozne ho odstranit. Jedine s nejakym live bootovacim cd. Takze nasledoval format disku a konecne prechod na Windows8. :) Cele to okno vyzera vynovene, a uplne ine. Ja len nechapem, cim mam zabranit aby sa mi to dostalo do PC ked mam zaplaty a Avast. Asi prejdem na NOD ESS 5.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Logitech G105, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Mobile: Apple iPhone 6S 16GB Space grey, Samsung Galaxy A3 2017 Black, Apple iPad Mini 2 Cellular 16GB White, Nokia 515 Black Single Sim

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7748
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa HellAngel » St 23. Jan, 2013, 08:34

ten pocitac co mi to napadlo mal aviru, ktra v testoch za posledne 2 roky je stale v TOP 5 anivirakov. Zatial ten PC ide, ale upozornil som nech si zalohuju foto a ked im to najblizie hodi tak format. Pametam si este davno bol virus win CIH virus. To boli este v mode win95 a 98. To bola tiez riadna potvora. Dokonca nepomohlo ani naformatovanie disku. Stale sa dokazal objavit.
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone Asuz zenfone 3 ZE520KL + MI band 2

mman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: St 23. Jan, 2013, 10:17

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Príspevok od užívateľa mman » St 23. Jan, 2013, 10:25

S uvedeným problémikom som sa niekoľkokrát stretol aj ja. Nakoľko mám v PC mnou inštalovaných vždy viac účtov riešenie bolo jednoduché. Aj keď je to PC pre domácnosť, zakladám administrátorský účet pod menom užívateľa a ďalší administrátorský alebo Guest účet. Jednoducho vždy jeden navyše.

Pri objavení sa tejto otravnej aplikácie jednoducho Ctrl+Alt+Del a prepnutie sa do iného účtu. A potom už iba spustenie antiviru.

Zatiaľ to zabralo vždy.

Napísať odpoveď

Návrat na "Bezpečnost a zabezpečenie PC"