Blokovany pc v robote

Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
martin0134
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13

Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa martin0134 » Pi 24. Nov, 2017, 20:04

Caute v robote mam komp na ktorom sa testuju vyrobky . Problem je ten , ze by som nan potreboval nainstalovat jeden dalsi program na test niecoho dalsieho , ale nemecky kolegovia tento komp obmedzili na maximum ... Je tam naistalovany Win XP a nejde na tom pc ani len zmenit cas a nie to este nainstalovat dalsi program ... Chcem sa vas preto spytat ci sa to neda nejako obist ? Staci aby som tam dostal ten jeden program . Vzdy ked ho chcem nainstalovat vypise nieco v zmysle , ze potrebujem opravnenia od administratora . Skusal som pozret do firewallu windowsu ale ani tam sa neda dostat ...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4085
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 24. Nov, 2017, 20:08

XPcko hacknes asi tak do 3minut .... :) ale ci budu radi nemecki kolegovia
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
martin0134
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa martin0134 » Pi 24. Nov, 2017, 20:11

Ten komp nieje ani pripojeny k internetu je to len cisto na testovanie , cize pohoda . Poradis mi ako na to ? Lebo kopirovat subory z usb ide ale instalovat nejde nic

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4085
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 24. Nov, 2017, 20:13

bud musis mat fyzicky pristup k disku, alebo vedeit bootvat linuxove distribucie :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
martin0134
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa martin0134 » Pi 24. Nov, 2017, 20:16

Mam doma live cd na ktorom je win xp alebo linux . S tym pristupom k disku to ako myslis ?

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1374
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 24. Nov, 2017, 22:06

zasadna otazka, vies tam vobec nieco nabotovat? taketo pc mavaju urobeny lock aj v biose takze to by som skusil ako prve

ak pojde botovat tak dalej postupovat bud ako pisal shajek alebo si urob boot usb ms-dos alebo si rovno vytvor boot programu cia commander (treba nan trocha viac praxe prip. nastudovat tutorial) - ten dokaze aj uchovat povodne udaje a opravnenia a po tvojich vykonanych zmenach ich obnovit naspät, tym padom sa da to pc vratit do takeho stavu ze ani nikto nebude vediet ze si sa tam v niecom hrabal, teda az na ten doinstalovany program (my sme sa takto bavili este kedysi davno v skole ked nas vytacal admin a vsetko nam blokoval no a my sme samozrejme chceli robit svoje veci :D )
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3884
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 24. Nov, 2017, 22:35

A nezabudni si predtym pozriet profesiu :facepalm:

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8081
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa HellAngel » Pi 24. Nov, 2017, 23:26

nerozumiem jednej veci, ak ten program potrebujes na pracu, v com je problem ze ti ho tam nenainstaluju? Blokovanie PC ma svoje dovody. Prelomit XP admin lock je nie moc zlozite, pametam si, ze my sme pouzivali USB kluc, s ktorym sa pustil XP a dovolil uzivatelovi robit veci, ako keby pracoval pod admin kontom. Raz na to ale prisli. O pracu som neprisiel, ale o cca 12 000kc ako pokutu + porusovacka.
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
martin0134
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13

Re: Blokovany pc v robote

Príspevok od užívateľa martin0134 » So 25. Nov, 2017, 00:21

A co tak tento program ? Mal by len zistit heslo na administratorske konto

https://www.youtube.com/watch?v=VKgVisjlkYM&t=22s

Nieje to vobec take dramaticke ako myslite , ine kompy ktore su v sieti a pouziva sa v nich SAP a podobne su pod dohladom , ale toto su kompy ktore nikoho nezaujmaju a problem je , ze z nasej strany uz nikto nezisti ake tam kedysi davno dal nejaky nemcur heslo , ktory uz mozno ani vo firme nieje :D :D . Novy komp mi urcite nekupia a ide len o to ze pocas dna musim prebiehat medzi dvoma pracoviskami kde tento program je .

Napísať odpoveď

Návrat na "Bezpečnost a zabezpečenie PC"