Nefunkčnosť/Funkčnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Všetko o mobilných telefónoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Mythos
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: Ne 29. Aug, 2010, 15:01
Bydlisko: Levice

Nefunkčnosť/Funkčnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa Mythos » St 25. Sep, 2013, 21:50

Chcem sa spýtať. Kedysi dávnejšie som čítal na nete (už neviem presne kde) že zahraničné mobily na slovenské siete nebudú fungovať.

Príklad: Jednoducho si objednáte fon z e-bay-u, vložíte SIM kartu, zapnete, a mobil pôjde ale volať sa nebude dať.

Je to naozaj tak ? Hlavne tých odolných (outdoorových) fonov je hodne anglických značiek ktoré majú super parametre a sú cenovo prijateľnejšie ako tunajšie.
Naposledy upravil/-a Mythos v St 25. Sep, 2013, 23:29, upravené celkom 1 krát.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel i7-4790K
Cooler: NOCTUA NH-D14
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080Ti
MB: Gigabite Z97X Gaming 5
RAM: Kingston Hyper X Fury DDR3 16 GB
Tower: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB
SSD2: Crucial MX100
HDD: Hitachi 7200ot. 1TB
HDD2: WD Red 3 TB
Zdroj: Corsair HX1000W
LCD: 32" Acer B326HK UHD 4K

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15347
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 25. Sep, 2013, 21:55

Nie, nic take ako nefunkcnost zahranicneho mobilu pri pouziti z ich pohladu v zahranici neexistuje.

Existuju ale nasledovne moznosti obmedzenia :
1) SIM lock - kartu ineho operatora nez toho originalneho tam nedas, resp. telefon ti ho nebude akceptovat. Toto je to, co robi stale este u nas napriklad Telelom. 112 pojde volat aj nadalej aj bez SIM karty.
2) chybajuca podpora pasiem pouzivanych nasim operatorom. Prakticky to znamena telefon zakupeny pre pouzitie v americkych ci azijskych GSM/3G/LTE sietach. V takomto pripade ti vzdy bez vynimky pojde volat a pojde ti 2G internet. Rozdiely medzi USA a EU su totiz iba v 3G a LTE pasmach. Vid http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... MTS-FDD.29 .

Staci sa teda spytat, ci je ten anglicky telefon sim free, resp. ci nie je sim locked; a spytaj sa ci podporuje europske 3G frekvencne pasma.

Užívateľov profilový obrázok
Mythos
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: Ne 29. Aug, 2010, 15:01
Bydlisko: Levice

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa Mythos » St 25. Sep, 2013, 22:49

Super ... Vďaka ! :good:

Do budúcnosti už budem vedieť.

Asi pred rokom som pozeral na nejaký outdoorový Samsung (Tuším ten Xcover niektorí) ale v SR ho nemali a nakoľko som nemal plné poznatky o tých sieťach tak som to nechal radšej tak.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel i7-4790K
Cooler: NOCTUA NH-D14
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080Ti
MB: Gigabite Z97X Gaming 5
RAM: Kingston Hyper X Fury DDR3 16 GB
Tower: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB
SSD2: Crucial MX100
HDD: Hitachi 7200ot. 1TB
HDD2: WD Red 3 TB
Zdroj: Corsair HX1000W
LCD: 32" Acer B326HK UHD 4K

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 25. Sep, 2013, 22:51

Mam fon kupeny v ALDI v madarsku.. je to nejaky telenor fon, ziadna znacka... vlozim sim telenor, fon ide.. vlozim akukolvek inu simku, slovensku, cesku, o2, or, telekom... fon vypise: Insert correct sim..ale fo, s usb nabkou, kreditom, micro sd kartou, usb kablom stal 7€...

Takze, ak to bude nieco ako Nokia, SE, Samsung, ist by to malo. Ak je to fon brandovany na operatora - teda ze ma este aj znacku operatora nemusi ist.. Bacha na fony z USA, ktore su len na ich siet, nemaju 900/1800Mhz siet...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15347
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 25. Sep, 2013, 22:52

Vypise ti ze "Incorrent sim" lebo je SIM locked. Otazkou je vzdy, ci ho dokazes unlocknut, kedze operator ti ho zjavne neodblokuje.

Užívateľov profilový obrázok
Mythos
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: Ne 29. Aug, 2010, 15:01
Bydlisko: Levice

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa Mythos » St 25. Sep, 2013, 23:18

No však práve ... tie hodne slušné fony sú práve aj z USA.

Pred pár dňami sa mi zaľúbil KYOCERA Torque - ale nakoľko sú to fony práve z USA tak si na ňom veru "nepochutím" osobne na Slovensku. Inak mám už hodných pár rokov SAMSUNG Star GT-S5230 a som mega spokojný - bol mi darovaný, ide z neho volať a posielať SMS a čo je pre mňa mimoriadne podstatné vydrží mi pri mojom používaní tak cca. 20 dní bez nabíjačky nie jak tie nové "hnoje" ! :furious: :-)
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel i7-4790K
Cooler: NOCTUA NH-D14
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080Ti
MB: Gigabite Z97X Gaming 5
RAM: Kingston Hyper X Fury DDR3 16 GB
Tower: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB
SSD2: Crucial MX100
HDD: Hitachi 7200ot. 1TB
HDD2: WD Red 3 TB
Zdroj: Corsair HX1000W
LCD: 32" Acer B326HK UHD 4K

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7557
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach

Príspevok od užívateľa newmi » Po 30. Sep, 2013, 15:38

faugusztin napísal:. V takomto pripade ti vzdy bez vynimky pojde volat a pojde ti 2G internet. Rozdiely medzi USA a EU su totiz iba v 3G a LTE pasmach. Vid http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... MTS-FDD.29 .
Su aj v GSM. Ten telefon by musel byt aspon tri band 850/900/1800. http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_frequency_bands
;)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné telefóny"