Navigácia na smartfóne s 4GB?

Všetko o mobilných telefónoch ...
hh74
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ne 31. Okt, 2010, 14:44
Bydlisko: Veľký Krtíš

Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa hh74 » Pi 12. Júl, 2013, 16:35

Prosím Vás, mal som v pláne kúpiť si navigáciu. Od tej ma už x ľudí odhovorilo, že bohate stačí smartfón (SF) s navigáciou. Lenže tu je zas ďalší problém a to nedostatok úložného priestoru v mobiloch.
Bežne SF sa dodávajú s 4GB, údajne voľných je len nijakých 1 až 1,5GB a to sa mi zdá strašne málo. Pozeral som navigáciu SYGIC a keby som tam hodil len mapu SK a okolitých štátov + Chorvátsko, tak vyše 1GB je preč. Nové SF nevedia inštalovať na SD kartu, čo je tiež veľké mínus. Samozrejme okrem navigácie by sa tam dalo aj pár aplikácií a nijaké hry, len mám obavy, že to bude mať za následok úplne preplnenej pamäte = spomalený systém, sekanie.

Má niekto skúsenosti so SYGIC navigáciou na relatívne lacnejších smartfónoch?
Maximum čo som ochotný dať za SF je 200€. Navigáciu len OFFLINE.
Zaujali ma: LG Optimus L5 II, Samsung Galaxy S Duos prípadne ak niekto má skúsenosti s Nokia Lumia 620 (tu je navigácia už v mobile, len tá kvalita či stačí, SYGIC som videl, je fajn).

Ďakujem za reakcie.
Spoiler: ukázať
Intel i5 3570K@3400MHz/SCYTHE Mugen 3 Rev. B, MB MSI Z77 MPower, GK Saphire 7770, DDR3 2x8GB, Crucial M4 128GB SataII, Seagate SV35.5 1TB (2 system) + 1TB WD Green, 1TB My Book, Sound Blaster X-Fi Gamer, LG DVD-RW, case Lian Li 7FNW, power Seasonic X-650, monitor NEC MultiSync PA241w

Užívateľov profilový obrázok
Joey35
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1060
Dátum registrácie: St 17. Dec, 2008, 23:36
Bydlisko: Bardejov

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa Joey35 » Pi 12. Júl, 2013, 20:26

tak nokia drive+(520-tka ma len nokia drive bez + a to znamena, ze je ohranicena len na lokalitu simky=len mapa SVK) je jedna z najlepsich navigacii v mobiloch, ja by som kludne siel do tej 620-tky :-) je to vyborny telefon za tu cenu.
PC:MB:MSI P67A-C45 B3,CPU:Intel® Core i5-2500K + Gelid Tranquillo,GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3G,HDD:CRUCIAL MX100 256GB + Seagate barracuda 1TB,RAM:2x4GB Kingston HyperX 1333 CL9,PSU:Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze,Case:BitFenix Shinobi,MONITOR:AOC Q3279VWFD8 + BENQ GW2760

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 12. Júl, 2013, 20:44

Netuším kde mám jadro sigycu ale mapy mam uložené na karte....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

hh74
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ne 31. Okt, 2010, 14:44
Bydlisko: Veľký Krtíš

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa hh74 » Pi 12. Júl, 2013, 21:05

Tak ja som sa dočítal a dostal info, že Android 4.xx zatiaľ vie všetko inštalovať len priamo do pamäte fónu.

Na tú Nokiu asi pôjdem kuknúť priamo do kamenného obchodu.
Spoiler: ukázať
Intel i5 3570K@3400MHz/SCYTHE Mugen 3 Rev. B, MB MSI Z77 MPower, GK Saphire 7770, DDR3 2x8GB, Crucial M4 128GB SataII, Seagate SV35.5 1TB (2 system) + 1TB WD Green, 1TB My Book, Sound Blaster X-Fi Gamer, LG DVD-RW, case Lian Li 7FNW, power Seasonic X-650, monitor NEC MultiSync PA241w

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1935
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa mirjak » Pi 12. Júl, 2013, 21:29

tak to mas nejake zle info

EDIT: ok, ide to, ale s problemami, napr. pomocou DirectoryBind s rootom. Bezny uzivatel to vsak moze vnimat, ze sa to proste neda.
EDIT2: nemam sice priamo S4, ale podla release notes k JB 4.2.2 uz samsung priamo umoznuje presuvat aplikacie na SD, t.j. vyklika to aj bezny uzivatel
Naposledy upravil/-a mirjak v So 13. Júl, 2013, 09:55, upravené celkom 2 krát.

hh74
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ne 31. Okt, 2010, 14:44
Bydlisko: Veľký Krtíš

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa hh74 » So 13. Júl, 2013, 07:37

Jelly Bean - čo je nahodený v súčasných smartmobiloch má problém s pamäťou, tak asi zlé informácie nemám.
google - otázky, návody ako nato aby to šlo, asi nevymyslel som to ja. Priateľ má Samsung S4 (16GB) a len 1GB voľných a má tam len navigáciu Sygic (5GB) a 2-3 lepšie hry (nepoznám ich). Nie je mobil expert, jednoducho išiel do Google Play, stiahol veci čo sa mu páčili a zrazu šok, že má nedostatok pamäte a pritom v mobile má prázdnu 32GB SD kartu. Mobil za takmer 600€, tak čo bude pri 200€?
Na čo potom smartfóne, keď je tam tak smiešne málo pamäte, že to je nepoužiteľné na niečo viac ako moja stará Nokia X2.

Stačil by odpoveď: Mám takéto a tieto skúsenosti. Ide to ale s problémami, alebo to neide vôbec.
Spoiler: ukázať
Intel i5 3570K@3400MHz/SCYTHE Mugen 3 Rev. B, MB MSI Z77 MPower, GK Saphire 7770, DDR3 2x8GB, Crucial M4 128GB SataII, Seagate SV35.5 1TB (2 system) + 1TB WD Green, 1TB My Book, Sound Blaster X-Fi Gamer, LG DVD-RW, case Lian Li 7FNW, power Seasonic X-650, monitor NEC MultiSync PA241w

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa CageJ » So 13. Júl, 2013, 09:09

S4ka ale len OS zabera cca 9,1GB...

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1825
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa zoom » So 13. Júl, 2013, 21:40

Tu mas realny priklad z Galaxy S4 (TouchWiz ROM) a Sygic:

Obrázok

Ako pise mirjak, normalne tam je tlacitko na presun dat na SD kartu. Samotny presun odskusat nemozem, lebo v telefone nemam SD kartu.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 14. Júl, 2013, 10:36

neni co presuvat, pokial nemate mobil s debilne riesenou pamatou (ako som posledne videl u LG), tak to funguje normalne...
Na desire hd mi sygic hodi do internej pamate, kde zerie nejakych 20MB, mapy sa stahuju na sdkartu, ktoru mozes mat do 32GB, takze ziadny problem nemas.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa Wizik » Po 15. Júl, 2013, 18:20

Presne ako pise Shiro, mapy sa automaticky ukladaju do zlozky "Sygic", ktora ti vznikne na SD karte po nainstalovani aplikacie.
Do 200e to ale nebude asi velmi vykonny smartphone, mozno by bolo fajn trosku pridat a kupit napr. HTC One S.

Telefon za 250€, licencia pre celu Europu 35€ a si vysmiaty. :good:
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7557
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa newmi » Po 15. Júl, 2013, 18:29

veru, nechapem co mate za problem. ze appky sa nedaju presuvat na SD kartu. Nevyhovarajte sa na system ked ste lavy :P
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 16. Júl, 2013, 12:30

to presuvanie nie vsade funguje, stretol som sa s tym. vacsinou je to na zariadeniach s nezvycajne riesenou pamatou.
kamosov LG ma klasicku pamat pre OS, potom pamat pre appky (internu) a este sdkartu. takze mu to zobrazuje nieco ako sdcard0 a sdcard1 a app2sd je z toho na prasky a nefunguje mu.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7557
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 16. Júl, 2013, 20:29

a custom ROM nepomoze?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 16. Júl, 2013, 22:17

preco by mala? system pamati v danom telefone mas stale rovnaky, ten nicim nezmenis.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Navigácia na smartfóne s 4GB?

Príspevok od užívateľa scpeter1 » Št 18. Júl, 2013, 21:18

sa velmi mylis.....custum ROM,ktora podporuje APP2SD a je po probleme.......Rozdelis si SD kartu na oddiely a je to....odskusane na HTC Desire....HTC Sensation..... :good:
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné telefóny"