4ka - Štvrtý mobilný operátor

Všetko o mobilných telefónoch ...
Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6357
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa shiro » Št 17. Máj, 2018, 08:56

No ved ale toto uz dlho nema byt problem. Hocijaky ISP, majuci statisice ludi na optike musie mat potom ake tie "kanaly" ? Vzhladom na pocet zakaznikov mnozstvo stiahnutych dat a rychlosti optiky? U Orange optiky ci Telekom optiky tam lietaju petabajty stiahnutych/uploadnutych mesacne, ked maju optiku na 300 ci 500Mb/s a tisice zakaznikov. A vsetko sa v pohode stiha.

Mobilne data su to iste, akurat sa to medzi sebou bavi bezdratovo. Ako pises, prioritizacia tam je, aby zostala zachovana dostupnost hlas. sluzieb. Tusim su to aj odelene pasma.

Skratene, ked s prenosom kvanta dat (up/down) nemaju problem operatori pri svojom optickom nete s radovo vyssimi rychlostami, preco je problem pri mobilnom nete? BTSka by mala problem so sotihanim, keby ju kazdy vytazoval na max. rychlost prenosu dat, nie na ich mnozstvo. Nema jej ako ublizit ked cez nu pretecie 100GB dat miesto doterajsich 10GB.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Št 17. Máj, 2018, 12:47

ved ale mnozstvo dat = rychlost * cas ... neviem comu nechapes, F ti to tu uz vysvetlil :D

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6357
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa shiro » Št 17. Máj, 2018, 15:34

Nechapem, preco je problem ze stiahnem miesto doterajsich 2GB napr. 25GB.
Aj s prioritizaciou hlasovych sluzieb, ked si vezmes, ako mobilna siet funguje, kvalitu hlasu v mobiloch (netreba siroke pasmo), ze nestahuju vsetci naraz naplno a ze uvadzane rychlosti mob. internetu su "az" taka a taka rychlost - operator moze miesto LTE na 73Mbit/s to obmedzit na 20-30Mbit/s a ludia si nic nevsimnu (v pripade nejakeho zahlcovania nahodou)
...tak proste nevidim dovod nejak obmedzovat stiahnute data. Alebo ich predavat za predrazene ceny.

Ano, podla tvojho vypoctu budem dlhsie vyuzivat linku stahovanim...ale ved to vobec nieje problem, tak to proste pracuje. A keby to problem bol, tak mame stejne veci aj na DSL, optike, atd. Pricom aj na nejakom smejdovom DSL za 15e/mes ma to zacne spomalovat po kolko, 200-300GB? Na mobile mam za stejnych 15e, napr. u telekomu, trapnych 500MB ci kolko.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Št 17. Máj, 2018, 20:01

Co si myslis, kolko ti da jeden sektor?

Užívateľov profilový obrázok
wOne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2923
Dátum registrácie: Št 11. Mar, 2010, 21:55
Bydlisko: Nitra

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa wOne » Št 17. Máj, 2018, 21:58

Per napísal:
Ne 29. Apr, 2018, 16:05
Ide o pointu ak ste to nepochopili. Nekonečné data = 300GB
Momentalne je program za 12e, v ktorom je fupko 300gb potom sa ti znizi rychlost, stale si vsak mozes aktivovat to.nekonecno sms(to.n) stoji to 20cku bez fupka

Pouzivam 4ku ako main internet na firme kedze tam nemam pevnu siet, uz vyse roka bez problemu.(simka priamo v routri)

Firme oproti som odporucil swan este za cias 100gb za5€, potom to zvysili na 10€. Toto som pouzival aj ja az pokial sme neboli 4ja a prestalo nam to stacit. Odvtedy pozivam 4ku.

Cize cca 3 roky ficim na swan/4ke a nemam problem. :)
MSI X99S Gaming 7, 5820K@4.6GHz, 32GB/2600, ZOTAC GTX1070 AMP! Extreme, Samsung 950Pro 256GB,
ADATA Premier Pro 512GB, Seasonic X-750 Gold, NZXT H440 Special Edition

Asus ZenBook
OnePlus 3 64GB

RGB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11889
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa Per » Pi 18. Máj, 2018, 20:25

Viac mi ani netreba. Od začiatku mesiaca mám spotrebu 26GB. Občas stiahnem film,pozerám online seriál,stream rádio atď.. Komunikáciu telefonovanim takmer nepoužívam,takže mi To nekonečno netreba

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11889
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa Per » Ut 29. Máj, 2018, 20:58

Trochu zlá skúsenosť zas. Musel som si telefón nastaviť,nech si nevšíma 3g siete. Už párkrát sa mi stalo,že na mieste,kde mám perfektný 4g signál mi bezdôvodne naskočí 3g. Hlavne keď pozerám video,alebo niečo sťahujem na pozadí ,čiže nevidím stavovú listu. Následok toho je ,že mi stiahne všetky roamingové data v relatívne krátkej dobe a potom vycucne kredit ,čo mám ...

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7480
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa newmi » Št 07. Jún, 2018, 21:34

tak holt je to lowcost, maju svoje muchy. Ja mam problem s roamingom. Dakedy trva hodnu chvilu ked prejdem hranicu kym chytim signal v roamingu. Neviem, netusim preco.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: EUROCASE,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Netgear JNR3210 myPhone Xiaomi Mi A1 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Pi 08. Jún, 2018, 08:36

Mne to niekedy robi iphone, android sa mi zvacsa prepne rychlo.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11889
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa Per » So 09. Jún, 2018, 11:35

Idú vám data v roamingu? Mne už pár dní nie si všímam. Aj to takto zobrazuje v status bare..

Obrázok

toto je tiez zaujimavena webe 4ky nemam v spotrebe ziane info o datach v roamingu
https://1drv.ms/u/s!AvV6xW22pYeCg_5XRC3VrsaORo_XIw

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7480
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa newmi » Po 11. Jún, 2018, 20:52

Data isli ale neodpocitali sa z predplatenych :-( Mozno to bolo kvoli tomu, ze to bolo nejak na prelome co to aktivovali. Cvakal som za data len 2,40€ tak sa mi to neoplatilo riesit na infolinke.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: EUROCASE,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Netgear JNR3210 myPhone Xiaomi Mi A1 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11889
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa Per » Ut 12. Jún, 2018, 17:19

Už som na to prišiel. Samozrejme mám minuty roaming aj celým kreditom..

Človek na messenger 4ky mi odporučil,nech si vypnem roaming v telefóne

Užívateľov profilový obrázok
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2223
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Bydlisko: Zlaté Moravce

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa MaxPayne » Ut 12. Jún, 2018, 18:40

Nic v zlom ale na co si to mal zapnute?
Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
OS: Windows 10 Pro SK 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11889
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa Per » Ut 12. Jún, 2018, 21:42

Občas mi proste zastáva rozum nad podobnými otázkami..nič v zlom

Užívateľov profilový obrázok
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2223
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Bydlisko: Zlaté Moravce

Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor

Príspevok od užívateľa MaxPayne » Ut 12. Jún, 2018, 23:20

Nic v zlom ale ak si v 4g pokryti fakt nechapem na co si to mat zapnute, jedine ked niesi v pokryti, co potom by som 4ku vôbec nepouzival
Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
OS: Windows 10 Pro SK 64-bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné telefóny"