Strana 1 z 1

NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Št 15. Jan, 2015, 22:59
od užívateľa j4ro
Pri putovaní po nemenovanom supermarkete som sa pristavil pri novo vyložených dotykačoch, lákajúcich cenou.

Najlepšie na mňa pôsobil dlaždicový motív dotykaču PENTAGRAM.

Aké sú vaše názory a skúsenosti?

1. Pentagram REBEL 4.7

Displej: IPS 4,7" - 1280x720
CPU: Quad Cortex A7 1,3GHz
RAM: 1GB
Foto: 5Mpx - AF, LED
SD: ano
Bat.: 1800mAh

http://www.pentagram.pl/produkty/rebel-4-dot-7

Obrázok


2. BEEX FREEDOM

Displej: IPS 5" - 960x540
CPU: Quad Cortex A7 1,3GHz
RAM: 1GB
Foto: 13Mpx - AF, LED
SD: ano
Bat.: 2500mAh
GPU: Mali-400MP

http://www.beexmobile.com/sk/produkty/beex-freedom.html

Obrázok

3. MYPHONE Next-S

Displej: IPS 4,5" - 960x540
CPU: Quad Cortex A7 1,2GHz
RAM: 1GB
Foto: 8Mpx - LED
SD: ano

http://www.myphone.cz/cz/produkt/39/next-s
Obrázok

4. NAVON MIZU M450

Displej: IPS 4,5" - 960x540
CPU: Quad Cortex A7 1,3GHz
RAM: 1GB
Foto: 5Mpx - AF, LED
SD: ano
Bat.: 1600mAh


Obrázok

Táto téma nemá reklamný účel, preto ho prosím nehľadajte. PEACE
Skôr vytváram priestor pre zhodnotenie podobných NONAME telefónov.

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Pi 16. Jan, 2015, 00:38
od užívateľa lacika
radsej lumiu 530 z nayky za 69.99€ (bola ekšn)

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Ne 18. Jan, 2015, 15:12
od užívateľa Broslowski
Vec ktoru by som nikdy skutocne nekupoval je lacny no name android :)

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Ne 18. Jan, 2015, 15:45
od užívateľa j4ro
Prečo? Pre android alebo spracovanie.

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Ne 18. Jan, 2015, 23:56
od užívateľa LordKJ
@Broslo, definuj noname android

ja som kupi lacny android a som spokojny :) (140€), ale tak nie je to noname, ale huawei (resp. honor)
rovnako aj tablety za tych 80eur su schopne (lenovo a7-50l)

A je plno takychto cinskych ekvivalentov

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Št 22. Jan, 2015, 13:43
od užívateľa Broslowski
Pre mna je no name android cokolvek co ma nejak zbastardenu ROM, kde cosi chyba, vacsinou je to SW podpora do buducna. Ako sme si zvykli dlho mobil takto nevydrží :)

Čize LordKJ jak lenovo tak hňuhavej su normal výrobcovia zariadení.

vacsinou je pouzita daka hybrid non oficial ROM (custom kernel as well ) ktorej mozu chybat urcite Google services a teda nemozes korekrtne vyuzivat Google sluzby.

Spracovanie moze byt uplne v pohode - HW detto - no ten sw za tu sumu bude kockopes bez dodatocnej podpory :good:

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: Št 22. Jan, 2015, 17:39
od užívateľa LordKJ
juj ale tak SW podpora do buducna chyba aj normal vyrobcom :D

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 12:34
od užívateľa Broslowski
Pred rokom to bola pravda teraz už ani nie :) :good: minimálne je ten komerčný výrobca schopný vydávať aspoň dáke FIX v prípade že Google niečo zmení a bez toho by si mal problémy so službami od Google. Ber to tak že ak si kúpiš takú vec máš to akoby naveky s tým čo si to kúpil (teraz myslím SW ). Ďalšia vec je použitie HW, teda dákej SOC jednotky - ak budeš mať osadený stroj niečím, čo sa skutočne nachádza maximálne v takýchto veciach alebo čínskych napodobneninách môžeš mať problém. Z praxe spomeniem, Zopo a pod veci s Mediatek SOC majú tak na P GPS čip že sa v praxi absolútne nedá použiť pre potreby navigácie, minimálne u nás. No a teraz vysvetli zákazníkovi že nie je na vine apka, ale jeho telefón, ktorý u nás vlastne nemá čo hľadať. :D

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 13:01
od užívateľa LordKJ
Nove mediateky maju uz vcelku v pohode GPS, taktiez mam momentalne telefon s mediatek chipsetom (dokonca starsim [honor3c]), a s GPS som este nemal ziadne problemy, fix bezproblemov.
Vsetko je o tom ako poriesia antenu

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 14:27
od užívateľa CageJ
j4ro napísal:Prečo? Pre android alebo spracovanie.
tebou mienene mobily maju Cortex A7, co je dovolim si tvrdit, najzakladnejsi procesor pouzivany za posledne 3 roky.. ta architektura je pomala... zaklad je isto A15 (ak nie A53/A57).. A7 je je mozno o 20-30% pomalsia nez Krait od Qualcommu..
Inac povedane.. 1,3GHz A7 = 1,1GHz Krait... pripadne rovnako rychlo Scorpion..
Ten A7, 1.2GHz je zaklad.. vykonny, ale... aj ked ho uz pouziva aj S400... nejako mu moc neverim. Na Windows Phone fajn, na Android pouzitelne minimum..

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 14:50
od užívateľa j4ro
Práve na takéto zádrhele sa pýtam.

Pozerám, že Cortex A7 má aj dosť ospevovaná Moto G.
A tá v benchoch nedopadla tragicky.
http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g ... 1021p5.php

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 14:51
od užívateľa CageJ
ako to nie :)
sam ho mam v tablete.. ale oproti druhemu s Intel Atomom (vykon na urovni S801) je dost pomaly..
len vravim, ze 2-jadro Krait je vykonnejsiez nez toto :D

http://www.notebookcheck.net/Qualcomm-S ... 661.0.html

a pozri na boku vykon...

Dodam.. zalezi od rozlisenia displeja.. do takeho 1024×768/1280×768 moze byt.. a hry si bez problemov zahras.. mne napr. slapu Asphalt 8 medium a pod.

EDIT: ehm, tak oprava nie je tam big.Little A7+A15

Re: NONAME mobily "lacáky" 2015

Napísané: So 24. Jan, 2015, 20:02
od užívateľa LordKJ
Ja mam v telefone http://www.notebookcheck.net/Mediatek-M ... 176.0.html
teda quad A7, nie je to nic moc, ale vobec sa nestazujem, vsetko slape ako ma, (az som prekvapeny), aj GPS ako som pisal :)

Nemozete preboha porovnavat hruby vykon v hrach.