Nexus 5 OS update

Všetko o mobilných telefónoch ...
snakehead28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
Bydlisko: Jamnického, Bratislava IV, 841 05, Slovensko

Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa snakehead28 » Ut 23. Dec, 2014, 11:05

Ahojte. Kupil som si pred par mesiacmi nexus 5. Po nejakej dobe vysiel android 5.0 tak som okamzite aktualizoval fon. A zas po nejakej dobe mi telefon vobec nesiel zapnut tak som ho reklamoval a vymenili mi zakladnu dosku, teraz uz ide v pohode.

Dostal som ho naspat opraveny s androidom 4.4.3, ihned som aktualizoval na 4.4.4 (KitKat). Ale aktualizacia na android 5.0 nie je dostupna. Pritom v sucasnosti uz je vonku android 5.0.1. Tak co s tym pani ?

Na reklamacii mi vymenili zakladn u dosku, kryty a telefon ma iny IMEI.

Preco nemam teda dostupne tie aktualizacie ? Telefon nebol kupeny u operatora ale v e-shope. Cize aktualizacie by nemali zavisiet od operatora. V mojom pripade od telekomu.

Je mozne ze mi ho na tej reklamacke nejako lockli a musim cakat az mi to spristupni operator ?


Dakujem.
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M

Užívateľov profilový obrázok
kupco
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: So 21. Apr, 2007, 08:00
Bydlisko: Praha

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa kupco » Ut 23. Dec, 2014, 12:48

Podla mna len musis pockat, kym na teba zasa prijde rada. Google nedava update vsetkym naraz, ale postupne.
Ja som napriklad este stale nedostal Lollipop na moj 2012 Nexus 7.
CPU: Intel Core i5 2500K w/Noctua NH-C12P SE14, MB: Asus P8P67 EVO, RAM: 8GB DIMM DDR3 Corsair 1600MHz CL9, VGA: Gigabyte GTX670 Windforce OC, DVD: SONY Optiarc AD-7261, HDD: Intel SSD 520 series 240 GB + WD 1TB Caviar Black (WD1002FAEX) + WD 640 GB (WD6400AAKS), PSU: Seasonic M12II-620 - 620W, LCD: DELL 24" 2408WFP, KB: Microsoft SideWinder X4, MOUSE: Logitech G502 Proteus Core, HEADAMP: Canor TP-10, HEADPHONES: Sennheiser HD650

snakehead28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
Bydlisko: Jamnického, Bratislava IV, 841 05, Slovensko

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa snakehead28 » Ut 23. Dec, 2014, 16:35

no neznie mi to moc logicky, ale vyskúšam počkať :-)
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 23. Dec, 2014, 16:38

neznie, ale tak to funguje
[......]

snakehead28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
Bydlisko: Jamnického, Bratislava IV, 841 05, Slovensko

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa snakehead28 » Ut 23. Dec, 2014, 17:29

Ďakujem teda,

a nejako konktretnejšie mi to neviete vysvetliť ? :D
prečo to tak je, atď...

by ma to dosť zaujímalo


alebo nejaky link dajte :-)
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1849
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa Sky » Ut 23. Dec, 2014, 18:16

vzdy je novy FW uvolnovany vo vlnach, nie len pri nexusoch ale aj samsung, lg, atd. uvolnuju vo volnach. Jednak sa im takto nepretazia servery a ked sa najde nejaka zavazna chyba tak to aspon neovplyvni uplne vsetkych :-D
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: RX580 8GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

snakehead28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
Bydlisko: Jamnického, Bratislava IV, 841 05, Slovensko

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa snakehead28 » Ut 23. Dec, 2014, 21:19

Aha, jasné, dakujem



a keby som si dal factory image, aký je rozdiel medzi factory image, a medzi normálnym čo mi fón automaticky stiahne a nainstaluje ?

lebo ja s tým čo som mal pred reklamáciou nikdy problém nemal, neboli tam tie problémy s batériou a pod. čo mali niektorý ludia s androidom 5.0. u mňa bolo všetko tip-top

ďakujem.
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa Energetik » Po 09. Mar, 2015, 14:56

Ake mate skusenosti s vydrzov baterky po aktualizacii 5.0.1? Ja som ju uz mal nahodenu a mobil mi vydrzal aj 2dni pri nie narocnom pouzivani...potom som musel dat 2x reklamovat pri com mi raz menili zakladnu a raz nieco s koaxialom alebo nieco take...teraz mi baterka nevie vydrzat ani den a to na nom nic nerobim...nemam ziaden antivirak, zapnute je len wifi(data vypnute) obrazovka na minimum a ked si pozeram co mi najviac zerie bateriu tak ukazuje ze Obrazovka a to 3%
CPU: Intel i5 4690k @4,5GHz + scythe mugen max, MB: Asus Z97 Sabertooth Mark 2, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Crucial 2x8GB 1600, SSD: Crucial M500 250GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018
Moto: Suzuki RM250Z 2013

"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa Energetik » Ut 10. Mar, 2015, 09:59

takze sa to vyriesilo po dvoch restartoch :) teraz mi pekne vie vydrza pri beznej prevadzke 2dni a pri setreni aj 4 :)
CPU: Intel i5 4690k @4,5GHz + scythe mugen max, MB: Asus Z97 Sabertooth Mark 2, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Crucial 2x8GB 1600, SSD: Crucial M500 250GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018
Moto: Suzuki RM250Z 2013

"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
geroswen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1104
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Bydlisko: Bratislava, Cifer

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa geroswen » So 06. Jún, 2015, 16:56

Ako ste na tom po update na 5.1.1?

Ja mam neustale zapnute data, bluetooth, exchange a par appiek, ktore bezia na pozadi. Pred updatom mi baterka vydrzala takmer cely vikend bez nabijania.

Po update na 5.1.1 to nie je viac ako 12 hodin... ked ho vecer zhodim z nabky, tak mam rano menej ako 20% :hysterical:

Od updatu je to uz cca tyzden, par krat som ho restartoval ale drain je stale rovnaky. Factory reset som zatial neskusal, lebo nemam cas ale ak k tomu dojde, tak tam rovno hodim custom ROM. V Googli asi zacali zamestnavat cvicene opice.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2123
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Nexus 5 OS update

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Ut 16. Jún, 2015, 13:08

Tak pri prechode na novsi system sa odporuca spravit factory reset aby sa predislo zbytocnym problemom. Zvacsa v 99% pripadoch za problemy mozu prave stiahnute aplikacie, a pri problemoch s baterkou to byva takmer s istotou. V googli mozno zamestnavaju cvicene opice, ale na jeden priklad ako mas ty existuje ovela viac pripadov ked niekto nema ziadny problem po update.

Urcite skus facotry reset alebo hned nejaku custom rom.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné telefóny"