Umiestnenie teplotných senzorov

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Petulienko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 09. Sep, 2009, 12:23

Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa Petulienko » Št 08. Okt, 2009, 09:06

Kam umiestnit teplotne senzory regulatoru? Konkretne mam Kaze Master CM-02 so 4ks reulatormi a 4ks teplotnymi senzormi. Ale myslim ze by tato tema mohla pomoct kazdemu kto umiestnuje senzory hocijakeho regulatoru.

Predbezne som rozmyslal:

1)CPU
2)MB
3)VGA
4)HDD
Co si myslite vy, skusenejsi?

Ale ide mi skor o to, kde presne na tychto komponentoch to prichytit, coho sa vyvarovat, ake su rizika zleho umiestnenia atd.
CPU: Intel i5 750 MB: Gigabyte UD-4 RAM: 2x2GB Mushkin 1600Mhz CL9 VGA: Sapphire HD5870 (ref.) HDD WD Caviar Black 640GB 1AAL DVD: LG 22x CPU FAN: Noctua NH-U12P SE2 PSU: Enermax Pro Modu82+ 525W CASE: Lancool K58 Regulator: Scythe KM-02 CASE FAN: 2x 140mm FAN Yate Loon Monitor: Asus 26" VW266H

Užívateľov profilový obrázok
Fremen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2009, 14:55
Bydlisko: Košice

Re: Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa Fremen » Št 08. Okt, 2009, 14:09

Na CPU to asi nijako nedas . Ja som nalepil jeden na zdroj aby som mal ako taku predstavu o teplote . :D

Užívateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Bydlisko: Košice

Re: Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa KingTommy » Št 08. Okt, 2009, 16:17

Načo na CPU, VGA, MB a HDD. Veď tie už senzroy majú. Daj si ich napríklad na zdroj, RAM, NB, SB pokiaľ ti to nemeria automaticky doska. :)
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7162
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa valistar » Št 08. Okt, 2009, 16:41

na cpu to das, preco nie. das to na tu hranu, aj ked to nebude uplne presne.
ja teraz robim jednu skrinku s 2 senzormi tak jeden pojde na cpu a druhy NB

Užívateľov profilový obrázok
k0rben
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2124
Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa k0rben » Št 08. Okt, 2009, 18:42

Daj to tam kam fukaju ventilatory ktore regulujes, resp. na to co ofukuju.
Ako uz bolo povedane skus to dat tam, kde niesu senzory. Uz je na tebe kam...hlavne to nepchaj pod cpu chladic :-)
Spoiler: ukázať
Online :
|Intel i5-750@Gelid Tranquillo|G.SKILL Ripjaws 1600Mhz CL9 2x4Gb + Kingston HyperX DDR3 1600Mhz CL9 XMP 2x2Gb|Asus P7P55D|Sapphire HD5770 1Gb GDDR5 Vapor-X@900/1400+Custom Accelero S1r2|Samsung HD502HJ+Scythe Himuro|Corsair TX650|Antec 300@3xGelid Silent 12+TB SIlence 140mm+Scythe KazeMaster|Syncmaster T220|Logitech MX518 + Steel Series QCK|KME 2201 Black|Logitech S220 2.1 + KOSS SB49|

Offline :
|Intel Celeron D331 - 2.6GHz @ 2.9GHz + Akasa AK-965|WD800JD 80 GB + Scythe Himuro|Sapphire Radeon X800GTO|MSI 915PL Neo|PQI DDR 1GB 440Mhz|EC 350W|EC 5470-P4|

Offline :
|Intel Pentium III - 1.0GHz @ 1.2GHz (box)|WD200EB 20 GB + ghetto silencer|Inno3D GeForce2 MX400 64MB|Gigabyte GA-6OX|Hyundai SDRAM 256MB 133@160Mhz|250W Noname|Eurocase MD 604|iiyama ProLite E431S|>Image<

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Umiestnenie teplotných senzorov

Príspevok od užívateľa lukasko » Pi 16. Okt, 2009, 17:52

ja som si dal jeden na miesto kde nasavam vzduch (z prednej strany bedne) a potom pod zdrojom co je fan kde vyfukuje (cidlo je az za FANom).... takto viem akym teplym vzduchom ochladzujem komponenty (aj aku mam teplotu v izbe) a vidim aj o kolko sa mi vzduchc ohreje prechodom cez bednu.... ;-) na CPU, GPU, HDD je zbytocne davat senzory, lebo kazdy z tychto komponentov ma v sebe cidlo zabudovane a ukazuje presnejsie teplotu ako to co by si tam prilozil.... zyvsne dva mozes dat na spominany NB a RAM...
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"