Vrciaci CPU chladic

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Užívateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Vrciaci CPU chladic

Príspevok od užívateľa KingP1n » St 07. Mar, 2007, 21:26

Mam problem .

Po urcitom case ked som na PC mi zacne CPU fan nejak divno bzucat .

Zacalo sa to objavovat asi pred tyzdnom.

Nemam tam nejak vychilene lozisko alebo nieco tak ?

Lezie mi to na nervy , take nesistematicke bzucanie .

No zaujimave je ze to nerobi hned po starte PC ale az po nejakej dobe .

Mozno to robi ked sa zvysia otacky .

Aj by som si to vedel vyriesit mozno , lenze mam taky problem ze mam zaruku na cele PC v sharku a nemozem bednu otvarat.
( no uz som sa tam raz dostal cez predny panel :lol: , takym dost zaujimavym sposobom .

Užívateľov profilový obrázok
barco
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1692
Dátum registrácie: Pi 19. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Príspevok od užívateľa barco » St 07. Mar, 2007, 21:32

Tak to mas dost blbe, problem by sa asi vyriesil len obycajnym precistenim chladica od prachu, ale kedze tam mas blombu :(

Užívateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KingP1n » St 07. Mar, 2007, 21:37

Skusim to cez predny panel tam strcit vysavac .

Ale niesom si isty ci to bude tym lebo by to asi pred mesiacom vysavali ked som tam bol s takou dost zaujimavou vecou :lol:

( Rozmrazoval so maso na PC , teplota VGA klesla asi o 5 stupnov, a dosiahol som tak najvecsi OC co sa mi so stock chladicom podaril . Lenze to nejak blbo zvladol zdroj, a vyskratval . To mi povedali ked som tam prisiel uplatnit si zaruku. Este sa ma pytali ci sme nemali vypadok prudu ze vtedy sa to stava, ja ze ne tak sa len cudovali :D )

Užívateľov profilový obrázok
Heatman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 739
Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné okolie

Príspevok od užívateľa Heatman » Št 08. Mar, 2007, 08:00

To bzucanie urcite pochadza z lozisk aj ja som sa s tym stretol. Rozobral som ventilator a namazal loziska olejom alebo plastickym mazivom-vazelinou.
Spoiler: ukázať
PC-01:
CPU: Xeon X5460 @3.8 Ghz + Scythe NINJA 2
MB: ASUS P5Q-PRO + Xigmatek Porter CN881
RAM: Corsair XMS2 2x2048 DDR2 + Corsair XMS2 2x1024 DDR2
GPU: Gigabyte GTX 1050 Ti OC 4G + AC S1 + be quiet! Silent Wings2 120
SSD + HDD: Crucial M500 120GB + (WD10JPLX Black + Scythe QD 2.5)
DVDRW: Sony NEC AD-7200S
PSU: Super Flower - Golden Silent SF-500P14FG
Case: CoolerMaster HAF 912 Plus + Ich bin leise bigpack + FANs 2x in 2x out: be quiet! Silent Wings USC 120
FAN control: Scythe Kaze Q
Monitor: Dell U3011
Keyboard: Corsair K95 RGB MX Brown NA-layout
Mouse: Trust Laser Gamer Mouse Elite GM-4800

Audio: Audio-gd NFB-11 --> JBL LSR4326P + JBL LSR4312SP
                                                                    --> Beyerdynamic DT880 Edition 600Ω + Antlion ModMic 4.0

PC-02:
CPU: P4 HT 3.0 Ghz@ 3.75Ghz + Scythe Mugen
MB: MSI 875P Neo-LSR (MS-6758)
RAM: V-Data 2x1024 DDR
GPU: Leadtek WinFast A7600GT + custom cooler
HDD: 2x Maxtor 6V160E0 Raid 0
DVDRW: ASUS 1608P3S
PSU: Frontier 350W (customized)
Case: Cooltek CT-K II (customized)
FAN control: Home made

Monitor: NEC MultiSync EX231W
Keyboard: Logitech G11

NB-01:
Dell Latitude E6330
CPU: Core i5-3320m
RAM: 2x4096 DDR3
SSD + HDD: Crucial M500 240GB + (WD3200BEKT Black + optical bay caddy)

Užívateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KingP1n » Št 08. Mar, 2007, 12:42

Asi s tym budem muset ist do servisu :( , k CPU sa bez otvoreneho bocneho panela nedostanem .

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 08. Mar, 2007, 18:39

Zabudol si akosi napisat o aky chladic ide :?
...a ako si zistil, ze zavada je vo fane na CPU chladici, keD do compu pristup nemas?

Užívateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KingP1n » Št 08. Mar, 2007, 18:41

Bikermotyl napísal:Zabudol si akosi napisat o aky chladic ide :?
...a ako si zistil, ze zavada je vo fane na CPU chladici, keD do compu pristup nemas?
Viem ako znie CPU chladic a ako ostatne

A pri pohlade do case do asi viem porovnat .

Chladic je stock z 3000+ soc. 754 .

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Pi 09. Mar, 2007, 16:44

hehe, problem zablombovanych PC :). Jedine co mozes urobit, ze zajdes do servisu.
A najlepsie ak si kupis nejaky poriadny ventilator miesto toho stock.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
MarkAurel
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 26. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: V.Krtis
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarkAurel » Po 26. Mar, 2007, 20:56

akurat riesim tuto vec mam box chladic intel a idem ho menit za PRIMECOOLER PC-HCII+ HYPERCOOL

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"