12v na 5v cez molex

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

12v na 5v cez molex

Príspevok od užívateľa dexman » Št 04. Jan, 2007, 23:06

viem ze sa to tu uz vela krat preberalo. len sa chcem opytat ze ci by som mohol poskodit fan alebo zdroj pri zlom zapojeni. robim to cez redukciu 3P/4P. na molexe od redukcie som prehodil cerveny kablik s ciernym. ked do toho zapojim samicku zo zdroja tak mi vychadza cierny kablik na zlty a cerveny na cierny.

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » Pi 05. Jan, 2007, 11:36

Ked to zoskratujes, moze sa ti poskodit zdroj, ked vymenis kable na fane, tak sa bud neroztoci, alebo pojde do druhej strany. Po vrateni na spravnu polaritu, by mal znova fungovat.

Zlty kabel je na monitorovanie RPM, takze tam by som ani cierny ani cerveny radsej nepripajal :)
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 05. Jan, 2007, 12:01

To si ziadnu redukciu neurobil, len si prehodil polaritu a stale je to 12V.
PrehoD v MOLEXe len cerveny kablik so zltym, nic viac. Respektive, ak mas v tej redukcii na MOLEX konektore len dva kabliky, cierny nechaj tam, kde bol, a cerveny daj na opacnu stranu konektora. Po spojeni so zdrojom musi vychadzat cerveny(redukcia) na cerveny (zdroj-5V) a cierny(redukcia) na cierny (zdroj-GND).

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Pi 05. Jan, 2007, 12:21

vdaka. este jednu otazku. keby chcem spravit 7v tak ako s kablami?

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2150
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Pi 05. Jan, 2007, 13:09

zlty a cerveny
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Pi 05. Jan, 2007, 14:22

cize zlty(zdroj) na cerveny(redukcia) a cerveny(zdroj) na cierny(redukcia)?nerad by som si nieco odpalil. este v starsom threade som nasiel toto
miso23 napísal:da sa aj 7 V,to sa spravi pomocou rozdielu napati 12V-5V=7V,ale nie je to bezpecne...radsej 5...
v com je to nebezpezpecne?

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » Pi 05. Jan, 2007, 15:32

shitne zdroje to mozu tazko znasat a po case mozu odist...napriklad
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 06. Jan, 2007, 19:11

_skrat_ napísal:shitne zdroje to mozu tazko znasat a po case mozu odist...napriklad
Nieze shitne, ale vsetky zdroje to mozu zle znasat. Ja by som to vobec neodporucal.

Užívateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Ellessar » So 06. Jan, 2007, 19:15

Za 120Sk mate Zalman Fanmate 2 s plynulou regulaciou od 12V po 5V, tak ja si myslim, ze ak hrozi hociake poskodenie, tak bud sa do toho nepustat, alebo priplatit si 120Sk...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"