zuvacku alebo pastu na northbridge?

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

zuvacku alebo pastu na northbridge?

Príspevok od užívateľa stanlord » So 23. Dec, 2006, 15:26

kupil som si chladic na northbridge a spolu s nim bola v baleni aj teplovodiva "zuvacka". mozem miesto tejto zuvacky pouzit aj normalnu pastu co mam ac mx-1? nie je ta pasta iba na procesory? dik

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11650
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 23. Dec, 2006, 15:42

nie, nieje. Je univerzalna
Radsej by som pouzil pastu :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » So 23. Dec, 2006, 15:46

oka a tu staru pastu ci hmotu co je pod starym chladicom odstranim technickym liehom alebo cim?

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11650
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 23. Dec, 2006, 15:49

napriklad
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » So 23. Dec, 2006, 16:11

Zuvacky maju ovacsine horsiu schopnost prenasat teplo, pouzi radsej pastu. A odstranovanie mozes aj tech. benzinom
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » So 23. Dec, 2006, 16:38

stanlord napísal:oka a tu staru pastu ci hmotu co je pod starym chladicom odstranim technickym liehom alebo cim?
Aceton to odstranuje bleskovo a asi najlepsie. Kludne sa da pouzit riedidlo alebo lieh, metanol, nic tym neposkodis.

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Ne 24. Dec, 2006, 08:53

ked tam budem osadzat novy chladic tak ho tam mam pritlacit? lebo neviem ci tak neroztlacim vsetku pastu mimo...

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3869
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ne 24. Dec, 2006, 11:18

Pritlacit ho musis. Nedavaj tam tej pasty vela len tenku vrstvicku a potom keD chladic pritlacis tak ta pasta sa ti nevytlaci.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Ne 24. Dec, 2006, 17:20

este som zabudol ten stary pasiv treba nahriat nez ho budem davat dole? ak ako nejakym fenom abo jak?

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3869
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ne 24. Dec, 2006, 17:51

Podla toho ci pojde dole. Ak ti pojde bez problemov snat chladic, tak nie je dovod. Ak nie tak ho skus nahriat tym fenom, alebo pusti PC, troska ho zataz a vypni. SnaD sa dostatocne nahreje.
Asi lepsie je pouzit ten fen. :)
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Po 25. Dec, 2006, 19:10

dobre nasadil som novy chladic, sice s dost problemami ale je tam a teraz ako zistim ci som ho dobre nasadil a napastoval, teda ci sa neprehrieva a pod? lebo to co mi ukazuje monitorovaci program ako teplotu dosky to nie je teplota chipsetu ze?

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2617
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Po 25. Dec, 2006, 19:13

Nejako v celom drede nevidim dosku/chipset ani chladic co si nasadzoval
Kazdopadne skus prstomer 8)
ak to je stabilne aj pri burne tak to bude ok
...

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Po 25. Dec, 2006, 19:32

chipset SiS746FX a chladic co som dal je tento
kazdopadne spoznam ze nieco nie je v poriadku podla nestability ano?

Užívateľov profilový obrázok
stanlord
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa stanlord » Ut 26. Dec, 2006, 00:34

este doplnim ze pastu som rozotrel iba na miesto na chipsete kde sa chladic dotyka chipsetu (tento chladic sa nedotyka celej plochy chipsetu). je to v poriadku alebo som to mal rozotriet na cely chipset aj ked sa tam chladic netotyka?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 26. Dec, 2006, 03:21

Samozrejme, ze staci len na miesto, kde sa chladic dotyka povrchu jadra.

Z postu dedukujem, ze si pastu nanasal na zakladnu chladica, nie na cipset samotny, inak by nevznikla polemika o naneseni mimo jadra. Nanasaj priamo na cipset, pasta bude prave len tam, kde byt ma.

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"