Strana 1 z 1

Kompatibilita Accelero S1/S3 ...?

Napísané: Št 07. Jan, 2016, 18:08
od užívateľa xtruh
Zdravím,
kúpil som si grafickú kartu R7 360 (je to Gigabyte, 2GB OC) a hučí to jak sviňa. Ten fan je riadne počuť aj v idle.
Ináč mám celkom LN komp, uvažujem teda nad nejakým pasívom - Accelero S1, S3 - aký je vôbec medzi nimi rozdiel ?
Len v podporovaných modeloch grafík ? Žiadny z nich síce nemá uvedenú podporu pre 300 series, to je ale pochopiteľné
keďže Accelero je na trhu už dávnejšie.
Ako zistím či by to sedelo ? Pokiaľ je R7 360 preznačená 260 (260x ? 265 ?), mohlo by to sedieť nie ?
O čo vlastne ide pri kompatibilite tohto produktu ? Sú to len rozteče montážnych dier alebo ide aj o niečo iné ?
Máte niekto osobnú skúsenosť s tými chladičmi (hoci aj s inou GK) ? Trochu ma totiž odradilo toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=iMpEos7Kc68
Týpek tam ukazuje aké mal problémy namontovať to na PODPOROVANÚ kartu...

Za všetky rady a skúsenosti vopred vďaka.

Re: Kompatibilita Accelero S1/S3 ...?

Napísané: Št 07. Jan, 2016, 20:17
od užívateľa mino_85
Hej, je to preznačená 260, takže podľa toho čo je na AC stránke je aj S1 Plus kompatibilný a radšej by som šiel do toho. S3 má identický pasív, akurát je tam širšia kompatibilita /nové montážne plechy s viac otvormi/. Ale máš tam zas ten divný hrebeňový backplate, ktorý je na dve veci. Radšej by som bral starší S1 Plus so sadou klasických hliníkových pasívov.

Čo sa týka montáže, ide hlavne o rozteč, ale u niektorých kariet s nereferenčným plošákom môže nastať problém aj inde, napr. ak je čip umiestnený bližšie k záslepke karty než na referenčnom spoji, tak pasív môže kolidovať so záslepkou a podobne. Bohužiaľ toto si málokedy vieš na 100% overiť, jedine ak máš to šťastie, že to niekto na nete zdokumentoval na identickej karte. Ale myslím, že u tej Gigabyte nebude problém.

Osobne mám skúsenosť s S1 plus na viacerých kartách a tú 360-ku to dá aj pasívne, v bedni s dobre riešeným airflow /rozumej ak sa do oblasti grafiky dostáva aspoň trochu čerstvého vzduchu od intake fanov/. Prinajhoršom tam nahodíš nečo na pevných 400-500 rpm a bude to "mraziť". :)

Na jednu vec bacha, ten chladič lezie dosť do šírky aj do dĺžky, počítaj s dĺžkou cca 26-27 cm a šírkou cca 155-165 mm, záleží kde presne je čip na plošáku vzhľadom k záslepke a PCIe konektoru, to má potom vplyv na celkové rozmery toho komba.

Re: Kompatibilita Accelero S1/S3 ...?

Napísané: So 09. Jan, 2016, 11:48
od užívateľa xtruh
Dík za odpoveď, mino_85. Skúsim napísať priamo do Arctic a Gigabyte, snáď budú vedieť povedať viac. Rozmerovo by to do case malo vliezť, mám full ATX case (aj keď doska je len mATX (takže to tiež vidím na S Plus, ten backplate zo S3 by bol asi problém).
Zdar.