Noctua NH-D14

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Burgi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Po 29. Okt, 2007, 08:00

Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa Burgi » St 11. Apr, 2018, 20:39

Zdravím, hľadal som už riešenie na nete, ale nedospel som k žiadnemu záveru.
Problém je v tom, že ventilátory na chladiči CPU Noctua NH-D14 sa točia pri zapnutí PC pomaly a netuším prečo.
fan.JPG
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa lepermessiah » St 11. Apr, 2018, 21:26

a kde je problem? zniz limit na alarm alebo ho uplne vypni .. 25 stupnovy procesor nepotrebuje predsa schladit :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

Burgi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Po 29. Okt, 2007, 08:00

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa Burgi » St 11. Apr, 2018, 23:08

pri spustení vyskočí hneď error a hodí ma do biosu
IMG_20180410_194116.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 12. Apr, 2018, 07:21

ked vypnes ten alarm tak ta chyba uz nevyskoci.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1092
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa KocuR » So 14. Apr, 2018, 22:04

Vypni si system halt (Halt on - No errors), nech sa to nezastavuje na ziadnych erroroch. Mne to tiez vyhodi fan error (lebo tam ziadny nemam), no dalej normalne pokracuje v boote.

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2811
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » So 22. Sep, 2018, 14:52

Zly kontakt na konektoroch, s tym som sa uz stretol. Niekedy nedoliehaju presne tie pliesky. Skus konektor pozriet, rozobrat a ak mas moznost premerat, ci nieje zalomeny kabel.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa patro16 » So 22. Sep, 2018, 16:50

to ale nieje jeho pripad...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15170
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Noctua NH-D14

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 22. Sep, 2018, 17:10

Dany sensor mozes nechat na Monitor alebo Ignore. Ak das Ignore na CPU fan, tak ti to nebude hlasit. Novsie dosky maju aj nastavenie ze co sa povazuje za prilis pomale otacky (200/300/400/500 RPM atd).

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"