LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 24. Dec, 2015, 15:47

ok, ake vcore mas nastavene?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Št 24. Dec, 2015, 16:33

vcore som skusal nastavovat az po 1,3V nepomohlo
ale nakoniec pomohlo toto nastavenie z netu:

AI Overclock tuner: MANUAL (changed from auto)
CPU Ratio Setting: AUTO
FSB Frequency: *** ( add lets say 50 to this number)
PCI-E Frequency: 100
FSB Strap to North Bridge: AUTO
DRAM Frequency: AUTO (change this to the one closest to 1066)
DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO
DRAM Timing Control: AUTO

1st Information: 5-5-5-15-3-54-6-3
2nd Information: 8-3-5-4-6-4-6
3rd Information: 14-5-1-6-6

DRAM Static Read Control: DISABLED
DRAM Read Training: DISABLED
MEM. OC Charger: ENABLED
AI Clock Twister: AUTO
AI Transaction Booster: AUTO

CPU Voltage: AUTO (leave this)
CPU GTL Voltage Reference (0/2): .630
CPU GTL Voltage Reference (1/3): .630
CPU PLL Voltage: 1.58
FSB Termination Voltage: AUTO
DRAM Voltage: AUTO (change this to 2.0)
NB Voltage: AUTO
NB GTL Reference: .630
SBridge Voltage: 1.1
PCIE SATA Voltage: AUTO

Load Line Calibration: AUTO
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew : AUTO
NB Clock Skew : AUTO
CPU Margin Enhancement: OPTIMIZED

Advanced Settings
C1e: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel(r) Virtualization tech: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
Press f10

thats a basic cpu overclock


a dakujem za rady
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 556
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » Ne 27. Dec, 2015, 14:55

Ja som sa s tým ešte trochu pohral a zvuk je konečne OK, Creativku sa mi už skúšať nechce
E5440 2.8GHz, násobič znížený z 8,5 na 7,5 = 7,5x470= 3525MHz, napätie 1,3V
FSB som šlahol z 333MHz na 470MHz
DDR2 800 - časovanie 6-6-6-18 @ 940MHz, napätie 2,064V

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » So 09. Jan, 2016, 11:19

a co za bios si tam chcel natlacit? zlyhalo to len pri overovani biosu alebo uz pri jeho fleshovani?

inak dosky s chipsetom P965 si velmi nerozumeju s tymto modom resp. mozu/nemusia byt problemy...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

defe
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Št 24. Dec, 2015, 22:03

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa defe » So 09. Jan, 2016, 12:30

daval som tam najnovsi bios z asusu na tuto dosku zlihalo to asi pri overovani nahraval som ho vo windowse v programe od asusu,este som aj skusal odpojit bateriu a zresetovat bios cez jumper a ani to nepomohlo,a ake chipsety su naj pre tieto xenony lebo mam este jeden procesor a chcel som k nemu kupit asus comando ale ta ma P965 chipset

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » So 09. Jan, 2016, 23:03

najlepsie su s chipsetom P45,

a bios sa neflashuje nikdy cez win... pouzi ASUS EZ Flash 2 co mas na doske - https://www.youtube.com/watch?v=NQKQj_aASCQ
tiez je otazne ako to pojde s neupravenym biosom pretoze tie od vyrobcu vestky nepodporuju xeony aj ked pri poslednej verzii zacali podporovat FSB 1333MHz...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

defe
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Št 24. Dec, 2015, 22:03

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa defe » Ne 10. Jan, 2016, 01:24

diki taz zozeniem teda s p45 len najhorsie ze ked pc zapnem tak mi vyhodi obnovu biosu a nechces ho obnovit z nicoho vid moj prvy prispevok hore

nakoniec som to vyriesil skusil som stiahnut ten najstarsi bios ,v starom pc som naformatoval disketu a nahral som tam bios, bios sa bezpr0blemov nahral cez bootblock,potomsom tam nahodil upraveny bios z predchadzajucej strany a funguje to. ma mi prist doska s chipsetom p45 neviem ci aj do tej budem musiet zhanat upraveny bios ci bude stacit povodny

//spojene posty - newmi

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 10. Jan, 2016, 23:06

s tou obnovou nepotrebujes nic robit, stiahni si najnovsi bios od asusu nahraj ho na flashku potom spusti ez flash a postupuj podla navodu ako hore vo videu a prefleshuj.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

beliuss
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ne 09. Apr, 2017, 23:24

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa beliuss » Ne 09. Apr, 2017, 23:44

Ahojte. Chystám sa kúpiť CPU X5460 a chcem vás poprosit radu. Mám 4 dosky a neviem sa rozhodnúť ktorú si ponechám na svoje testovanie, overclocking. Uvažujem, že to bude Gigabyte. Ďakujem za rady.

Asus P5Q
https://www.asus.com/Motherboards/P5Q/
Asus P5Q WS
https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_WS/
Asus P5N72-T Premium
https://www.asus.com/Motherboards/P5N72T_Premium/
Gigabyte GA-EP45-UD3LR
http://uk.gigabyte.com/Motherboard/GA-E ... -rev-10#ov

8GB RAM Kingston KHX85002K2/4G (2xKit 2x2GB DDR2 1066MHz)
Grafika ASUS ROG STRIX GAMING RX460 DirectCU II 4GB
Zdroj Seasonic 650W

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Po 10. Apr, 2017, 06:56

tu gigabytku urcite nie, nedaju sa tam lahko upravovat biosy a pre pripadne oc ma aj slabu napajaciu kaskadu, z tychto je podla mna najlepsia volba P5Q WS s P45.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

beliuss
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ne 09. Apr, 2017, 23:24

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa beliuss » Po 10. Apr, 2017, 10:49

Čiže je vhodné ak má doska 8pin-ové napájanie?

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1335
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Ut 11. Apr, 2017, 09:06

ide hlavne o napajacie fazy pre cpu ako o konektor co je pre oc tychto 120w cpu celkom potrebne
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Intel 520 180GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1708
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 24. Júl, 2017, 18:02

Ahoj chystam sa robit update u znameho a niesom si isty aky xeon kupit. Problem je ze neviem presne aku dosku ma. Približne sme sa dopracovali k nejakej gigabyte s podporou max q9650 95w tpd. Z toho mi vychadza ze x5450 asi nemam kupit lebo ma 125w tdp. Chapem to spravne?

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa mosqa » Po 24. Júl, 2017, 18:47

to je celkom zaujimave ze ste sa dopracovali k tomu co ta doska podporuje a stale neviete aka to je, ako a toto da? :)
(PRO Tip: start>spustit>msinfo32 a v suhrne hodnota "model zakladnej dosky" alebo take nieco)

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 556
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » Po 24. Júl, 2017, 18:54

Treba najskôr vedieť dosku, potom zistiť či je na nu alternatívny BIOS a až potom špekulovať čo za CPU zožerie. Mi to príde že neviete ani či zožerie ten q9650
Dosť záleží od čipovej sady, čím vyššia tým lepšie

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"