LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1886
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Po 21. Dec, 2015, 20:55

pamäte skus odtestovat v memtest-e.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Po 21. Dec, 2015, 21:19

to som zabudol napisat, skusal som 3 hodiny bez chyby
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » Po 21. Dec, 2015, 23:15

Ja mám v P45 doske tiež osadený E5440, ide to stabilne, je to pretočené momentálne na 3,4GHz ale či nechám základný tak, alebo pretočený tak seká zvuk (Xonar DS) ale vyslovene iba pri surfovaní (scrollovaní), nie moc, iba také občasné záseky.
Mám doma aj Creative X-Fi Xtreme Music a tá chudera pri tom Xeone nedokáže vôbec hrať plynule, v kuse seká. Klasický LGA775 CPU už žiaden nemám.

Ešte vyskúšam iný Xeon, uvidím čo sa podarí vydražiť na Ebay

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Ut 22. Dec, 2015, 06:12

Ake tam mas pamate?
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 22. Dec, 2015, 07:06

Ja mám 3x 2GB DDR2 Kingston 800, zvažoval som že aj jednu vyhodím aby ostal čisto dual channel, ale nejak sa mi nechce

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Ut 22. Dec, 2015, 09:22

casovanie a napatie mas na auto?
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » St 23. Dec, 2015, 10:34

Mal si pravdu zmenil som časovanie RAM a pomohlo, bohužial s napätím RAM neviem hýbať cez BIOS, ked ho v BIOSe dvihnem, tak každá utilita vo WIN mi ukazuje pôvodných 1.8V. Viem ho dvihnúť len cez utilitu Easy Tune k doske, kde som nastavil 1,92V čo potom ukazujú aj iné utility, ale či tá voltáž taká skutočne aj je netuším
Bios mám najnovší (beta) kvôli podpore LGA771 CPU a bojím sa vrátiť na starší pretože už nemám žiaden LGA775 CPU

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » St 23. Dec, 2015, 16:31

a to casovanie mas ake nastavene?
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa Ivko » St 23. Dec, 2015, 18:08

Bolo 6-6-6-18, teraz som ho dal na 5-5-5-15

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1886
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » St 23. Dec, 2015, 21:54

ddussann - bios mas upraveny aj pre xeony(integrovane microcody) alebo len ofic. od vyrobcu?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Št 24. Dec, 2015, 08:20

CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1886
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 24. Dec, 2015, 11:38

ak to mas pretaktovane tak to vrat na default a nastav tie pamäte v biose rucne - pridel im hodnoty ake maju zapisane v SPD. a skus ten test pamäti v aide znova.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Št 24. Dec, 2015, 13:42

nastavil som ich manualne na 5-5-5-15 nepomohlo, po 19sekundach test zastane, skusal som zvysovat aj napatie, nepomaha
skusal som testovat este v OCCT a tam vyhodi chybu "Error detected on core 0"
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1886
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 24. Dec, 2015, 14:27

este raz, mas to pretaktovane? ako ano vrat to napät na default a skus znova test ak prejde bude jasne ze je to nestabilne prave preto.

Error detected on core 0 - znamena ze je nestabilne jadro cpu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
ddussann
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 691
Dátum registrácie: Pi 22. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Senica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LGA 771 CPU v sockete LGA 775

Príspevok od užívateľa ddussann » Št 24. Dec, 2015, 15:21

nieje taktovany
CPU: E5200@3,4GHz + ACFreezer 7Pro; MB: Asus P5Q-E; RAM: Kingston 2x2GB 800MHz (4-4-4-12); CASE: Thermaltake Matrix VD3000SWA; PSU: Enermax EG375AX-VE 370W; HDD: WD 640GB AACS, VGA: Sapphire HD3850 512MB; DVD-RW: LG GH22NS30; LCD: Samsung SyncMaster 204B; Mouse+Keyboard: Logitech diNovo MediaDesktop Laser

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"