4770K - PCI-E iba x8

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 973
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 05. Nov, 2013, 23:28

Bios som aktualizoval na najnovší a aj pre istotu resetol niekoľkokrát. Na reklamáciu ho iste poslať nemôžem lebo ako už bolo písané tak je to vidieť aj voľným okom takže už sa s tým pomaly zmierujem, že mi to takto bude fungovať napokon vlastne o nič neprichádzam keďže na výkon grafiky to nemá vplyv.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6883
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 05. Nov, 2013, 23:45

Skusal si aj druhy (cerveny) PCI-E slot?
Ale ked to CPU robi aj na inej doske, tak holt smola no :(
Work: DELL Latitude E7450 | Intel Core i7-5600U | 2x8GB DDR3L@1600Mhz | SC300 512GB SK hynix | HD 5500 + GeForce GTX 840M | 14" Full HD + Philips Brilliance 288P 4K
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6506
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa CageJ » St 06. Nov, 2013, 00:04

faugusztin napísal:Kto mu dokaze ze dal dole IHS ? To teraz myslis vazne tu otazku ? Vsak je to viditelne volnym okom :? .
ak to robil normalne, nie je.. vsak normalne orezal stare lepidlo, dal dole pastu, vymenil za etn colaboratory, dal lep ..

nemas sancu...

EDIT: Tak ukaz foto ako to vyzera... ak mozes... Co vidno volnym okom?

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 06. Nov, 2013, 00:10

Tak mi ukaz ako tam ten IHS prilepi spat tak, aby to nebolo vidiet ze sa s nim nieco robilo ...
MB: MSI B350 Tomahawk Arctic CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4000 MHz CPU Cooler: Noctua NH-D14 @ Black + Noctua NF-A14 Chromax RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3400 MHz CL14 VGA: SAPPHIRE RX Vega 64 @ ????/???? MHz SSD: Samsung 860 EVO 1TB PSU: SuperFlower SF-550P14PE CASE: Fractal Define C Window + 2x Noctua NF-A14 Chromax + Noctua NF-S12A Chromax LCD: LG 34UM59 Mouse / Mouse Pad / Keyboard: Cooler Master Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » So 16. Sep, 2017, 15:43

dnes som si vsimol, ze moj 4790K ma rovanky problem po delide :( delid som robil ziletkou ako davnejsie u 4670K. Vsetko v chirurgickych rukaviciach aby som sa nedotykal kontaktov holou rukou. Grafika teraz ide na x8 3.0 namiesto x16 3.0. Pastu som daval Grizlly Conductonaut (pod IHS). Po zisteni som znova dal dole blok a skontroloval CPU + Socket ci som niekde nieco neposkodil, ale nic nevidim. V sockete vsetky piny OK (prezeral som to lupou). Karta isla predtym na x16 3.0 bo mam screen z GPU-Z ktory som robil v casoch ked som kartu nahodil. Dokonca som skusal aj druhy slot a tam uz karta (aj ine karty) idu na x4 :(
faugusztin napísal:
Ut 05. Nov, 2013, 10:17
Procesorom to asi nebude. Moze to byt :
1) prilis zatiahnuty chladic (niektore piny v sockete nemaju kontakt)
touto radou som akurat dosiahol teploty v IDLE z 32-33°C na 27-28°C.

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 973
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa BiFino » Ne 17. Sep, 2017, 14:20

V mojom prípade to nakoniec robila grafika - asi zlý kontakt s PCIe slotom. Vyskúšaj vytiahnuť grafiku a znova ju zasunúť, alebo ak máš možnosť to otestovať s inou grafikou.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » Ne 17. Sep, 2017, 14:26

Skusal som uz asi 5x. Dokonca aj s 980kou a rovnaky vysledok. Dokonca v druhom slote ide len na 4x.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 17. Sep, 2017, 15:21

suhlas. Tieto veci neovplyvnis delidom - nie su viazane na "vrchnu" stranu cipu kde operujes.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4053
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa mino_85 » Ne 17. Sep, 2017, 18:32

Pre istotu... v ostatných PCIe slotoch máš nejaké iné karty? Myslím zvukovka, sieťovka a pod.. Ak hej, tak to skús bez nich. A mrkni aj do biosu či nemáš nejak divne nastavené PCIe sloty.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » Ne 17. Sep, 2017, 19:03

Asi som to mal napisat hned v prvom prispevku. Nie nemam nic ine v slotoch len grafiku. BIOS tak isto som vyresetoval na default hodnoty aj som dal najnovsi a stale rovnaka situacia. Nastavenia v BIOSE k tymto PCIE x16 slotom je max Gen 1 / Gen 2 / Gen 3 nic viac tam neni, ale to nieje ono nakolko toto funguje a i ked nastavim Gen 3 ci na Auto pri zatazi sa nastavi na Gen 3 no x8 sa nezmeni na x16. Ja by som to tipoval na procak bo na overclock.co.uk som nasiel temu, ze po delide mu nedetekovalo vobec RAMky.

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » Ne 17. Sep, 2017, 19:10

BiFino napísal:
Ne 17. Sep, 2017, 14:20
V mojom prípade to nakoniec robila grafika - asi zlý kontakt s PCIe slotom. Vyskúšaj vytiahnuť grafiku a znova ju zasunúť, alebo ak máš možnosť to otestovať s inou grafikou.
Umna to GPU nemoze byt nakolko isla pred delidom na x16 3.0. Dal som dole len blok a vybral CPU. Vysunut sa len tak neda karta zo slotu. Este som si vsimol, ze druhy PCIE 3.0 slot ide uz len na x4 a nie x8 a pritom ak som dobre cital prvy ma ist na x16 a druhy na x8. Teraz to ide na x8 a x4. Nemam kde skusit ten CPU v nejakej doske bo nepoznam nikoho s takou doskou. Vsetci maju nieco ine alebo AMD. Ak by pri tom mojom CPU isla GPU na x16 v inej doske tak potom len doska. Ale kaslat uz nanu.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 17. Sep, 2017, 20:41

otazka - kolko ma 7700k alebo 4790k dohromady liniek na PCI-Express ? Odpoved : 16. Len sestnast.

Takze nemoze byt jeden slot zapnuty na 16 a druhy na osem. V Biose by som mozno hladal nejaku moznost ako VYPNUT nepouzite sloty. Tato vec sa mohla zmenit po aktualizacii biosu - predtym to mohlo nekorektne vypisovat aku rychlost slot ma, po aktualizacii uz pise korektne a ty si myslis ze si to spravil delidom. Mozno tam je nejaky parameter ktory "vyhradi" dane pasmo na PCI slot a je to samozrejme hned v keli, proste nemoze jeden slot chodit 16x ked mas akykolvek iny slot. Preto sa moze prepnut na 8x.

Takto, v kazdom pripade vykonnostny pokles z 16x -> 8x je tak malinky ze ho nezaznamenas, cize ziadny stress ti netreba.

Dosku v podpise vidim ASUS Z87-DELUXE. Som lenivy kukat bios na youtube alebo manual :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » Po 18. Sep, 2017, 22:28

BIOSOM to by som povedal nebude. Nakolko som pouzival BIOS v2004 pred delidom i po delide. Ked som si vsimol, ze to ide len na x8 tak som najprv vyresetoval nastavenia BIOSU a po restarte cakal, ze tam bude x16 no nebolo. Nahodil som teda posledny v2103, ale takisto bez zmeny. Jedina vec co to mohla sposobit je tie spoje ci co tam je pri cipe ktore som pre istotu jemno zatrel priesvitnym lakom na nechty pre pripad ze by sa nato nejak dostal ten tekuty kov pri manipulacii ked som to uz mal "zavieckovane" (pri 4670K tam take nic nebolo ked som prvy krat delidoval). Zatial som nemal cas to odstranovat, ale ked to dam dole napisem ci to pomoholo. Ak nie potom uz absoltne netusim kde moze byt chyba.

Užívateľov profilový obrázok
bojer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 12. Okt, 2013, 22:00
Bydlisko: Malacky

Re: 4770K - PCI-E iba x8

Príspevok od užívateľa bojer » Po 25. Sep, 2017, 15:03

Tak som to ocistil a stale x8. Tipujem, ze sa muselo niekde nieco na CPU alebo doske pokakat bo s jednou grafikou to ma ist x16 a v SLI na x8. Po odskusani SLI prva ide na x8 a druha x4. Pred delidom to islo x16 (jedna grafika) bo mam screen z GPU-Z. Od toho momentu som ziadne zmeny nerobil co sa tyka hardware.

Pozeral som lupou na to CPU ci som niekde nieco nezohol/neodlomil a nic nevidim. Vsetko OK. Tak isto aj ten socket.
HWiNFO ale ukazuje pri PCIe Link Speed 8000 GT/s tak kaslem nato.

PS: Vsimol som si, ze rozny SW hlasi (aj AIDA) ze sa pouziva ASMedia SATA konektor na doske, ale pritom tie som nikdy nevyuzil (nikdy som donich nic nezapojil a ani nemam). Vyuzivam len tie Intel Z87 SATA konektory. To bude asi ten problem bo s PCIE x16 3.0 zdielaju prave tieto 4 SATA konektory linky. Asi tym delidom som nieco dosral. Cez Google som nasiel tipka co delidom na 4690K zabil dva sloty pre ramky. Tiez haluz.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"