A64 3700+ 939

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

A64 3700+ 939

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » So 01. Apr, 2006, 18:35

Zdravim.

Chcel by som vediet nazor na to, ktoru reviziu 3700+ je rozumnejsie kupit. ADA3700DKA5CF je E6 stepping, bezi na 1.35V, jadro Toledo, takte je tam vlastne vypnute jedno jadro z X2 4400+. ADA3700DAA5BN je E4, jadro San Diego, bezi na 1.4V. Cena je rovnaka.

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2687
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » So 01. Apr, 2006, 18:48

Ak to taktovat nebudes tak je to hadam jedno. Ak to taktovat budes tak 3700+ su trosku vyhodene peniaze, lebo aj so slabsim CPU sa dostanes na tie iste hodnoty ako stou pretaktovanou 3700+.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

1MB cache

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » So 01. Apr, 2006, 19:01

To je mozne, ale az 3700+ ma 1 MB cache. Mal som doma 3700+ San Diego, i X2 3800+ a zistil som, ze v asi 35% benchmarkov, ale i realne pouzivanych aplikacii ta cache robila vela. KeD som pretaktoval X2 3800+ na 2.2 GHz, aby som vedel porovnat adekvatne rozdiel vplyvu cache, tak som pospustal vsetky programy a testy co som mal. Je este velmi malo programov, ktore vyuziju Dual-Core. Nastastie svita na lepsie casy. Napr. dnes uvedeny WinRAR 2.60, ktory uz vyuzije DC.

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shade » So 01. Apr, 2006, 19:19

mno ked uz chces silou mocou to mega cache ta sa nestvi a kupi si opterona 144 a mas vystarane...nataktujes to cca rovnako a hlavne v ageme je o 2000sk lacnejsi ako 3700+ :wink:
takze podla mna je 3700+ zbytocne vyhodene peniaze
edit:pardon kukal som neboxovany opteron => iba 1500rozdiel :wink:
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » So 01. Apr, 2006, 19:23

Opteron mi v mojom mainboarde nechodi. Mam Epox EP-9HEAI. A procesory AMD kupujem v BGS Distribution, lebo su lacnejsie nez v Ageme. Povodne som chcel kupit X2 4400+, a mal by som pokoj, pretoze by som mal vlastne 2 3700+, ale ani AC Freezer Pro nestaci na uchladenie X2 3800+ pod 50 stupnov, tak pod X2 4400+ by klesol do kolien uplne. A vodnika nechcem.

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11680
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 01. Apr, 2006, 22:04

ak chces taktovat neber vykastrovane Toledo....
- ide horsie taktovat a viac sa zahrieva... to vsjo :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Toledo

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » Ne 02. Apr, 2006, 12:58

Aj som si myslel. Tak to bude asi dovod toho, ze 3700+ s jadrom Toledo je lacnejsia o 20 EUR ako San Diego.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"