Maximálne dosiahnuté takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Maximálne dosiahnuté takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 30. Mar, 2006, 13:04

Určite drvivá väčšina užívateľov zisťuje maximálne hodnoty taktu svojho procesora a zámerom tohto threadu je sumarizovať dosiahnuté frekvencie s možnosťou vzájomného porovnávania v ramci fóra pretaktovanie.sk.

V tomto threade budú postované len dosiahnuté výsledky. Na prípadnú diskusiu bude slúžiť thread:
Diskusia k Threadu: Maximálne dosiahnuté takty procesorov!


Všetky správne odoslané posty budú zaznamenávané do tabuľky.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Obrázok



Tabuľka výsledkov (úplna) v xls formáte (Excel 97-2003): Download
Tabuľka výsledkov (úplna) v xlsx formáte (Excel 2007): Download



Obrázok


Obrázok


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Obsah postu:
- presné označenie procesora + socket + použitý chladič
- defaultné hodnoty frekvencie a napätia CPU
- hodnoty TCM (TCaseMax) a TDP
- dosiahnutá max. frekvecia + napätie CPU
- zakladná doska
- screen CPU-Z
s ID (bez ID je výsledok neplatný!)





Postup zaznamenania frekvencie CPU:
- 1. po pretaktovaní v programe CPU-Z klik na záložku About
- 2. klik na Validation

Obrázok


Otvorí sa ďalsie okno: CPU-Z Validation v ktorom:
- 1 . Save validation file - uloženie CPU-Z súboru na disk

- 2. Validation web page - overenie na oficiálnej stránke CPU-Z
- 3. po overení - Enter ID - vloženie ID z overovacej stránky CPU-Z
- 4. klik na OK - v CPU-Z sa v ľavom dolnom rohu objaví ID kód

- prepnutie do záložky CPU a urobiť screen CPU-Z (s ID)

Obrázok


Overenie na stránke CPU-Z Validator by malo vypadať nasledovne:
- 1. Nick z fóra pretaktovanie.sk (Nutné, inak je výsledok neplatný!)
- 2. e-mail
- 3. CPU-Z file - uloženy CPU-Z súbor
- 4. Overenie

Obrázok


V screene aj na overovacej stránke sa samozrejme musia zhodovať údaje vrátane nicku z fóra.

Screen:
Obrázok
Klikni !

Návod na vytvorenie screenu : Tu !


Hodnoty TCM (TCaseMax) a TDP sú zistitelné v programe Core Temp, prípadne staršou aplikáciou A64 TCaseMax.



Najnovšia verzia programu CPU-Z 1.51 : Download

Najnovšia verzia programu Core Temp 0.99.4.0 : Download 32bit. - Download 64bit.

Oficiálne CPU-Z fórum.
CPU-Z Validator
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Ut 26. Feb, 2008, 12:28, upravené celkom 85 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 30. Mar, 2006, 13:06

Zhruba takto by mohol vypadat post:

- Opteron 144 CABNE 0528GPMW, socket 939
- chladenie: Scythe Ninja Plus
- 1800MHZ, 1.360V @ 3333MHz, 1.536V
- TCM=65°C, TDP=67W
- DFI LP nF4 Ultra-D
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=82565

Screen:
Obrázok

Samozrejme screen staci len samotne CPU-Z. Nemusi priamo v nom byt Databaze CPU-Z.
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Ne 21. Máj, 2006, 20:27, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 674
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

hm

Príspevok od užívateľa Petoooo » Št 30. Mar, 2006, 13:38

-Athlon XP 2500+ AQXEA 0320 UPAW, socket A
-chladenie:Zalman CNPS 7000B-Cu
-1833MHZ, 1.632V @ 2100MHz, 1.632V
-ASUS A7V600-X
-validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=82875

screen: http://img64.imageshack.us/my.php?image ... ion6jz.jpg
Cedar Mill in progress, for short period of time

Inso
Ban
Ban
Príspevky: 367
Dátum registrácie: St 03. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa Inso » Št 30. Mar, 2006, 16:14

- Opteon 144 CAB2E 0546EPMW,Socket 939
- chladenie: Scythe Ninja Plus
- 1800MHZ, 1.360V @ 2970MHz, 1.552V,som zistil ze staci aby vbehol do windowsu takze co este vecer editnem:)
- TCM=57°C, TDP=44.1W
- DFI LP nF4 Ultra-D
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=82902

Screen:
Tu!!
Naposledy upravil/-a Inso v Ut 25. Apr, 2006, 23:07, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2019
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Št 30. Mar, 2006, 17:39

- Intel Pentium III EB , jadro coppermine, socket 370
- chladenie: velky medeny pasiv + 8cm fan titan smejd
- 1000MHZ, 1.75V @ 1210MHz, 1,75V
- TCM=netusim co to je takze smola, TDP=tiez netusim
- Abit SA6
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=82920

Screen:
Obrázok

mozno by dal aj kus viac MHz keby som mu zvysil napatie ale sa stym nejdem babrat

mohol by mi niekto vysvetlit co je to TCM a TDP aby som to sem mohol postnut?
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI Mini-ITX CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: G.Skill F4-3200C16D-16GTZB @ 3066MHZ 14-15-15-32 GPU: Sapphire RX Vega 56 @ 1650MHz 1.1V / 950MHz 950mV + AOC Q3279VWF SSD: WD Black SN750 500GB + Samsung 840 EVO 250GB + SanDisk Ultra II 960GB CASE: Corsair 380T PSU: OCZ Gold 750W Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Št 30. Mar, 2006, 21:04

- Sempron 3100+, seria LBBWE, socket 754
- chladenie: box
- 1800 MHz, 1,4V @ 2702 MHz, 1,5V
- TCM=69°C, TDP=59W
- Abit NV8
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=82945

Screen:
http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... /cpuz1.jpg
Naposledy upravil/-a Comby v So 01. Apr, 2006, 13:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
MaYo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 149
Dátum registrácie: So 26. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Malá ida (21)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaYo » So 01. Apr, 2006, 13:51

Sempron64 2500+ SDA2500AIO3BX socket 754
chladenie: BOX
1400 MHz 1.4V @ 2331 MHz 1.5V (333x7)
TCM=69°C TDP=62W
Epox 8KDA3I V3.x
validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=83323

screen: http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... /cpu-z.jpg
MB Epox 8KDA3I V3.x|CPU AMD Sempron64 2500+ 1400MHz@2100MHz (300x7) 1.4V| RAM Kingston 1024MB 400MHz |HDD Hitachi Deskstar P7K500 320GB P-ATA| VGA Point of view GeForce 6600GT 128MB + Zalman VF700-Cu| OPT. DVD-RW NEC 4570a; CD-ROM LG 52x| Display LG Flatron W2242T-PF| PSU Fortron FSP350-60THN-P 350W| Printer HP PSC 1410| Key and Mouse Logitech MK300|Repro Logitech X540

Užívateľov profilový obrázok
Petrex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 728
Dátum registrácie: Pi 27. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Dubnica nad Váhom(33)
Kontaktovať užívateľa:

OC

Príspevok od užívateľa Petrex » So 01. Apr, 2006, 22:24

OPTERON 144 CAB2E 0546FPMW
chladenie TT Venus 12 nastaveny na aut.regulaciu
1800, 1,36V @ 2805.3MHz,1,500V
TCM=57 C, TPD=44,1W
ASUS A8N-SLI Deluxe
validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=83451

Screen:

http://www.pretaktovanie.sk/modules/cop ... %20144.jpg
DELL Xps M1530,T7250,4GB Ram,8600GT,500GB 7200rpm.
Asus K50AB
Dell Latitude D600
Core2Duo 2180+7600GT
Core2Duo 4500+HD5770
P4 3,2HT+7600GT

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 674
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

Lol

Príspevok od užívateľa Petoooo » Pi 07. Apr, 2006, 17:15

-Athlon XP 2500+ AQXEA 0320 UPAW, socket A
-chladenie:Zalman CNPS 7000B-Cu
-1833MHZ, 1.632V @ 2200MHz, 1.76V
-ASUS A7V600-X
-validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=84944

screen: http://img83.imageshack.us/my.php?image=22004qa.jpg
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shade » So 08. Apr, 2006, 09:34

sempron 3000+ socetA
2000/1,6v@2250/1,6v
http://shade.szm.sk/corel.jpg
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=85128
mno toto asi +/- max bez zvysenia voltage dal by mozno este na 1,6 2300 ale 50mhz navyse nazachrani. Na 1,66v behal na 2400mhz ale bolo mu teplo :(
Naposledy upravil/-a Shade v Ne 09. Apr, 2006, 10:00, upravené celkom 1 krát.
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
tovr1203
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ne 27. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Chomutov, CZE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tovr1203 » So 08. Apr, 2006, 09:55

na tohle jedu:
cpu: Athlon XP 2000+ (1667MHz,1.6V@2500MHz,1.73V), thorton,
AXDC2000DUT3C, Z412977D41630, AQYHA 0415 TPMW
mb: DFI nf2 U400S-AL
chladic: PrimeCooler PC HC 5+ Cu Blue led

2500MHz ...na tohle jedu, stabilni; 1.7V (real 1.71V), 12.5x200
validscreen

edit 12.4.06: tak tady jsou konecne vysledky ...
2700MHz: 1.8V (bios), 12.5x216
validscreen

2725MHz: 1.8V (bios), 12.5x218
valid bohuzel, uz mi neslo spustit nic pro vytvoøeni screenu :-(
Naposledy upravil/-a tovr1203 v St 12. Apr, 2006, 16:01, upravené celkom 12 krát.
CPU: A64 3700+ @2640MHz (240x11) + TT Sonic Tower; MB: GB K8N51GMF-9-RH, modbios F7b; RAM: 2x1GB GeIL 400MHz CL3; VGA: MSI 8600GTS OC Edtion, 256MB DDR3, 800/2100; HDD: Seagate 250GB(SATA300) + 200GB(ATA100); CD/DVD: DVD-Rom LG GDR8163B black, DVDRW Lite-On SHM165P6S black; case: GMC H-60 Phoong, zdroj: Levicom X-Alien 450W

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » So 08. Apr, 2006, 17:51

- Sempron64 2800+, socket 754
- chladenie: BOX
- 1600MHz, 1.392V @ 2783,5MHz, 1.696V
- TCM a TDP su irelevantne
- DFI nF4x infinity
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=85228

Screen:Obrázok

EDIT: az teraz pozeram, ze DDR464 - to som teda necakal :o
Naposledy upravil/-a magoo v St 12. Apr, 2006, 12:01, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 10. Apr, 2006, 12:24

tovr1203 napísal:...edit2: tak tady je screen maximalniho dosahnuteho taktu 2637.5MHZ:
screen
ale bohuzel uz je to nestabilni
Ten screen by bol v pohode, keby v nom bolo ID z validu totoznej frekvencie (2637,5MHZ). Je tam ale ID-85100, ktoremu prislucha uplne ina hodnota frekv. CPU (este ta starsia 2500MHz). Zrejme tuto new frekvenciu nemas zvalidovanu. Ak ano hoD sem ID.

...a ono tu vobec nejde o stabil hodnoty ale absolutne maxima :wink:

creax
Ban
Ban
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Po 03. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Namestovo city
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa creax » St 12. Apr, 2006, 00:34

mam ten jeden z tych horsich kuskov cpu.... ale doska si makla a nakoniec to slapalo v pohode... ako po masle... ale vdacim za to hlavne dobrebu chladeniu.. s boxom by to neslo

validation:
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=86006

screen:
http://img149.imageshack.us/my.php?image=40000jj.jpg

:bravo:
1. AMD = cool&quiet&shit
2. "my nemame clock.. my mame raiting (+)"
3. chatovanie nieje zdrave

۞MSI P4N SLI ║ ♥PD805@3,5 ║ ▓2X512MB DDR2 ║ ◙2X120GBseg ║ ♂X1600XT@621/1662

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 12. Apr, 2006, 10:43

- Opteron 144 CABNE 0528GPMW, socket 939
- chladenie: Noctua NH-U12 + AC Fan12
- 1800MHZ, 1.360V @ 3358.11MHz, 1.552V
- TCM=65°C, TDP=67W
- DFI LP nF4 Ultra-D
- validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=86029

Screen:
Obrázok
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Ne 21. Máj, 2006, 20:20, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"