Strana 1 z 20

Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:03
od užívateľa Bikermotyl
Sem piste svoje postrehy k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov.

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:15
od užívateľa sm_oOx^
Chcel by som sa este spyta� ake ïalsie udaje by este mohla obsahova� tabu¾ka okrem uvedenych v prislusnom threade.
...u procesorov, kde to je mozne - TCaseMax a TDP. nebolo by na skodu uvadzat aj seriu.
...ale toho uz by bolo asi moc :)

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:22
od užívateľa Bikermotyl
Som ta akosi nezastihol, inak by som konzultoval.
Vyborny napad TCM aj TDP a myslim, ze dost dolezity!

Tu seriu som predpokladal ako samozrejmost (viD Presne ozancenie procesora), preto som ju aj uviedol v prvom poste.

EDIT: upravil som pridanie hodnot TCM aj TDP :wink:

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:32
od užívateľa crux2005
- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:36
od užívateľa sm_oOx^
crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
...no ak sa bude vysledkom lisit od toho predosleho, tak urcite ano.
mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... etaktovani , pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 13:57
od užívateľa GABO
Ja by som bol za to ze to hodime aj do takeho info clanku na web ci nie?

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 15:58
od užívateľa Comby
Ak tomu spravne rozumiem staci, ked nabehne operacny system, nemusi to byt stabilne v SuperPI, Prime95, 3D markoch, hrach.

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 16:13
od užívateľa crux2005
- uhadol si, len musis stihut urobit screen Obrázok

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 17:12
od užívateľa Warrax
Lol, uz sa tesim na prispevky ako "kurnik, obrazok bol uz napoly vyrenderovany, a akurat vtedy mi to muselo padnut!" :D

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 17:56
od užívateľa PROMETHEUS
co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 18:06
od užívateľa s10
PROMETHEUS napísal:co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:
tdp je spotreba(vykon?) procaka vo W
tcp je max teplota na cpu v jeho strede.udavana v stupnoch celzia
cistis to programom amd64 tcasemax

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 18:18
od užívateľa PROMETHEUS
a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 22:01
od užívateľa sm_oOx^
PROMETHEUS napísal:a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem
...logicky ho neuvedies :roll:

Napísané: Št 30. Mar, 2006, 23:10
od užívateľa Bikermotyl
Tak sa nam posty max.pretaktovani pomaly rozbiehaju :wink:

Doplnil som do Threadu vysledkov vysvetlenie k TCM a TDP aj s downloadom prislusneho programu.

crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
jj, urcite a mozno by nebolo naskodu nahodit aj viac procesorov, kto ma tu moznost. cim viac zaznamov tym lepsie. Mohla by z toho vzniknut celkom pekna podrobna databaza.

sm_oOx^ napísal:mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame, pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...
Presne to napadlo aj mna, len by to tam chcelo viac podrobnosti a castejsie posty. Predpokladam, ze ak to bude priamo vo fóre (cize stale na ociach), zaujem bude vacsi.
A co je hlavne, su presne stanovene pravidla, cize vysledky su absolutne transparentne a porovnatelne.
Navyse mam pocit, ze tam tie vysledky su skor najvyssie stabilne hodnoty frekvencii, a tu ide o uplne maxima.
Urcite nie je ale problem nasledne aj tieto nahodit do spominanej ofiko databaze pretaktovania.


zEditoval som prvy post, tak sa nato mrknite :wink:

Napísané: Pi 31. Mar, 2006, 01:39
od užívateľa Bikermotyl
to Prometheus : v screene nemas v CPU-Z v lavom dolnom rohu ID :? Nechce sa ti zoscreenovat to este raz s ID? Nech je to transparentna zalezitost.:wink:
...a napatie Vcore uvadzas 1,75V a v CPU-Z mas 1,712V. Za relevantnu beriem hodnotu z CPU-Z, tak ako ja uvadzam v svojom poste def. 1,36V, ktore mi ukazuje CPU-Z aj keD CPU ma vyrobcom udavanu hodnotu Vcore=1,4V.

to Petoooo : s tym chybajucim ID v CPU-Z tak isto :(

Inso aj Comby to pochopili na prvu supu :wink: