Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » St 12. Apr, 2006, 11:39

Bikermotyl napísal:to s10 : postni ten vysledok, prosim ta, do threadu vysledkov, nech je to tam pokope :wink:
Ak by sa ti dalo, dopln tam presne default Vcore (niekde medzi 1,35-1,4 by to malo byt), oznacenie tej X2-ky (seriu) a TDP. Dikes.

EDIT: zrovna pozeram, ze som robil vysledok tesne pred tebou, 02:16AM som screenoval (ID-86029) :)
...len nechapem, preco mas v screene 3:12PM, keD si to hneD v noci postoval sem...
postnute dosadene hodnoty teraz uz prime stable.
ten cas si nevsimaj som skusal pamate a musel som resetnut bios :red:

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 12. Apr, 2006, 11:55

s10 napísal:postnute dosadene hodnoty teraz uz prime stable.
ten cas si nevsimaj som skusal pamate a musel som resetnut bios :red:
Som si aj myslel, ze to mal na svedomi reset CMOS :lol:
Prime stable hoD (aj) do ofiko databazy OC, tu ho este trochu potrap a urob max. takt :wink: (no stable)

Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » St 12. Apr, 2006, 20:35

zajimave skoda ze bios nepodporuje vacsie napatie ako 1.55V aspon bios co mam teraz(origosh). pretoze pri 255*11 teplota neprekracuje 43 C. takze by este mohol ist trocha vyssie. na 2800MHz je este prime stable na napati 1.53 co je v biose nastavenie 1.55V. nieje nejaky bios co umozni dat trocha viac V? :blind:

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

File not authorized

Príspevok od užívateľa Petoooo » Št 13. Apr, 2006, 10:00

Neviem preco ked si chcem zvalidovat novy takt tak mi napise: File not authorized.Btw skusal som aj cez operu aj cez explorer ale robi to tak isto....Vie mi niekto poradit,? :? :E
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Re: File not authorized

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 13. Apr, 2006, 10:28

Petoooo napísal:Neviem preco ked si chcem zvalidovat novy takt tak mi napise: File not authorized.Btw skusal som aj cez operu aj cez explorer ale robi to tak isto....Vie mi niekto poradit,? :? :E
Pri sejvovani urcite premenovavas subor.
:!: Ak to nenahras pod prednastavenym nazvom (cpuz), musis za nazov dopisat aj priponu .cvf. Po zmene si tento priponu nepridava uz sam.
Alebo jednoducho najdi ten validny subor a tu priponu mu tam dopis.

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

Re: File not authorized

Príspevok od užívateľa Petoooo » Št 13. Apr, 2006, 10:33

[ok idem na to :wink:
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 13. Apr, 2006, 11:22

s10 napísal:zajimave skoda ze bios nepodporuje vacsie napatie ako 1.55V aspon bios co mam teraz(origosh). pretoze pri 255*11 teplota neprekracuje 43 C. takze by este mohol ist trocha vyssie. na 2800MHz je este prime stable na napati 1.53 co je v biose nastavenie 1.55V. nieje nejaky bios co umozni dat trocha viac V? :blind:
- zaujimave ... ja som aj s origos Biosom mohol dat aj 1.65 Vcore ..
- to nemas moznost dat 1.5V + 110% ? :?
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
tovr1203
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ne 27. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Chomutov, CZE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tovr1203 » Št 13. Apr, 2006, 20:06

Prosil bych o zmìnu v tabulce. Screen i valid tam mam z vyssiho taktu nez 2500MHz ... dikes
CPU: A64 3700+ @2640MHz (240x11) + TT Sonic Tower; MB: GB K8N51GMF-9-RH, modbios F7b; RAM: 2x1GB GeIL 400MHz CL3; VGA: MSI 8600GTS OC Edtion, 256MB DDR3, 800/2100; HDD: Seagate 250GB(SATA300) + 200GB(ATA100); CD/DVD: DVD-Rom LG GDR8163B black, DVDRW Lite-On SHM165P6S black; case: GMC H-60 Phoong, zdroj: Levicom X-Alien 450W

Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » Št 13. Apr, 2006, 20:24

crux2005 napísal:
s10 napísal:zajimave skoda ze bios nepodporuje vacsie napatie ako 1.55V aspon bios co mam teraz(origosh). pretoze pri 255*11 teplota neprekracuje 43 C. takze by este mohol ist trocha vyssie. na 2800MHz je este prime stable na napati 1.53 co je v biose nastavenie 1.55V. nieje nejaky bios co umozni dat trocha viac V? :blind:
- zaujimave ... ja som aj s origos Biosom mohol dat aj 1.65 Vcore ..
- to nemas moznost dat 1.5V + 110% ? :?
njn uz som to nasiel a znova zdvyhol uz ide s fsb 260 na 1.563V :o no nic musim pockat na lepsi chladic bo box uz konci

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 13. Apr, 2006, 22:54

tovr1203 napísal:Prosil bych o zmìnu v tabulce. Screen i valid tam mam z vyssiho taktu nez 2500MHz ... dikes
Jasne, idem uz nato :wink: Neviem od kedy presne to v tom poste je, ale poprosil by som vzdy s new vysledkom new post. Inak sa to kontrolovat dobre neda. Vidis urcite aj sam edit svojho postu - ...celkom upravene 12 krat :?
Registrujem zatial od teba hodnotu 2700MHz.

Valid na 2725MHz uz mas, skus dajako ten screen. Skicar by ti hadam spustit siel. Samozrejme ho spusti skor, nez nataktis max. frekvenciu. Pri 2725Mhz - PrtSc, len prepni do skicara a save. Tak by to mohlo prejst.

Užívateľov profilový obrázok
tovr1203
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ne 27. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Chomutov, CZE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tovr1203 » Pi 14. Apr, 2006, 05:04

Njn, bohuzel ... pøi tìch vysokych frekvencich je to uz fakt fosdt nestabilni ... jsem rad, ze jsem aspon nìco stihnul pøi tìch 2700MHz ...
CPU: A64 3700+ @2640MHz (240x11) + TT Sonic Tower; MB: GB K8N51GMF-9-RH, modbios F7b; RAM: 2x1GB GeIL 400MHz CL3; VGA: MSI 8600GTS OC Edtion, 256MB DDR3, 800/2100; HDD: Seagate 250GB(SATA300) + 200GB(ATA100); CD/DVD: DVD-Rom LG GDR8163B black, DVDRW Lite-On SHM165P6S black; case: GMC H-60 Phoong, zdroj: Levicom X-Alien 450W

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 14. Apr, 2006, 10:12

to tovr1203: Ono sa to raz podari aj na tych 2725MHz. Ak by aj nahodou nie, (zatial) 62% pretakt na sockete A je velmi slusna hodnota :wink:

Užívateľov profilový obrázok
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa LoPiO » Po 17. Júl, 2006, 11:43

Bikermotyl napísal: BTW : Uz niekolko krat som tu pisal, ze nejde o stable hodnotu CPU, ale o absolutne maximum, urcite teda pojdu o volaco vyssie.
A podla aj to je dolezite kolko da max na urcitej voltazi :) Podla mna by mali byt dve tie tabulky a to na default voltazi max dosiahnuty takt a potom max dosiahnuty takt po zvyseni.

U mna ten celer uz pri vyssom takte padal, takze prenho je to max a stable :)
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 17. Júl, 2006, 12:28

Tych tabuliek by muselo byt potom viacero, lebo aj ine faktory su podstatne rozhodujuce. Stracalo by to potom prehladnost. Najlepsie to bude tak, ako to je. Ide predsa o absolut maximum, nie o max. na default voltazi. Preto by mala byt plne postacujuca jedna tabulka :wink:

Nezda sa mi ale, ze by bolo maximum rovno aj stable hodnota. Hranica by mal byt o nieco vyssie. Chcelo by to zrejme doladit, pripadne dajako slusne zachladit. Chladenie totiz vyrazne ovplyvnuje maximalku.

Užívateľov profilový obrázok
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa LoPiO » Po 17. Júl, 2006, 12:55

Bikermotyl napísal: Nezda sa mi ale, ze by bolo maximum rovno aj stable hodnota. Hranica by mal byt o nieco vyssie. Chcelo by to zrejme doladit, pripadne dajako slusne zachladit. Chladenie totiz vyrazne ovplyvnuje maximalku.
No mas pravdu, ze o trosku este ide hore, ale to je par MHz. Spytam sa Joseho presnejsie, bo som to od neho kupoval uz pretaktovane :)

Teraz tam mam zalman 7000ALCU na 1400 ot/min idle 50C. Do chladenia investovat uz nebudem, pretoze je to komp na net, filmy.
A aby to islo lepsie by to chcelo aspon ninju, pretoze je to furt blby prescott, ktory kuri ako das.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"