Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » So 08. Apr, 2006, 19:14

@biker: ja neviem, ale toto sa mi zda trochu cudne/neprakticke. musi clovek sledovat dva thready naraz, aby chapal, o com tu pises. bol by som za to, aby sa na taketo veci reagovalo priamo v sticky threade a ja to potom budem premazavat.
...tu sa moze debatovat o inych veciach, ale nie tu reagovat na veci z druheho threadu. osobne tu cumim na post, ktory vobec neviem, o com je.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » So 08. Apr, 2006, 19:48

O.K.

Užívateľov profilový obrázok
tovr1203
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ne 27. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Chomutov, CZE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tovr1203 » Ne 09. Apr, 2006, 13:33

Bikermotyl napísal: ...
nezabudni na ID v CPU-Z, lebo v tom screene z postu ho nemas. Dopis do postu, prosim ta, aj default napatie.
vse doplnìno
taky se pøiklanim k nazoru, ze sledovat 2 thready na jedno a to samy je docela obtizny, aspon kdyby tohle bylo oznaceny jako dùlezite, aby ty dva thready byly u sebe :wink:
CPU: A64 3700+ @2640MHz (240x11) + TT Sonic Tower; MB: GB K8N51GMF-9-RH, modbios F7b; RAM: 2x1GB GeIL 400MHz CL3; VGA: MSI 8600GTS OC Edtion, 256MB DDR3, 800/2100; HDD: Seagate 250GB(SATA300) + 200GB(ATA100); CD/DVD: DVD-Rom LG GDR8163B black, DVDRW Lite-On SHM165P6S black; case: GMC H-60 Phoong, zdroj: Levicom X-Alien 450W

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shade » Ne 09. Apr, 2006, 16:48

Bikermotyl napísal:to Shade : ten Sempron urcite este o dost zdvihnes. Beru sa tu maxima a pri ich zistovani procesor nijako moc nezatazis, takze na tu chvilu kym zvalidujes a zoscreenujes to znesie a teplota by nemala vybehnut moc vysoko :)
mno sa lahko povie ale otec mi neveri a zahesloval mi bios :D
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3067
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ne 09. Apr, 2006, 16:50

Shade napísal:
Bikermotyl napísal:to Shade : ten Sempron urcite este o dost zdvihnes. Beru sa tu maxima a pri ich zistovani procesor nijako moc nezatazis, takze na tu chvilu kym zvalidujes a zoscreenujes to znesie a teplota by nemala vybehnut moc vysoko :)
mno sa lahko povie ale otec mi neveri a zahesloval mi bios :D
tak daj clear cmos alebo vyber baterku a mas bios na defaultoch...a heslo si mozes nastavit sam a do biosu sa tvoj foter ani nedostane :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shade » Ne 09. Apr, 2006, 16:52

mno aakoze nie je problem dostat sa do biosu... ale dostat sa do biosu tak aby o tom otec nevedel :death:
predpokladam ze nie je ziadny program na zvysenie voltage z winu :?
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ne 09. Apr, 2006, 18:22

Shade napísal:mno aakoze nie je problem dostat sa do biosu... ale dostat sa do biosu tak aby o tom otec nevedel :death:
predpokladam ze nie je ziadny program na zvysenie voltage z winu :?
Tak to mas dosti blbe, ale ako bude "apa" vediet, ze si ho nabural, sak zvysis, nataktis, screen a nahodis na povodne hodnoty.

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3757
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 09. Apr, 2006, 18:39

Bikermotyl napísal: Tak to mas dosti blbe, ale ako bude "apa" vediet, ze si ho nabural, sak zvysis, nataktis, screen a nahodis na povodne hodnoty.
No asi tak ze na BIOSe odrazu nebude heslo alebo bude odrazu ine :)

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ne 09. Apr, 2006, 18:45

kOsTi napísal:[No asi tak ze na BIOSe odrazu nebude heslo alebo bude odrazu ine :)
Predpokladam, ze Shade pozna heslo, keD pise, ze nie je problem sa dostat do BIOSu, takze heslo ostane to iste. ci nie?

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3757
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 09. Apr, 2006, 18:47

Bikermotyl napísal:Predpokladam, ze Shade pozna heslo, keD pise, ze nie je problem sa dostat do BIOSu, takze heslo ostane to iste. ci nie?
Ja si skor myslim ze tym "nie je problem sa dostat do BIOSu" myslel to, ze vie o tom ze po cleare cmos-u sa heslo vymaze ale...

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shade » Po 10. Apr, 2006, 15:20

nj kosti presne tak... clear cmos nie je problem :wink: ale heslo nazat nedam takze problem...
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
tovr1203
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ne 27. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Chomutov, CZE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tovr1203 » Po 10. Apr, 2006, 16:08

tak jsem tam jestì upravil to svoje maximum ... je tu nìkdo, kdo da na sA vic? Docela by mì zajimalo, jestli je to dobrou serii nebo dost dobrym kouskem ... jestì vyøesit stabilitu a bude to v poho
PS: ty dva thready na jedno tema asi fakt neni nejlepsi zpùsob
CPU: A64 3700+ @2640MHz (240x11) + TT Sonic Tower; MB: GB K8N51GMF-9-RH, modbios F7b; RAM: 2x1GB GeIL 400MHz CL3; VGA: MSI 8600GTS OC Edtion, 256MB DDR3, 800/2100; HDD: Seagate 250GB(SATA300) + 200GB(ATA100); CD/DVD: DVD-Rom LG GDR8163B black, DVDRW Lite-On SHM165P6S black; case: GMC H-60 Phoong, zdroj: Levicom X-Alien 450W

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 10. Apr, 2006, 23:13

tovr1203 napísal:tak jsem tam jestì upravil to svoje maximum ... je tu nìkdo, kdo da na sA vic? Docela by mì zajimalo, jestli je to dobrou serii nebo dost dobrym kouskem ... jestì vyøesit stabilitu a bude to v poho
PS: ty dva thready na jedno tema asi fakt neni nejlepsi zpùsob
Pekna frekv., krasne to tlacis hore, ale zasa "misunderstanding". Predtym si dal screen bez validu, teraz valid bez screenu. Skus nahodit screen so spravnou frekvenciou k prislusnemu ID (v tomto pripade ID-85684=2698.73 MHz) v CPU-Z. cize zoscreenuj 2698,73MHz v CPU-Z(s ID) a je vydelano :wink: ...alebo skus este z neho dostat viac a valid + screen :P

A k tym dvom threadom... Od kazdeho ti chodi do mailu sprava, takze to myslim vobec nie je problem sledovat a uz to robim tak ako navrhol sm_oOx^ a pisem to do hlavneho threadu (napriek tomu, ze poriadok a prehladnost si asi predstavujem uplne inak) :red:

Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » St 12. Apr, 2006, 03:24

tak tu som sa z nim trocha pohral.xcelo by to troska pohrat s pamatami ale je tam toho strasne. mozno by pomohol aj bios(mam este povodny).
tcm 57 C zatial box max teplota 41 C

valid http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=86030
screen http://img206.imageshack.us/my.php?image=oc449vp.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 12. Apr, 2006, 10:18

to s10 : postni ten vysledok, prosim ta, do threadu vysledkov, nech je to tam pokope :wink:
Ak by sa ti dalo, dopln tam presne default Vcore (niekde medzi 1,35-1,4 by to malo byt), oznacenie tej X2-ky (seriu) a TDP. Dikes.

EDIT: zrovna pozeram, ze som robil vysledok tesne pred tebou, 02:16AM som screenoval (ID-86029) :)
...len nechapem, preco mas v screene 3:12PM, keD si to hneD v noci postoval sem...

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"