Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2061
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Pi 31. Mar, 2006, 13:50

Bikermotyl napísal:to Prometheus : v screene nemas v CPU-Z v lavom dolnom rohu ID :? Nechce sa ti zoscreenovat to este raz s ID? Nech je to transparentna zalezitost.:wink:
...a napatie Vcore uvadzas 1,75V a v CPU-Z mas 1,712V. Za relevantnu beriem hodnotu z CPU-Z, tak ako ja uvadzam v svojom poste def. 1,36V, ktore mi ukazuje CPU-Z aj keD CPU ma vyrobcom udavanu hodnotu Vcore=1,4V.
v core mam defaultne 1,75V, nemenil som to ani ked som robil OC, v biose pise 1,75 , ale cpu-z mi ukazuju napatie dako kolisavo, od 1,71 az po 1,76. Na tej stranke kde je aj to validate mam napisane ID na tom obrazku.
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI Mini-ITX CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: G.Skill F4-3200C16D-16GTZB @ 3066MHZ 14-15-15-32 GPU: Sapphire RX Vega 56 @ 1650MHz 1.1V Core / 950MHz HBM2 + LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB + Samsung 840 EVO 250GB + SanDisk Ultra II 960GB CASE: Corsair 380T PSU: OCZ Gold 750W Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 31. Mar, 2006, 22:51

njn, tak v buducom poste s este vyssim OC :wink: to ID napasuj do CPU-Z, tak ako je v postupe.
Napatie budem brat z CPU-Z. Viem, ze si ho nemenil, ale je to hodnota zo screenu, tak budem uvadzat tu, aby v tom nebol zbytocny hokej :wink:
...aj mne ukazuje CPU-Z nizsiu ako je nastavena v BIOSe.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 03. Apr, 2006, 22:19

Vysla new verzia CPU-Z 1.33
Download pridany do threadu vysledkov.

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

hm

Príspevok od užívateľa Petoooo » Ut 04. Apr, 2006, 19:20

ok najblizsie ako budem moct ti to id tam dam len si musim najst cas...ale posnazim sa... :wink: :D
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 04. Apr, 2006, 20:13

Petoooo napísal:ok najblizsie ako budem moct ti to id tam dam len si musim najst cas...ale posnazim sa... :wink: :D
Fajn. A uz keD sa do toho pustis, trochu MHz z neho este vytlac :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petoooo » Ut 04. Apr, 2006, 20:23

Bikermotyl napísal:
Petoooo napísal:ok najblizsie ako budem moct ti to id tam dam len si musim najst cas...ale posnazim sa... :wink: :D
Fajn. A uz keD sa do toho pustis, trochu MHz z neho este vytlac :wink:

jasne sak si videl ze frek.2100 mhz som dosiahol na zakl. napati ale mam jeden roblem ze ked mam na 2200 mhz/1.76 v/ a pustam prime po hodine mi zmrzne bo mam 70 C!!!!A pozri sa aky mam chladic,btw predtym mi to nerobilo/max 55 C/ ta skusim dat pastu a vycistit zalmana. :blind: 8)
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 04. Apr, 2006, 20:36

jj, skus dat dole toho Zalmana a znova nahodit. Ta teplota je hodne vysoka.

A frekvencia CPU pojde este o dost hore, lebo sak tu nejde o stable hodnoty, ale o maximalne, co procesor zvladne. Samozrejme tak aby presiel valid a screen :)

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

hm

Príspevok od užívateľa Petoooo » Ut 04. Apr, 2006, 20:38

neviem preco je ta teplota taka..predtym bola pohodicka a ake mozem dat max napatie na max frek,???aby nezhorela doska a cpu?? :?
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

hm

Príspevok od užívateľa Petoooo » Pi 07. Apr, 2006, 17:16

takze pridal som svoj dalsi post onedlho sa s tym viacej pohram.. :wink: btw moj druhy vysledok je prime stable!! :lol: asi v nedelu idem dalej....
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 07. Apr, 2006, 19:11

o.k. zatial zaevidujem, po vykende nahoD new vysledok :wink:

BTW: Kde sa schovavaju vsetci OC-ckari? Kopec postov na fóre, jak to komu dobre slape, a keD sa to ma postnut overene, ticho :? VeD sme na pretaktovanie.sk :red:

...alebo zeby uz nikto netaktil?

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Pi 07. Apr, 2006, 20:15

@Bikermotyl : zaujimalo by ma kedy bude tabulka finish ?? :)
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 07. Apr, 2006, 20:37

crux2005 napísal:@Bikermotyl : zaujimalo by ma kedy bude tabulka finish ?? :)
Tabulka je pripravena, ale nema zatial asi vyznam davat sedem vysledkov :( Hadam este nejake pribudnu a hneD nahodim.
Nevahaj a postni aj ty nejaku hodnotu :wink:

Warrax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 832
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka

Príspevok od užívateľa Warrax » Pi 07. Apr, 2006, 23:13

ja by som aj prihodil, ale chvalit sa nataktovanym thunderbirdom, je asi nanic... a hlavne ked neni moj. :D
CPU: C2Q Q6600 (3,0Ghz), cooler: Thermalright True Black+Enermax Magma MB: Asus P5Q Deluxe RAM:4GB A-Data Vitesta Extreme Edition PC2-8500 (2x2GB) VGA: Asus 8800 GTS 512 MB +accelero S1 rev.2 HDD: WD Velociraptor WD2500HHTZ + SQD 2.5 PSU: Seasonic S-12 500W Case: Lian-Li PC8N Black Sound: Audio-gd NFB11.32 Repro: M-Audio BX5a Deluxe Headph: Sennheiser HD600 / Superlux HD681b Mouse: A4tech Bloody V7N pad: Corepad Keira Keyboard: Ducky DK9008 Shine Overclock.net edition (MX Red)

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 07. Apr, 2006, 23:33

Warrax napísal:ja by som aj prihodil, ale chvalit sa nataktovanym thunderbirdom, je asi nanic... a hlavne ked neni moj. :D
...a preco by si nemal prihodit :? Len ho trochu potrap cez vykend a nahoD vysledok :wink:
Nezalezi na tom, ci je alebo nie je tvoj, keD bude vo valide tvoj nick z fóra.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » So 08. Apr, 2006, 15:21

to Shade : ten Sempron urcite este o dost zdvihnes. Beru sa tu maxima a pri ich zistovani procesor nijako moc nezatazis, takze na tu chvilu kym zvalidujes a zoscreenujes to znesie a teplota by nemala vybehnut moc vysoko :)


to tovr1203 : uz sa neviem dockat toho screenu z maxima. To je celkom slusny pretakt :wink: Len nezabudni na ID v CPU-Z, lebo v tom screene z postu ho nemas. Dopis do postu, prosim ta, aj default napatie.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"