Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa zwARO » Št 12. Jún, 2008, 15:20

ale sak tie ramky su pod-taktovane => tak si myslim ze rozhodne nepotrebuju stavu. ci sa mylim?

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Rusty » Št 12. Jún, 2008, 16:22

2 zwaro : dovod je taky ze davas procaku malo napatia

venice je 90nm nie 65 a nie 45. preto mozes kludne dat aj 1.55V 1.65V je maximum.

neocakavaj ze na tak nizkom napati na procaku pojdes vyssie

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa zwARO » Št 12. Jún, 2008, 16:36

ked som sa dostal s 1.4 na 2.85 tak preco by mi to neslo s 1.45 na 2.9 ? vyskusam mu pustit 1.5 ked budem mat cas.

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 939
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa cuculka » Pi 13. Jún, 2008, 18:48

stymi ramkami som si myslela aj ja ze im staci stava...no nestacila dala som im 2.1V a uz to islo stabilne..
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 16. Jún, 2008, 13:46

bavime sa o ddr1? tym si dala 2.1 ci tym tvojim?

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 939
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa cuculka » Po 16. Jún, 2008, 14:36

ano mojim DDR2 som dala 2.1...nevedela som ze mas DDR1... :red:
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 16. Jún, 2008, 17:23

no kedze mam socket 939 tak asi to bude ddr1 :) takze tak

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1569
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Reinok » Po 16. Jún, 2008, 22:18

Zdravím pánov a slečnu overclockáčov, pomaličky zvyšujem môjmu Celeronu FSB už som na 156 x 24= 3744Mhz, z pôvodných 3200Mhz, mám otázku, myslíte že to dotiahnem až na 4Ghz bez zmeny napätia?, to by som robil nerád, lebo na doska myslím také ani nepodporuje a nechcel by som poškaodiť CPU, nemám s tým skúsenosti. Chladím to AC F7PRO, otáčky mám na 30% a BURN mám 48°C to je myslím v poho....

Za radu ďakujem... :good:
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Po 16. Jún, 2008, 23:34

a čo konkrétne za radu potrebuješ?

...ak doska zmenu napätia naozaj nepodporuje (ani pri najnovšom BIOSe) , nenarobíš s tým nič
ak ale podporuje, bez obáv pusti do procesora o niečo málo viac, doteraz to žiadnemu CPU-čku neuškodilo

zbytočne dlho by si kolaboroval s maximálnou stable frekvenciou pri defaultnom VCore, ak môžeš rovno začať o niečo vyššie (napr. od tých 4GHz) po zdvihnutí napätia

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1569
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Reinok » Ut 17. Jún, 2008, 20:31

dosku mám tú čo je v podpise...keď si nastavím OC...myslím že nejde zmeniť napätie, keď zapnem komp pozriem sa niesom si istý...

ide totiž leto a budem dosť doma a keď vidím bedňu s PC m,usím s ňou niečo robiť...cchem vymyslieť nejaké to lepšie chladenie ( odvádzanie vzduchu teplého) a dostať z neho čo najviac...lebo C2D takuje teraz každý a Celeronov OC je málo tak by som rád videl ako to narába s FPS ak to narába...ale myslím že v BIOSe som niečo také videl len či to bolo Vcore alebo RAM, teraz fakt neviem musím sa kuknúť...

A vravíš že keď zdvihnem napätie tak vlastne ako keby som začal odznova.../dodal CPU čerstvý vánok/ literárne povedané :cool:
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Po 30. Jún, 2008, 15:26

Čudujem sa niektorým pretaktovávačom, čo bez problémov pustia do svojho drahého 45nm miláčika omnoho vyššie napätie, než je CPU VID 1.3625V, aj keď podľa Intelu je posledná bezpečná hodnota 1,45V, videl som tu aj príšerné hodnoty 1,84V na 45nm CPU.
To sa naozaj nebojíte jeho zničenia, alebo máte tak veľa peňazí?
Ak sa jedná o druhú možnosť, môžem prípadnému záujemcovi poslať číslo svojho účtu na SS... :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
A2C
Ban
Ban
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Dúbravka (22)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa A2C » Po 30. Jún, 2008, 21:36

ale kdeže tak veľa $ však keď sa odpečie tak sa odpečie neriešime potom sa iba vymení. ale k tým 1,84V Palee to bol už akože fakt extrém a vyššie by som určite nešiel ani náhodou tak 1,75V by som mu kľudne dal pod vežou
a na vzduchu bežne 1,55V na (testy!) alebo s vodou tak 1,6-1,65V ale iba na testy na normálne užívanie sa vždy taktuje na default ;)
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Po 30. Jún, 2008, 22:22

A2C napísal:na normálne užívanie sa vždy taktuje na default ;)
Tak toto ma dostalo! :laugh: :rofl: :hysterical:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa palee » Po 30. Jún, 2008, 22:51

hej, tak to je hláška :) ... inak na normálne použitie je väčšinou lepšie nastaviť fixne nejaké hodnoty, lebo pri default ( často rozumeno auto nastavenie) dáva doska abnormálne voltáže, aj keď by sa nič nemalo stať...

andydul, videl som, že pri 1.28V si dal 3.6 GHz... neskúšal si viac? aspon 3.8-4.0? to by mohlo ísť... na 3.6 je 1.28V "dosť veľa" ... alebo už máš vysoké teploty a preto si neskúšal ???

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Po 30. Jún, 2008, 23:10

palee: Skúšal som viac, ale zakaždým padne prvé jadro. :-(
Na 4 GHz som sa nemohol dostať ani do Windowsu.
Teploty boli v záťaži 63°C, teda je ešte obrovská rezerva.
1.28V si dal 3.6 GHz bola absolútne stabilná hodnota, ja mám rád len také.
Myslím, že odpoveďou na slabý výsledok OC je práve moja doska ASUS P5B, nakoľko nemá pokročilé OC funkcie, má obrovský vDroop (bojím sa teda práve vysokého napätie v Idle) a napätie navyše osciluje.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"