Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Sem piste svoje postrehy k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov.
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v So 17. Mar, 2007, 19:05, upravené celkom 4 krát.
Používateľov profilový obrázok
sm_oOx^
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4548
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: nitra

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

Chcel by som sa este spyta� ake ïalsie udaje by este mohla obsahova� tabu¾ka okrem uvedenych v prislusnom threade.
...u procesorov, kde to je mozne - TCaseMax a TDP. nebolo by na skodu uvadzat aj seriu.
...ale toho uz by bolo asi moc :)
Používateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Som ta akosi nezastihol, inak by som konzultoval.
Vyborny napad TCM aj TDP a myslim, ze dost dolezity!

Tu seriu som predpokladal ako samozrejmost (viD Presne ozancenie procesora), preto som ju aj uviedol v prvom poste.

EDIT: upravil som pridanie hodnot TCM aj TDP :wink:
Používateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11692
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od používateľa crux2005 »

- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
s pozdravom, crux.
Používateľov profilový obrázok
sm_oOx^
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4548
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: nitra

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
...no ak sa bude vysledkom lisit od toho predosleho, tak urcite ano.
mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... etaktovani , pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...
Používateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11161
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Príspevok od používateľa GABO »

Ja by som bol za to ze to hodime aj do takeho info clanku na web ci nie?
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Používateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Kramáre

Príspevok od používateľa Comby »

Ak tomu spravne rozumiem staci, ked nabehne operacny system, nemusi to byt stabilne v SuperPI, Prime95, 3D markoch, hrach.
Používateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11692
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od používateľa crux2005 »

- uhadol si, len musis stihut urobit screen Obrázok
s pozdravom, crux.
Warrax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 853
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka

Príspevok od používateľa Warrax »

Lol, uz sa tesim na prispevky ako "kurnik, obrazok bol uz napoly vyrenderovany, a akurat vtedy mi to muselo padnut!" :D
Používateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2283
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5800X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: RTX 3070 Founders Edition Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: Alphacool Eisblock XPX Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Používateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od používateľa s10 »

PROMETHEUS napísal:co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:
tdp je spotreba(vykon?) procaka vo W
tcp je max teplota na cpu v jeho strede.udavana v stupnoch celzia
cistis to programom amd64 tcasemax
Používateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2283
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5800X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: RTX 3070 Founders Edition Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: Alphacool Eisblock XPX Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Používateľov profilový obrázok
sm_oOx^
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4548
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: nitra

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

PROMETHEUS napísal:a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem
...logicky ho neuvedies :roll:
Používateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Tak sa nam posty max.pretaktovani pomaly rozbiehaju :wink:

Doplnil som do Threadu vysledkov vysvetlenie k TCM a TDP aj s downloadom prislusneho programu.

crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
jj, urcite a mozno by nebolo naskodu nahodit aj viac procesorov, kto ma tu moznost. cim viac zaznamov tym lepsie. Mohla by z toho vzniknut celkom pekna podrobna databaza.

sm_oOx^ napísal:mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame, pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...
Presne to napadlo aj mna, len by to tam chcelo viac podrobnosti a castejsie posty. Predpokladam, ze ak to bude priamo vo fóre (cize stale na ociach), zaujem bude vacsi.
A co je hlavne, su presne stanovene pravidla, cize vysledky su absolutne transparentne a porovnatelne.
Navyse mam pocit, ze tam tie vysledky su skor najvyssie stabilne hodnoty frekvencii, a tu ide o uplne maxima.
Urcite nie je ale problem nasledne aj tieto nahodit do spominanej ofiko databaze pretaktovania.


zEditoval som prvy post, tak sa nato mrknite :wink:
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Pi 31. Mar, 2006, 07:17, upravené celkom 2 krát.
Používateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

to Prometheus : v screene nemas v CPU-Z v lavom dolnom rohu ID :? Nechce sa ti zoscreenovat to este raz s ID? Nech je to transparentna zalezitost.:wink:
...a napatie Vcore uvadzas 1,75V a v CPU-Z mas 1,712V. Za relevantnu beriem hodnotu z CPU-Z, tak ako ja uvadzam v svojom poste def. 1,36V, ktore mi ukazuje CPU-Z aj keD CPU ma vyrobcom udavanu hodnotu Vcore=1,4V.

to Petoooo : s tym chybajucim ID v CPU-Z tak isto :(

Inso aj Comby to pochopili na prvu supu :wink:

Návrat na "Procesory"