i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Ut 20. Jan, 2015, 21:46

diky konecne normalna odpoved problem je ale ten ze aj ked nemam offset a nastavim voltaz manualne napriklad na 1.2v tak stale sa to drzi okolo tych 1.2v aj ked je procesor automaticky podtaktovan na 1.6ghz tak stale je okolo tych 1.8v ale ked nieje pretaktovany tak na 1.6ghz ma 0.98v no tie funkcie tam asi nemam no musim to este pozriet
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Užívateľov profilový obrázok
Kknightley
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1150
Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Bydlisko: BA

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Kknightley » Ut 20. Jan, 2015, 22:13

už sa ti snažili niekoľkokrát povedať že musíš nastaviť tie C states aby sa ti to podvoltovalo

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20663
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 20. Jan, 2015, 22:16

jop Eist je na frekvenciu a C states na volty
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OneCosmic
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 719
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2012, 20:49
Bydlisko: Praha

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa OneCosmic » Ut 20. Jan, 2015, 22:48

TR0UBLEMAKER napísal:diky konecne normalna odpoved problem je ale ten ze aj ked nemam offset a nastavim voltaz manualne napriklad na 1.2v tak stale sa to drzi okolo tych 1.2v aj ked je procesor automaticky podtaktovan na 1.6ghz tak stale je okolo tych 1.8v ale ked nieje pretaktovany tak na 1.6ghz ma 0.98v no tie funkcie tam asi nemam no musim to este pozriet
Nenastavuj napatie cez Manual pokial chces aby sa ti to podvoltovalo, pretoze Manual robi presne to, ze vzdy drzi nastavenu hodnotu nech je frekvencia akakolvek. Offset je rozdiel oproti defaultu vo vsetkych stavoch procesoru - kazda frekvencia ma priradene napatie, teda, ked ma v idle pri 1600MHz 0.8V a ty das offset 0.2 tak bude mat v idle pri 1600MHz 0.8+0.2=1.0V, v loade 3800MHz 1.2V tak bude mat 3800MHz a 1.2+0.2V=1.4V. Najvyhodnejsi je ten Adaptive, pretoze ten pridava napatie iba pri Turbo nasobicoch, teda u teba od 34 alebo 35 vyssie.
mb: ASUS ZENITH EXTREME cpu: AMD Threadripper 1920X 4.2GHz ram: 4x8GB G.Skill Trident Z 4266MHz CL19 @ 3333MHz 14-14-14-22-30 1T 1.35V
storage: 1x Samsung 960 EVO 250GB, 2x 2TB Intel 660p NVMe on DIMM.2, 1x Toshiba 512GB OEM NVMe SSD
gpu: Gigabyte GTX 1080 Ti FE 1V 2025/12400 + EK-FC Titan X Pascal+Backplate psu:Seasonic Prime Titanium Ultra 850W case:Lian Li PC-O11D White
cooling: MO-RA3 420 PRO stainless steel+ 4xNF-A20 PWM, 4xKoolance QD3, D5 PWM Pump, EK-Tube ZMT 16/11+EK-DuraClear 13/10
lcd:Samsung C27HG70 audio:PRIMARE I22 + Monitor Audio Silver 100, keyboard: Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile mouse: Logitech G PRO Wireless

Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Ut 20. Jan, 2015, 22:59

no ved to len ked nechap offset tak uz pri pretaktovani na 4.2ghz hadze aj 1.3v a to je vela pri takom takte
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Užívateľov profilový obrázok
OneCosmic
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 719
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2012, 20:49
Bydlisko: Praha

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa OneCosmic » Ut 20. Jan, 2015, 23:16

No dava ti to tolko kolko si tam nastavis...Tak si ten offset voltage nastav nizsi ked chces nizsie napatie. Ak mas zly kus CPU, ktory proste nieje tak kvalitny a potrebuje vyssie Vcore tak s tym nic neurobis, iba kupit iny CPU. Este si kontroluj teploty, pri takom napati a bez delidu ti to mozu zhadzovat do BSOD aj teploty.
mb: ASUS ZENITH EXTREME cpu: AMD Threadripper 1920X 4.2GHz ram: 4x8GB G.Skill Trident Z 4266MHz CL19 @ 3333MHz 14-14-14-22-30 1T 1.35V
storage: 1x Samsung 960 EVO 250GB, 2x 2TB Intel 660p NVMe on DIMM.2, 1x Toshiba 512GB OEM NVMe SSD
gpu: Gigabyte GTX 1080 Ti FE 1V 2025/12400 + EK-FC Titan X Pascal+Backplate psu:Seasonic Prime Titanium Ultra 850W case:Lian Li PC-O11D White
cooling: MO-RA3 420 PRO stainless steel+ 4xNF-A20 PWM, 4xKoolance QD3, D5 PWM Pump, EK-Tube ZMT 16/11+EK-DuraClear 13/10
lcd:Samsung C27HG70 audio:PRIMARE I22 + Monitor Audio Silver 100, keyboard: Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile mouse: Logitech G PRO Wireless

Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Ut 20. Jan, 2015, 23:41

no lebo ja som si to predstavoal tak ze pretaktujem na 4.2ghz napetie nastavim na 1.2v a pri automatickom podtaktovani na 1.6ghz sa mi znici na 0.98v tak by to bolo super tak by som to chcel ale to asi nieje mozne
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Užívateľov profilový obrázok
OneCosmic
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 719
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2012, 20:49
Bydlisko: Praha

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa OneCosmic » St 21. Jan, 2015, 00:02

Je to mozne, pokial si nastavis napatie cez Offset, alebo Adaptive a ponechas zapnute C1 a EIST, tak sa ti bude napatie aj frekvencia v idle znizovat. Len to tam proste nastav napevno, teda na Enabled - nie Auto u tych C1 a EIST, pripadne aj EPU nastav manualne na Enabled.
mb: ASUS ZENITH EXTREME cpu: AMD Threadripper 1920X 4.2GHz ram: 4x8GB G.Skill Trident Z 4266MHz CL19 @ 3333MHz 14-14-14-22-30 1T 1.35V
storage: 1x Samsung 960 EVO 250GB, 2x 2TB Intel 660p NVMe on DIMM.2, 1x Toshiba 512GB OEM NVMe SSD
gpu: Gigabyte GTX 1080 Ti FE 1V 2025/12400 + EK-FC Titan X Pascal+Backplate psu:Seasonic Prime Titanium Ultra 850W case:Lian Li PC-O11D White
cooling: MO-RA3 420 PRO stainless steel+ 4xNF-A20 PWM, 4xKoolance QD3, D5 PWM Pump, EK-Tube ZMT 16/11+EK-DuraClear 13/10
lcd:Samsung C27HG70 audio:PRIMARE I22 + Monitor Audio Silver 100, keyboard: Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile mouse: Logitech G PRO Wireless

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » St 21. Jan, 2015, 00:31

Len pre doplnenie... keby sa ti to tam aj nepodarilo nakoniec nastaviť, vôbec z toho nemusíš mať veľkú hlavu, keby si to nechal tak a v idle by ti tam išlo stále to vyššie napätie a nepodvoltovalo sa to. Keďže sa bavíme o napätí bez záťažového prúdu (idle) tak tam je rozdiel v spotrebe medzi tým zníženým napätím a vyšším vyslovene minimálny (zanedbateľný), takže ťa to v konečnom dôsledku trápiť nemusí. A ak by sme aj išli do extrémov, tak neboj, životnosť to tomu čipu tiež v takomto prípade neznižuje ;) :good:

PS: ja na doske nemám žiadne možnosti typu offset/adaptive, pekne tam mám napevno manuálne (tak to mám aj najradšej) nastavených 1,35V a som spokojný :D ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1247
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Vlko » St 21. Jan, 2015, 19:22

Mno to preto, že mas msi a nie boží ASUS, ako obaja. U asusiek je toto offset/adaptive nastavovanie bežné. Musim povedať, že to je aj velmo prakticke :good:
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » St 21. Jan, 2015, 20:57

Jj, viem preco to tak je, teda ze msi nema tie moznosti na nastavenie napatia... Ale ani mi tam nechybaju ;)
Chcel som len povedat, ze ked to aj necha na pevno, tak sa nic nestane :good:

PS: "boží" Asus síce nemám, ale aj s tým MSI som maximálne spokojný :P :D :D ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Št 22. Jan, 2015, 00:21

no akoze ano nehovorim ze to ublizi cpu to nie ale zbytocne to zere ked nemusi :D :D
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Št 22. Jan, 2015, 00:40

OneCosmic napísal:Je to mozne, pokial si nastavis napatie cez Offset, alebo Adaptive a ponechas zapnute C1 a EIST, tak sa ti bude napatie aj frekvencia v idle znizovat. Len to tam proste nastav napevno, teda na Enabled - nie Auto u tych C1 a EIST, pripadne aj EPU nastav manualne na Enabled.
len ja tam nemam to C1 a EIST aspon to neviem najst sice nasiel som nieco ako c1e nastavil som na enabled ale nic sa nezmenilo a este tam je c3 a c6 mam tam to EPU to som nasiel a neviem robit cez to offset ako to mam cez to nastavit? naprikad aby som mal napetie v burne na 1.200v?? lebo teraz idem na 4.2ghz a napetie mi skace na 1.330v a ked sa podtaktuje na 1600ghz tak ma 1.080v
Naposledy upravil/-a TR0UBLEMAKER v Št 22. Jan, 2015, 00:53, upravené celkom 1 krát.
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 22. Jan, 2015, 00:45

TR0UBLEMAKER napísal:no akoze ano nehovorim ze to ublizi cpu to nie ale zbytocne to zere ked nemusi :D :D
Neboj, nežere, ten rozdiel je vyslovene zanedbateľný ;), ale tak jasné, ak to doska (bios) podporuje, tak to treba skúsiť :good:
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
TR0UBLEMAKER
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 20:49
Bydlisko: Bratislava

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa TR0UBLEMAKER » Št 22. Jan, 2015, 00:52

tak to mozno nastavim napevno na 1.200v to mi v pohode postaci na 4.2ghz tak ale je rozdiel ked si len na nete a zere ti to 1.2v a inak na nepretaktovanom 0.9v
CASE: Zalman Z9 U3 MB: Asus Z77-V LX2
CPU: Intel Core i5 3570K Gelid Tranquill REV.3
GPU:Asus Geaforce gtx660 OC edition
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz ZDROJ: Seasonic F. Gold850
SSD: Samsung 850 EVO 120gb + 1TB HDD

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"