i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 14:23

Mas tiez grey? Kolko im davas V?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6815
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » So 02. Feb, 2013, 14:25

normalne, XMPcko
1,644V

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20657
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » So 02. Feb, 2013, 14:26

pre IB je max teplota,aka tjmax, ak sa nemýlim 105st pre SB 95, SBE má 91st
105st pre IB je práve z dôvodu tej úžasnej pasty :)
ano soft ti to ukazuje ale často sa to dá nastaviť na hocijaké hodnoty takisto sa dá ručne často manipulovať z tjmax a potom to podľa toho ukazuje nižšie alebo vyššie teploty ;)
teba si uvedomiť že napr tých 80st+ nieje z boxom žiaden problém hlavne v lete

ako pozerám ten soft vám padá skoro všetkým :hysterical:
to mi nepadalo ani na 5100MHz :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6815
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » So 02. Feb, 2013, 14:28

no mne ten Fritz padal az do 1,250V@4,5GHz(1,255V uz OK).. Lenze akurat vcera mi zacalo padat league of legends, tak som dnes pridal na 1,260V a zvysil CPU PLL na 1,700V

P.S.

Ten test treba pustat 3-4x po sebe... 1-2x to nepadne hned..

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20657
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » So 02. Feb, 2013, 14:32

už len to že to padá viacerým a ostatok softu je ok by som bral ako že je v tom softe nejaký bug :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 14:36

Ja som ten fritz nepouzival prvy krat o nom dnes citam :D mozno to dnes este skusim taktnut ale uvidim nevidim v tom nejaky extra zmysel :D
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20657
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » So 02. Feb, 2013, 14:41

inak fritz nie updatovaný snád 2 roky
čo kludne môže robiť neplechu napr vo W8, hlavne x64
Naposledy upravil/-a dexterav v So 02. Feb, 2013, 15:52, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6815
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » So 02. Feb, 2013, 15:35

to je pravda

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Eddward » So 02. Feb, 2013, 16:04

to su len dohady,
ja som to pustal na Win 7 x64 nie 8
program ked neodpoveda tak je to rovnako nestabilita, nemusi byt BSOD alebo freez !
rovnako ked som mal nizsie napätie tak mi takym istym sposobom po dvoch minutach neodpovedala hra GTA 4, uplne rovnaky princip - ziadne bsod, ziadny freez, do task managera som sa dostal ale hra sa uz nepohla...
pridal som napätie a je to v pohode...tu tiez trebalo pridat napätie a prejde bez problemov
nemyslim ze je tam nejaky bug, ktory sa zazracne strati pridanim napätia... a nie je to ani ziadny speciany program, ktory by mal problemy na novych systemoch
CageJ napísal:no mne ten Fritz padal az do 1,250V@4,5GHz(1,255V uz OK).. Lenze akurat vcera mi zacalo padat league of legends, tak som dnes pridal na 1,260V a zvysil CPU PLL na 1,700V

P.S.

Ten test treba pustat 3-4x po sebe... 1-2x to nepadne hned..
no ved jasne, ked mas ltt stabilne napätie tak to na prvykrat spadnut nemusi, das si o nieco nizsie a uz to neprejde ani na prvykrat :)
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20657
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » So 02. Feb, 2013, 16:07

ano ja som ale len povedal že pokiaľ padá iba fritz ;)
netreba to riešiť, pokiaľ padajú aj iné softy neni čo riešiť
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Eddward » So 02. Feb, 2013, 16:50

ja to len porovnavam ze nestabilne OC moze vyzerat aj tak a Fritz nie je vynimka... pri GTA 4 sa mi nestablita ukazovala daleko skor, Fritz bol ked si dobre pamätam posledny soft kvoli ktoremu som zvysil napätie...odvtedy je to OC rock stable, ak by som nezvysil V kto vie ako by to dopadlo
imo ak pada IBA Fritz to este neni zaruka stability ze to necham tak a dalej neriesim... mozno nepadne teraz nic ine, ale o mesiac-dva sa nieco najde :)
ale kazdy nech si testuje ako chce, a povazuje za stabilne co chce, mne sa to osvedcilo
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » So 02. Feb, 2013, 16:51

Tak isto sa mi po reinstalle nejako znizilo TDP cpu v CPUID Hw monitore. V zatazi som mal pred preinstalaciou 135W na 4.5ghz teraz mam 97W na cca 4.554ghz a teploty si sli dole o 10C dole. Neviem ctj za fail, neviem si to vysvetlit :facepalm:
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20657
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » So 02. Feb, 2013, 16:52

nemá to padať vôbec :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 4143
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa FEAR » Ut 05. Feb, 2013, 19:08

zatial kym nedojde kit na vodny blok tak z boxom 4.4Ghz - 1.150V ..teploty podla softu max 77C .. zatial spokojnost ..

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Príspevok od užívateľa Mimiik » Ut 05. Feb, 2013, 19:58

nejako vela 77C na tak nizkom V alebo sa mi to len zda?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"