Strana 20 z 53

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: Pi 01. Feb, 2013, 00:15
od užívateľa dexterav
čo v podstate nič neznamená , možno bug vo fritzi
pokiaľ mám 100prg a jeden jediný padá popravde budem to automaticky dávať za winu jemu :)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: Pi 01. Feb, 2013, 09:28
od užívateľa flanker
Eddward napísal:skus si len tak zo srandy spustit Fritz Chess benchmark...max minutku to trva... mne to tam nikdy nepreslo hoci v dalsich 20tich benchmarkoch a burn programoch to bolo stabilne
to je divné, že zrovna Fritz, sice umí celkem vyhřát CPU, hlavně ke konci, ale i tak...Třeba x264 5.0 je větší hardcore.

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 01:43
od užívateľa pipo137
Eddward napísal:skus si len tak zo srandy spustit Fritz Chess benchmark...max minutku to trva... mne to tam nikdy nepreslo hoci v dalsich 20tich benchmarkoch a burn programoch to bolo stabilne
Nápodobne, aj mne to tam padlo... teda, presnejšie povedané, tá aplikácia padla, nie celý systém... :? :-)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 01:52
od užívateľa Mimiik
Ako ti moze padnut aplikacia ked ma cpu malo V? Vzdy ti to musi koli cpu hodit bsod popripade freeznut system.

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 01:56
od užívateľa pipo137
Nechápem, čo nechápeš :-)

Proste spustím test a ten neprejde, lebo tá aplikácia padne.
Takže asi ako písal Dexter :D

PS: A na to si ako prišiel že "vždy" ??
PS: kto tu hovorí o málo voltoch...?? :-)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 02:03
od užívateľa Mimiik
CPU moze byt nestabilny jedine koli V popripade teplote. Tak ako moze byt nestabilny a aplikacia ti vypise zlyhanie? Nieje to trochu sprostost? Sice neviem na akom principe ten program funguje ale viem ako sa to sprava v obdobnych zatazovych testoch.

Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec, ale stabilitu takto neziskas.

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 02:11
od užívateľa pipo137
veď jasné, ale kto tu hovorí o nestabilite procesora... beriem to, ako napísal vyššie Dexter, ako niečo :? wtf :? s tou aplikáciou
I keď samozrejme mohlo by to byť aj kôli tomu, ale v ničom inom to zatiaľ nestabilné nebolo...

A čo sa týka tých rôznych záťažových programov, tak nikdy sa ti nestalo pri testovaní, že systém síce nespadol (a teda normálne bežal ďalej), ale ten test sa ukončil s vypísanou hláškou o nestabilnom systéme, teda kvôli nejakej chybe a pod. ??
Bežná vec vo všetkých programoch, ktoré používam, teda IBT, Lynx, OCCT (ešte aj v Prime95 sa môže stať, že začne po chybách postupne vypínať bežiace procesy toho testu na tom jadre, kde došlo ku danej chybe, ale systém ako taký nespadne). A to všetko je tiež kvôli nestabilite systému
Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec, ale stabilitu takto neziskas.
Týmto už vôbec netuším, čo si chcel povedať... :-)
Vysoké teploty ??? Videl si čo som písal o dve strany naspäť ;) :-)
(max teplota v IBT 87°C a to už neexistuje aplikácia ktorá by ten cpu vedela zohriať viac :D , v hrách okolo 60°C)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 02:37
od užívateľa Kyselinka
Mimiik napísal:Ked mas vysoke teploty a mas to nestabilne koli tomu je to tvoja vec
Cize z toho mi vyplyva, ze ked budem mat CPU, ktoremu na takt 4.7 nestaci 1.4V pri 85°C v burne, tak mu uz tych 1.4V bude zazrakom stacit, ked ho v burne uchladim na 60°C :what:
.... hm, tak ja uz fakt rozmyslam, ci vobec nieco viem o taktovani SB/IB :hysterical: :cool:

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 02:50
od užívateľa pipo137
Kyselinka: on to myslel asi inak, len sme sa navzájom nepochopili :-) ;)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 10:36
od užívateľa Mimiik
Skus si zapnut ibt a uvidis co sa stane ked budes mat jadra nad 90C. Vypise ti nestabilitu systemu koli vysokym teplotam a oc. To iste moze robit ten fritz ci co to je len pri inej teplote, Pipo je rozdiel ked napises ze ti program padol na not responding a pod. alebo to ze ti vypise hlasku o nestabilite systemu. Dve rozdielne veci. Kyselinka ak by si sa nad tym zamyslel co si napisal, tak ano, teoreticky je to mozne. Mal by si si nieco o tom nastudovat :D

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 11:30
od užívateľa CageJ
no mne tiez vypise non-responding, ale vtedy to spajam s nestabilitou

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 12:48
od užívateľa Mimiik
Tak to je bud chyba programu ze sa to takto sprava, alebo mas podvoltovane ramky

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 13:52
od užívateľa pipo137
Skus si zapnut ibt a uvidis co sa stane ked budes mat jadra nad 90C
zas zopakujem, čo som už napísal... prečítal si si tie moje príspevky pred tým ?? :facepalm: :-)

Tak čo zas tá teplota...hmm... pri tomto nadstavení som na tom čipe zatiaľ viac ako 87°C nevidel. A to ešte pred tou "chirurgiou" (teda keď sa ešte prehrieval jak sviňa :D ) som sa na skúšku dopracoval plne stabilne k 4,6GHz (len už neviem, pri akom napätí) a to teploty v IBT už atakovali cez 100°C.
Takže IBT si ťažko spustím, aby som dostal teploty nad 90°C (leda že pridám napätie, alebo vypnem fany v bedni :D )
Po ďalšie, ako tiež spomínam, od jesene som išiel na nadstavení 4,5GHz (real napätie v záťaži okolo 1,27V) a teploty v IBT do 95°C a tiež plne stabilne

A hej, tiež som dospel k tomu, že buď sa niečo nepáči tej aplikácii :facepalm: alebo problém s ramkami... tak som skúsil rôzne iné frekvencie pre ram (2000, 1866, 1600) a všade to isté... takže najpravdepodobnejšie tá konkrétna aplikácia :-)

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 13:56
od užívateľa Mimiik
Neviem aku mas verziu, ale mne pri 90+ vypisuje ze mam znizit OC koli vysokym teplotam, Asusacky soft ma upozornuje uz od 85C, nasledne sa vypne ibt a ostane tato hlaska :) skusal som to na 5.2ghz

skusal som OC ram, nechapem. nastavim tam 1800mhz, dam tam 1.6V a doska neprejde ani postom. teraz mam 4.554 na 1.32V po preinstalacii OS, teploty max 73 po 3 cykloch IBT na max

Re: i5 3570K (Ivy Bridge) - pretaktovanie

Napísané: So 02. Feb, 2013, 14:21
od užívateľa CageJ
Mimiik napísal:Tak to je bud chyba programu ze sa to takto sprava, alebo mas podvoltovane ramky
hm, vidis..

mam ich pretocene na 1866MHz, zaklad maju XMP 1,65V@1600MHz