AMD FX "Bulldozer"

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Okt, 2011, 21:18

Píšem že sa tam nedá vložiť... ;)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6844
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » St 12. Okt, 2011, 21:21

To som nechcel pocut :P . Ale furt neda vlozit ma viac vyznamov :D.. Dobre to je jedno, proste nejde a je to skoda.
Naposledy upravil/-a CageJ v St 12. Okt, 2011, 21:21, upravené celkom 1 krát.

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7191
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa LordKJ » St 12. Okt, 2011, 21:21

prosim ta aka skoda?, 4 rocne dosky na novu architekturu , no zas neprehanajme uplne :rolleyes:
Dufam ,ze do vianoc pojdu cenov dole drasticky :D
[......]

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6844
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » St 12. Okt, 2011, 21:22

MaxPayne napísal:cage a tak procesor sa da kde kupit? ty si lolo :D
Nechapem.

to Lord : Nemal som pocit, aby AMD nejako menilo socket.. Vsetko su mini upravy... Nato, ze su to uz 4 roky sa menil minimalne.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Okt, 2011, 21:28

Neviem koľko významov môže mať, že sa procesor nedá vložiť do socketu :rolleyes:
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7191
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa LordKJ » St 12. Okt, 2011, 21:32

Gudas , teraz riesime v teorietickej hladine
CageJ, no , vies , 4 rocne dosky ledva ledva funguju s X6 , a ty tam chces davat FX.
a
i5 2600K..
;)
[......]

Užívateľov profilový obrázok
Millfox
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 243
Dátum registrácie: Pi 06. Máj, 2011, 01:13
Bydlisko: Michalovce

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Millfox » St 12. Okt, 2011, 21:39

Ah tak to je sklamanie. To som nemusel investovat do high end AM3+ dosky ale kupit si nejak AM3 890FX so skoro rovnakymi vlastnostami... zvlast ked som mal ponuku na Asus Formula IV za 100 EU. Ten procak by potesil tak pri blbnuti s OC, pracou s videom pripadne baleni veci vo winrare.

Aspon ta podpora SLI pri novych chipsetoch majitelov Nvidii potesi.

P.S. Mimochodom na co je Load Line Calibration?

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 12. Okt, 2011, 21:41

Aby sa zmenšil VDrop (prepad napätia pri záťaži = šetrenie VRM).
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa STENLY » St 12. Okt, 2011, 21:41

Millfox napísal:Aspon ta podpora SLI pri novych chipsetoch majitelov Nvidii potesi.
a je to aj tak na dve veci... kde nie je výkon procesora, tam je SLI na dve veci :)
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Tomco85 » St 12. Okt, 2011, 21:52

SLI s Bulldozerom moze praktizovat jedine cisty masochista pripadne debil, co si precita na krabicke "8 cores". Na hry je tento procesor absolutne nevhodny a treba ist fakt s lupou po recenziach po nete a hladat hru v ktorej podava aspon nadpriemerny vysledok.

Jedine obrovske pozitivum a prinos tohto procesora vidim v plechovej krabicke, ktora skoncila u Gudasa nad postelou :P .

:facepalm:
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2803
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa flanker » St 12. Okt, 2011, 22:00

Pavel Hlavac napísal:Je to slabé veru. AMD opäť psíčkom Intelu. Stiahnu chvost keď nastúpi Ivy Bridge.
....Nebojte se, moc dobře situaci u Intelu sleduju, nezapomínejte, že pár měsíců po IB tu bude PIledriver a i přes rozporuplné výsledky bych Zambezi failem nenazval. Je to šedý průměr s nevarovnaným výkonem (někde exceluje, někde průměr, jinde slabý). Neznamená to však, že si nenajde kupce a že AMD se nyní plácá po ramenou.
Jinak Cruxovu recenzi musím znovu pochválit, byla napsána svižně, slušná metodika i decentní závěr. Trohcu zamrzí chladič, jaký jsi měl? Já že bych ti snad jeden klidně pro redakci věnoval :-)....
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 12. Okt, 2011, 22:05

Nie, ďakujem, už dlhšie nepíšem recenzie (na grafické karty).
Myslíš samozrejme Guďasovú xP
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Okt, 2011, 22:06

flanker - Noctua NH-U12P, je to tam písané (ak nie viac krát). Dokonca s dvomi fanmi (čo bežne nerobím). Ani to tomu nepomohlo...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2803
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa flanker » St 12. Okt, 2011, 22:11

mně se povedlo 4840 MHz s 1.52V a Noctuou NHD14...Ale právě chci ještě nějaký lepší vzduch chladič, kam bych narval ideálně 2x Ultra Kaze, do Ncotuy se ten druhý nevejde :D
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Gudas » St 12. Okt, 2011, 22:20

A zmysel takého chladenia / chladiča?
Človeče, to chce vodu...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"