AMD FX "Bulldozer"

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 11. Máj, 2012, 00:26

S tym sa ma neprevedcil.. Samozrejme 2-jadro je na vacsine hier lepsie ale dlho nebude..

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 11. Máj, 2012, 00:32

mno to už sa hovorí X rokov, kedy to bude o 2 roky?
to už bude aj BD, SB, IB dávno na dôchodku
a hlavne never tomu že ked si napr dnes kúpiš BD že ti v budúcnosti niečo pomôžu tie jeho jadrá navyše, +- to platí aj SBE napr
a stále je ideálny počet jadier skorej 2 ako 4 :-) ked uvážime koľko rokov tu snami už sú multi cpu systémy je až zarážajúce že dnešný soft nepoužíva 16core ako minimum :(
mno ja myslím že BD vcelku dobre ukázal že výkon v multi nieje až taká výhoda :)
a CPU ktorý má dobrý výkon v hrách bude ťažko slabý inde kedže práve tam sa často delí zrno od pliev
tej i3 sa len nedostávajú jadrá čo je ale stále iba málokedy nevýhoda
jej hlavná nevýho je že sa nedá taktovať, ale keby sa dala amd to môže zabaliť
podľa mňa kedže AMD znížilo ceny BD asi to až taký šláger nebude hlavne ked uvážime že intel vlastne z cenami neurobil ale vôbec nič :(
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6734
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa Papek » Pi 11. Máj, 2012, 00:34

Ani nechcem nikoho presviedcat, len pisem, ako som si to vyriesil ja a ako mi to aj vyhovuje. Mne osobne je jedno, ci je clovek zastancom Intelu alebo AMD, obaja poukaju za danu sumu slusny procesor. Tak, ako ma pred dvoma rokmi presviedcali na stvorjadra, tak ako ma pred 4 rokmi presviedcali na DirectX 10 grafiky, ... Realita? Staci riadne nataktovat dvojjadro od Intelu a v podstate nieje co riesit, samozrejme, pokial v zostave nieje high-end grafika, ktora potrebuje krmit niecim vacsim.
flylo... you gotta help me man.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 11. Máj, 2012, 14:39

dexter napísal:mno to už sa hovorí X rokov, kedy to bude o 2 roky?
to už bude aj BD, SB, IB dávno na dôchodku
a hlavne never tomu že ked si napr dnes kúpiš BD že ti v budúcnosti niečo pomôžu tie jeho jadrá navyše, +- to platí aj SBE napr
a stále je ideálny počet jadier skorej 2 ako 4 :-) ked uvážime koľko rokov tu snami už sú multi cpu systémy je až zarážajúce že dnešný soft nepoužíva 16core ako minimum :(
mno ja myslím že BD vcelku dobre ukázal že výkon v multi nieje až taká výhoda :)
a CPU ktorý má dobrý výkon v hrách bude ťažko slabý inde kedže práve tam sa často delí zrno od pliev
tej i3 sa len nedostávajú jadrá čo je ale stále iba málokedy nevýhoda
jej hlavná nevýho je že sa nedá taktovať, ale keby sa dala amd to môže zabaliť
podľa mňa kedže AMD znížilo ceny BD asi to až taký šláger nebude hlavne ked uvážime že intel vlastne z cenami neurobil ale vôbec nič :(
No poviem za seba.. ja som naposledy kupoval PC zakladnu pred 5timi v podstate uz 6timi rokmi. Vtedy bola jasna volba pre hracov ATHLON X2, Pentia boli tepelne pece a vykon slaby. Takze dosku AM2 mam odvtedy. Aj ked vysli Core2Duo, tak mi bolo nakolko uz poznam INTEL z predchadzajucich rokov(ked som mal este INTEL PENTIUM) jasne, ze opat bude nova patica... vtedy bola LGA775 aj tak bolo.. do 1,5 roka uz sa slo na LGA1366 a zrazu tu mame 1155 ci 1156 pinovu. Dosky z toho obdobia nepodporovali neskorsie ani Wolfsdale ani Yorkfield (XE). Pre inu napajaciu kaskadu ci dokonca pre paticu LGA771. Zvolil som teda AM2 a neskor, ked vysli paradne PHENOM II (myslim vykon/cena vs Core2Quad) tak bola jasna volba. Odvtedy bezim na PHENOM-e II a prakticky staci na vsetko. Mam len postarsi nizsi high-end GPU, takze nie je brzdou.

Samozrejme BD je pocin do ktoreho sa neoplati investovat, to si kupia iba velmi citlivy zakaznici. Ako ked ja som minule mal rozpocet 280€ a ziaden 4-jadrovy INTEL do toho nevosiel. Tak som zvolil FX4170.

Sam uvazujem o vymene celeho PC ale myslim, ze ine ako Core i5 a i7 sa ani uvazovat neda..

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 11. Máj, 2012, 15:09

no ono AMD aj intel sú také 2 extrémy...
AMD stále 1 a intel to mení jak ponožky :(
btw s1366 a s1156 je s2011 vs s1155 a nie je to úplne fer to porovnávať kedže ako platforma je s1366 aj s2011 jednoznačne na daleko vyššej úrovni ako s1156/1155 aj ked výkonovo to tak nemusí vždy vyzerať
AMD to proste rve do jedného s. čo je výhoda, akurát sa aj pri AM3+ ukázalo že to nemusí byť až taká výhoda ked chcete HE
(hlavne spotrebou) cpu narvať do LE dosiek :(
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 11. Máj, 2012, 15:56

ja som sa uz aj na inom fore vyjadril, ze chyba AMD je, ze nevyda uplne novu paticu... len tam podla mna straca 7-10% vykonu sucasnosti. Ta patica sa nemenila vobec od dob AM2/939. To, ze ma zvysenu pripustnost je vsetko. A tie dristy, ze HT3.0 ma rezervu nech si redaktori strcia... Na papieri to rezervy ma ale len ta priepustnost.. zvysne parametre patice su otras.

Videl som test medzi AM2 a AM2+ s PHENOM II 940 maximalny rozdiel vykonu bol 2%, priemer vsetkych vysledkov nedosahovalo ani jedno cele %.
Takze aj IPC nie je bohvieco ale ta patica je problem.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 11. Máj, 2012, 16:39

osobne nemusí byť socket problém, nejak pochybujem že ubratý pin zvýšil výkon intelu s1156 vs s1155 :D
ale samozrejme akonáhle opustíť už relatívne staré riešienie môžeš si robiť čo chceš a dá sa tam určite niečo poladiť
jop IPC je si dovolím tvrdiť veliký problém , kludne to môžeme nazvať aj hrubá sila :(
mno uvidí sa čo nástupcovia PD
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2803
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa flanker » So 12. Máj, 2012, 12:23

tak ta hrubá síla pokud je optimalizovaná softwarově a instrukční sadou, pak není problémem. Problémem bývá x87 kód a software s velkým zatížením FP. Ale částečně se to dá vyřešit....Zhruba za týden uvidíte v článku :-)
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa dexterav » So 12. Máj, 2012, 12:36

lenže práve spoliehanie na optimalizáciu je problém a zrovna AMD zo svojím podielom na nejaké masívne optimalizácie spoliehať nemôže
je to podobné ako stým multi, proste takého softu je stále málo a tým padá akákoľvek výhoda 8c
proste treba robiť cpu aj z hrubou silou aj multi ked už a nie iba z jedným a tu AMD z BD dosť prešvihlo
je dosť možné že proste spoliehali že už bude dostatok multi programov
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa DEADusko » Ne 13. Máj, 2012, 10:18

Tak FX 8120 je nahodeny, skusil som aj OC dal som to na 4,8ghz a 1,45v nabehlo do win nejako velmi som netestoval, este cakam na 1866mhz ramky potom potestujem, zatial spokojnost :cool:
CPU AMD FX 8120 4,5ghz 1,4v CHLADIC CORSAIR H50 2xnoctua 12cm ULNA RAM 2x4gb ddr3 1866mhz corsair vengeance XMP 9-10-9-27 MB Gigabyte 990FXA UD3 ZVUK SB Audigy 2ZS REPRO 2.1 JBL Creature II HDD 4TB WD Caviar GREEN EARS 64mb sataII SSD 60gb SSD OCZ Solid3 500mb/450mb SATAIII GPU Gigabyte hd5770 1GB silentcell PSU CORSAIR HX 850W SKRINKA NZXT Hades 2x12cm outtake + 14cm intake zregulovane na silent MONITOR 32" LCD SAMSUNG LE32B530 MYS Razer Deathadder KLAVESNICA Logitech media keyboard PODLOZKA Razer Goliathus Alpha Speed
+ ROCCAT Kave 5.1

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2803
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa flanker » Ne 13. Máj, 2012, 10:36

hm, to je pěkné docela s 1.45V :)...Na test se vyhni LINX, dělá to úplné nesmysly (některá verze CPU vůbec nezatěžuje a jiná sice zatěžuje, ale velmi málo). Ideál prime a osvědčil se mi u AMDček i AMD Overdrive stability test.
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa DEADusko » Ne 13. Máj, 2012, 10:42

no aj ja som sa potesil :-) ten test skusim, kolko staci hodina testu? a este jedna vec ES znamena engineer sample?
CPU AMD FX 8120 4,5ghz 1,4v CHLADIC CORSAIR H50 2xnoctua 12cm ULNA RAM 2x4gb ddr3 1866mhz corsair vengeance XMP 9-10-9-27 MB Gigabyte 990FXA UD3 ZVUK SB Audigy 2ZS REPRO 2.1 JBL Creature II HDD 4TB WD Caviar GREEN EARS 64mb sataII SSD 60gb SSD OCZ Solid3 500mb/450mb SATAIII GPU Gigabyte hd5770 1GB silentcell PSU CORSAIR HX 850W SKRINKA NZXT Hades 2x12cm outtake + 14cm intake zregulovane na silent MONITOR 32" LCD SAMSUNG LE32B530 MYS Razer Deathadder KLAVESNICA Logitech media keyboard PODLOZKA Razer Goliathus Alpha Speed
+ ROCCAT Kave 5.1

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 13. Máj, 2012, 11:17

predpredajny kus ak sa nemylim

mozu to byt kvalitnejsie cipy nez A0/B0 revizie, kedze sa tymito cipmi chvalia producenti vacsinou este u redakcii

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa DEADusko » Ne 13. Máj, 2012, 11:28

no tak to mam asi stastie :good:
cpu-z tam pise ES
CPU AMD FX 8120 4,5ghz 1,4v CHLADIC CORSAIR H50 2xnoctua 12cm ULNA RAM 2x4gb ddr3 1866mhz corsair vengeance XMP 9-10-9-27 MB Gigabyte 990FXA UD3 ZVUK SB Audigy 2ZS REPRO 2.1 JBL Creature II HDD 4TB WD Caviar GREEN EARS 64mb sataII SSD 60gb SSD OCZ Solid3 500mb/450mb SATAIII GPU Gigabyte hd5770 1GB silentcell PSU CORSAIR HX 850W SKRINKA NZXT Hades 2x12cm outtake + 14cm intake zregulovane na silent MONITOR 32" LCD SAMSUNG LE32B530 MYS Razer Deathadder KLAVESNICA Logitech media keyboard PODLOZKA Razer Goliathus Alpha Speed
+ ROCCAT Kave 5.1

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: AMD FX "Bulldozer"

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 13. Máj, 2012, 11:40

To asi nie.. :facepalm:
Tieto cipy su zvacsa z lepsieho kremika a idu mozno (nie je to pravidlo) lepsie taktovat ale vacsinou maju vyssiu spotrebu..

Ja by som bral skor B2 alebo C1 revizie...
Naposledy upravil/-a CageJ v Ne 13. Máj, 2012, 21:53, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"