problem s pretaktovanim

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4801
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

problem s pretaktovanim

Príspevok od užívateľa dendroid » St 11. Jan, 2006, 18:02

Mam Athlon XP2600+, zakladnu dosku MSI KT6 delta a 512MB PQI CL 2.5 RAM.Procak sa mi dost brutal prehrieva(mam Thermaltake chladic s medenym jadrom a pri 5000 otackach ma CPU 60 stupnov a system cez 50) Pri pretaktovani sa mi podarilo pri povodnom napati zvysit zbernicu zo 166 na 179 MHZ ,ked som zvysil napatie na 1.675 tak ma pustilo na 182MHZ. S delickou na AGP PCI som nic neskusal ,lebo som nenasile taku polozku v biose.Pomozete mi.Diky

Užívateľov profilový obrázok
miqra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1685
Dátum registrácie: Pi 30. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Levoča

Príspevok od užívateľa miqra » St 11. Jan, 2006, 19:06

dost velka teplota a pri zvysovani napatia moze mat vysoka teplota katastrofalne nasledky na CPU... zapamataj si ze cim vacsie napatie tym by mali byt teploty mensie... napr ak mas pri 1,6V maximum 90C tak pri 1.75V mozes mat max napr 60C atd... to je len priklad... :)

Užívateľov profilový obrázok
tasman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 287
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Filakovo
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tasman » St 11. Jan, 2006, 20:21

Takze k teme AGP PCI je dost dolezita polozka lebo, ked dvihas FSB tym sa ti zvysuje aj takt PCI a AGP cize mozes odpalit ako grafiku tak aj ostatne zeriadenia vyuzivajuce PCI sloty, a k teplote je to dost vysoka teplota , ak budes zvysovat voltaz teplota pojde samozrejme hore a to treba nasledne chladit, problem vydim v zle nasadenom chladici alebo zle aplikovanej paste. Skus chytit chladic ak pri teplote 60 nie je ani vlazny tak je zle nasadeny.
Hardware
Spoiler: ukázať
PC1:CPU: AMD X2 5000+ Black edition| COOLING:CPU- Noctua NH-U9B | MB:GIGABYTE MA770-DS3| RAM:DDR2 Patriot 4*1GB 800 Mhz | HDD: Crucial SSD 128 Gb, Raptor 150 Gb 10000 rpm + WD 850 Gb SATA | VGA:ASUS R9 380 | DVD:DVD-RAM LG GSA-4081B + DVD combo Sony | POWER:460W ZALMAN | FRONT PANEL:Display from PS-ONE |MOUSE Razer DeathAdder |MONITOR:24" LCD Iiyama ProLite E2407HDSV |PC2: I Mac "27", i5, 8GB DDR3, 1 TB HDD Notebook: MacBook Pro "17", Lenovo T60 3x

Užívateľov profilový obrázok
jipi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jipi » St 11. Jan, 2006, 22:12

fsb hod na 200 zapne sa delicka 1/6 a zniz nasobic na pozadovane Mhz
Skontroluj dosadnutie chladica na CPU
i5 760 +2x4GB + GTX560Ti 2Mb + Enermax 550W

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4801
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 12. Jan, 2006, 11:41

Je mozne ta doska nema delicku , v biose som to nenasiel

FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 4143
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa FEAR » Št 12. Jan, 2006, 11:44

pokial si to tam nenasiel ta ju nemas :wink:

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4801
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 12. Jan, 2006, 15:31

S boxom som mal 78 stupnov, ale chladic je nasadeny v pohode aj s pastou by nemal byt problem

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 472
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Veľké Kostoľany, PN, TT

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Št 12. Jan, 2006, 15:35

Bacha na tu pastu bo ja som si tiez myslel ze mam dobru no stale sa mi drzali teploty okolo 55-60*C s boxovanym chladicom, no dal som titan striebornu a teploty z nicoho nic isli na 45-50*C... takze asi tak.

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Št 12. Jan, 2006, 17:36

Lukasko napísal:... no dal som titan striebornu a teploty z nicoho nic isli na 45-50*C... takze asi tak.
prepac ale titan pasta je totalny :shit: to radsej ani nenavrhuj..to si zo striebrom akurat povedal ahoj ked sa minali...to ma obsah tusim 30percent zluceniny ktora len obsahuje tusim 15% striebra..alebo nieco take..proste nic ...ked uz tak potom ac pastu s 99.9% striebra alebo aspon nejaku kvalitnejsiu silikonovu

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 12. Jan, 2006, 17:58

keD sa uz hovori o pastach ,tak toto je PASTA s velkym P ... :lol:
:arrow:

http://www.computerbase.de/artikel/hard ... leitpaste/
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Št 12. Jan, 2006, 18:40

Vyzera to super ale kde ju zohnat, bral by som ju hned. Inak ta pata od titanu je dobry grc, ked som ju vymenil za AS 5, tak mi klesli teploty o 8-9C a to je dost.
dell noťas

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Št 12. Jan, 2006, 19:15

njn vymenim bielu zalman pastu za hentu
znacka..znizenie teploty min o desat stupnov :lol:

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 472
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Veľké Kostoľany, PN, TT

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Št 12. Jan, 2006, 20:17

teraz uz mam ac pastu ale ta zmena bola oproti povodnej paste, taka biela "hnusoba", zmenu medzi ac a titan som az tak velmi nepocitil a preto som popisoval tamto....

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4801
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa dendroid » Po 23. Jan, 2006, 12:31

Tak to vyzera ,ze problem s prehrievanim sa mi podarilo vyriesit, chyba je nakoniec v zdroji, dnes ho vymenim , zistim teploty a skusim ho aj nataktovat

Užívateľov profilový obrázok
limbi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Presov

Príspevok od užívateľa limbi » Št 26. Jan, 2006, 11:39

pokial si dobre pamatam, tak tieto dosky zapinaju delicku 1/6 automaticky, ked sa priblizis 200fsb, lock delicky pozna nforce2 chipset napr., ty by si mal fsb menit len medzi hodnotami 166 a 200mhz alebo tesne okolo, aby si nemal vela agp/pci clock.

tie teploty su fakt brutalne. to chces povedat, ze v skrini mas teplotu 50 stupnov? jedine, ze ti na diodu fuka teply vzduch z niecoho, alebo mas komp v saune.

otazka: je ten komp pri tychto teplotach stabilny?

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"