Q9400 taktovanie

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Ne 19. Sep, 2010, 21:07

Zdravim, v taktovani somzaciatocnik, brat ma co to naucil...
CPU:
Q94002.66 ghz (333x8)
MB:
ASUS P5Q SE

Skusal som 3520 ghz a voltaz 1.25... V poho nabootuje, ale po 5 minutkach testovania v OCCT mi naslo error (na 1. jadre), ked som skusil znovu, hodilo mi bluescreen... Ked som daval stability test v evereste (asi 10 min) slo to v poho, a teplota bola max 52°C...
Ako tento problem odstranit? alebo to jednoducho takyto takt nezvlada? Myslel som ze to zavisi len od teploty...

Screeny z OCCT:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

PS: Hladal som aj tu na forku v max dosiahnutych taktoch, ale Q9400 tam este nikto netaktoval :(
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 19. Sep, 2010, 21:40

mno myslím že tu niečo o 9450 4o je to isté len si zle hľadal
hm 1,25? trochu málo
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Ne 19. Sep, 2010, 21:44

9450 som nasiel, som nevedel ze mozem pouzit aj taku informaciu :-X
Max. voltaz na intelackej stranke je pisana 1.36, tak skusim 1.3 a uvidim co to bude robit... Dik za odpoved
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 19. Sep, 2010, 21:45

Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Ne 19. Sep, 2010, 22:11

Hmmm, tak som dal voltaz na 1.32, a po 12 minutach error zase na jadre 3..... Teplota max 53°C ramky idu na 900 mhz... moze to ovplyvnovat volta zramiek? ta je default na 1.8v...
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 19. Sep, 2010, 22:16

môže, skús 2V
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Ne 19. Sep, 2010, 22:43

Ok, testujem z 2V... Ajked je tu jedna vec co nechapem, a to ze CPUZ mi stale ukazuje 1.80 V... 2x som to kontroloval v biose, a tam je 2.00.... ale nad tym sa asi nemusim pozastavovat...
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 19. Sep, 2010, 22:49

cpuz neukazuje aktuálnu voltáž ramiek ;)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Po 20. Sep, 2010, 06:22

Hmm, tak som to nechal testovat 5 hodin, a siel spat, a teraz pozeram, po hodine aj 32 sek, zase error na core 1 :(
Nejake napady?

Aktualne hodnoty: 450 Mhz x8 Vcore 1.32, RAM voltage 2.00 v
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Po 20. Sep, 2010, 20:46

Tak som skusil renderovat na 470x8 (tiez 100% vytazenie vsetkych jadier) a v pohode to 2 hodiny renderovalo, len OCCT mi vzdy diagnostikuje error :-X Chcelo by to najst nejake presne a overene hodnoty, kolko presne a kam napisat... Kedze ja sa v tom este tak neorientujem.... Inak mam taky pocit ze od tych 3600 mhz+ sa to uz viac nezahrieva, stale max 53-54 °C :OO=
BTW chladi mi to AC freezer 7
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Po 20. Sep, 2010, 20:53

jadro CPU 1,4v
CPU VTT 1,35
CPU PLL 1,55
RAM 2,1V
NB 1,45
SB 1,55
HT 1,25
GTL CPU +30mV

455*8 3640MHz
FSB/RAM 1:1 911MHz CL5
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Po 20. Sep, 2010, 21:01

ooooo diky moc, idem to skusit :cool:
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Po 20. Sep, 2010, 21:42

Hmm, po 20 minutkach zase error, tentokrat na jadre "0" ...
inac voltaz jadra a voltaz CPU som tam zvlast nenasiel, cize som nastavil 1.36.... HT som tam tiez nenasiel, a GTL som tam mal najmensiu hodnotu +60 (teda ak mam byt presny +0.6) takze to som radsej nechal na auto...
Ja uz neviem co teda :-(
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20692
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa dexterav » Po 20. Sep, 2010, 21:54

všetko nechaj ako je iba zníž násobič na 7 ak to neprejde dosk nezvláda FSB
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Q9400 taktovanie

Príspevok od užívateľa OkiGraphics » Po 20. Sep, 2010, 22:37

Tak to je jasne, z nasobicom 7 po 22 minutach error on core 1 =( A ten procik ma taky potencial, a zabija mi ho doska.. skoda no... S lespou doskou by to mozno slo aj na 4 ghz pri peknych teplotach...
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"