Teplota E7200

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
cooliar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 13:32
Bydlisko: Komárno

Teplota E7200

Príspevok od užívateľa cooliar » Pi 10. Okt, 2008, 18:46

Caute, chcem sa spytat "laicku" otazku. Je mozne, ze procesor ma 51C a jadra len 41C? Aspon tak mi to ukazuje Everest. Dik...

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa peto105L » Pi 10. Okt, 2008, 20:32

Mne ukazuje CPU 49°C a jednotlive jadra core1-56°C a core2-47°C v idle a core1- 67°c a core2-64°C v loade..... A chladic je AC Freezer 7...............Zda sa mi ze man dost vysoke teploty na to ze ho prevadzkujem na 3040MHz a 1,10V
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa palee » Pi 10. Okt, 2008, 21:43

cooliar napísal:Caute, chcem sa spytat "laicku" otazku. Je mozne, ze procesor ma 51C a jadra len 41C? Aspon tak mi to ukazuje Everest. Dik...
je to možné... skús najnovšiu verziu Everestu, ak ju nemáš alebo sleduj teploty v CoreTemp alebo Realtemp, stačí teplota jadier, teplota cpu nech Ťa nezaujíma :)
peto105L napísal:Mne ukazuje CPU 49°C a jednotlive jadra core1-56°C a core2-47°C v idle a core1- 67°c a core2-64°C v loade..... A chladic je AC Freezer 7...............Zda sa mi ze man dost vysoke teploty na to ze ho prevadzkujem na 3040MHz a 1,10V
máš dobre nasadený chladič? aký tam máš bios? skús dať najnovší...

Užívateľov profilový obrázok
cooliar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 13:32
Bydlisko: Komárno

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa cooliar » So 11. Okt, 2008, 10:25

Diky chlapi. Core temp mi ukazuje taktiez 41C na jadrach. Everest mam 4.60. Len sa mi zdalo cudne, ze jadra maju 41 a procesor ako taky 51C.

Este tolko, ze E7200 mam pretocenu na 3300MHz a chladic obycko Alpine 7 pro.

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa peto105L » So 11. Okt, 2008, 13:22

máš dobre nasadený chladič? aký tam máš bios? skús dať najnovší...[/quote]

Bios najnovsi....Chladic nasadeny dobre......dufam :D ale ano dobre
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa stanomx » So 11. Okt, 2008, 14:44

a pod chladicom mas pastu?
RAMMSTEIN

peto105L
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 18. Máj, 2008, 20:05
Bydlisko: Zilina

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa peto105L » So 11. Okt, 2008, 20:28

Vacropoli napísal:a pod chladicom mas pastu?
:-) samozrejme AC MX2
Doska: Asus P5Q Pro, 6GB Ram Corsair Dominator 1066MHz CL5 5-5-5-15, CPU Intel Core2Duo7500-2800MHz@3500MHz-Vcore1,200V ,GK Sapphire HD 6950, HDD Seagate250GB,2X Seagate500GB, Zdroj :Trust 5550- 520W, DVD RW LG , Monitor:Asus VS248H

Sekundárna zostava Doska: Asus P5Q Pro Turbo, 2GB DDR2 Aeneon Xtune 1066MHz CL5 1,8V 5-5-5-15, CPU: Intel Pentium E5500 2800MHz@3600MHz-Vcore 1,220V , GK: Shapphire HD 5750- 700/1150MHz@800/1250MHz, Hdd: WD 320GB, Zdroj450W, Monitor: BenQ G2110W

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa stanomx » So 11. Okt, 2008, 21:30

tak niekto na tvojej alebo v tvojej doske .... klame :D
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
rob2007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Dublin / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa rob2007 » So 18. Okt, 2008, 20:08

ja mam podobny problem - resp. vacsi :) prerabal som cely case-komplet... vymenil som E4500 2,2@3GHz(:idle 30`/load 60)`za E7200 a ten teraz ma pri zakladnom takte 2,5GHz teplotu podla CoreTemp 50` na jadrach v idle a pocas Orthos testu 63` stupnov !!! Kde je chyba ? :-(
pri light OC 3,16GHz bez zmeny nap. -iba 333x9.5 ma idle tiez 50`-ale pri uz Orthose 72`...

-> teraz som si spomenul, ze som si neni isty ci som uplne zotrel pastu ( zalman zm-stg1) z plochy procesora... (chladic mam Scythe Mone Rev.B) - moze to byt tym (hruba vrstva pasty) ???
Gaming PC: i5-2500K @ 4.1 Ghz+CM Hyper 212+ * Gigabyte Z77X-UD3H * 2x 4 GB Kingstone HyperX 1600MHz * Gigabyte HD7970 GHz ed. WF * Samsung 840-120 GB+4x HDD=3.5 TB * Antec 650W platinum * DVD-RW/DL: Samsung * Case: Corsair Obsidian 300R * LCD: Dell U2410M IPS LED + Elo LCD Touch Screen ET1915 * MS SideWinder X6/Razer DA respawn + Razer Vespula * Headset : Creative Arena + Sennheiser HD205 >>> Win7 ultima x64
HTPC : Inwin -> C2D E5600+Akasa AllCooper cooler/Enermax Silence 120mm + Vtx3D HD7750 Ddr5 + 4 GB DDR3 + 2x 500GB Seagate 7200.12 -> HDMI : TV 42` LED 3D Toshiba
Laptop : Acer 15.6`` + C2D + 320 GB + 4GB RAM atd. atd. > Win7 Home Premium x64

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15749
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 18. Okt, 2008, 20:40

V tom, ze :
1) pri E4500 ti klamal, ale brutalne. E4500 pri izbovej teplote v idle nemohlo mat 30 stupnov.
2) pouzivas najnovsi CoreTemp ? Starsie verzie nadhodnocuju teplotu o 5C.
3) Pozeraj distance to TJmax, nie teplotu. Ak je odstup od TJmax v zatazi viac ako 20-25, tak si v pohode.

Užívateľov profilový obrázok
rob2007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Dublin / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa rob2007 » So 18. Okt, 2008, 20:54

CoreTemp 0.99.2 pri 280x9.5=2,66Ghz
Tj.Max 105` a core po 52 ` pri idle
--- je to o.k. ???
Gaming PC: i5-2500K @ 4.1 Ghz+CM Hyper 212+ * Gigabyte Z77X-UD3H * 2x 4 GB Kingstone HyperX 1600MHz * Gigabyte HD7970 GHz ed. WF * Samsung 840-120 GB+4x HDD=3.5 TB * Antec 650W platinum * DVD-RW/DL: Samsung * Case: Corsair Obsidian 300R * LCD: Dell U2410M IPS LED + Elo LCD Touch Screen ET1915 * MS SideWinder X6/Razer DA respawn + Razer Vespula * Headset : Creative Arena + Sennheiser HD205 >>> Win7 ultima x64
HTPC : Inwin -> C2D E5600+Akasa AllCooper cooler/Enermax Silence 120mm + Vtx3D HD7750 Ddr5 + 4 GB DDR3 + 2x 500GB Seagate 7200.12 -> HDMI : TV 42` LED 3D Toshiba
Laptop : Acer 15.6`` + C2D + 320 GB + 4GB RAM atd. atd. > Win7 Home Premium x64

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15749
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 18. Okt, 2008, 22:24

Nie. 45nm C2D maju TJmax 100C. Takze si odrataj 5 stupnov z teploty, ktora sa ti zobrazuje. A dalej si musis uvedomit, ze teplotne cidla maju jeden bod, kde su presne - v bode TJmax. Vsetko pod tym ma odchylku, cim dalej od TJmax (tj cim nizsia teplota) tym vacsia je chyba.

Užívateľov profilový obrázok
rob2007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Dublin / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa rob2007 » So 18. Okt, 2008, 22:53

takze ak mam v idle ( bez OC ) Tjmax 105 a jadra - aktualne - po 51` - moze byt chyba v zle zotretej paste ?
Gaming PC: i5-2500K @ 4.1 Ghz+CM Hyper 212+ * Gigabyte Z77X-UD3H * 2x 4 GB Kingstone HyperX 1600MHz * Gigabyte HD7970 GHz ed. WF * Samsung 840-120 GB+4x HDD=3.5 TB * Antec 650W platinum * DVD-RW/DL: Samsung * Case: Corsair Obsidian 300R * LCD: Dell U2410M IPS LED + Elo LCD Touch Screen ET1915 * MS SideWinder X6/Razer DA respawn + Razer Vespula * Headset : Creative Arena + Sennheiser HD205 >>> Win7 ultima x64
HTPC : Inwin -> C2D E5600+Akasa AllCooper cooler/Enermax Silence 120mm + Vtx3D HD7750 Ddr5 + 4 GB DDR3 + 2x 500GB Seagate 7200.12 -> HDMI : TV 42` LED 3D Toshiba
Laptop : Acer 15.6`` + C2D + 320 GB + 4GB RAM atd. atd. > Win7 Home Premium x64

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15749
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 19. Okt, 2008, 00:29

Precitaj si prosim este raz co som pisal. Hovorim, ze tvoj procesor ma TJMax 100 a teplota procesora nie je 51C, ale 46C. 46C v idle je +/- normalny vysledok, 30C v idle co ti pisalo pri E4xxx bola absolutna hovadina.

Užívateľov profilový obrázok
rob2007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Dublin / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teplota E7200

Príspevok od užívateľa rob2007 » Ne 19. Okt, 2008, 00:46

faugusztin napísal:Precitaj si prosim este raz co som pisal. Hovorim, ze tvoj procesor ma TJMax 100 a teplota procesora nie je 51C, ale 46C. 46C v idle je +/- normalny vysledok, 30C v idle co ti pisalo pri E4xxx bola absolutna hovadina.
-to ako ked ho pretaktujem na cca 3.5GHz tak bude mat co ja viem 80-90` v loade a to akoze bude o.k. ?!? :?

btw: teploty E4500 som mal zo SpeedFanu -tak neviem...ale to uz je jedno...

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"