C2D6550 a OC

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Smoake
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 350
Dátum registrácie: Ne 22. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Smoake » Po 07. Apr, 2008, 14:32

_brano napísal:nebolo to stabilne mal som to na 2.8 co je maximum bez zvysenia voltaze a aj taK TO NEBOLO STABILNE.....
no tak zvys napetie CPU,.. teraz ked ti vsetko finguje pozri do CPU-Z kolko tomu dava stavy a potom na druhy krat o kusok znovu pretoc frekvenciu FSB a zvys napetie CPU, este by som aj manualne nastavil casovanie ram, taktiez voltaz RAM, bolo by dobre odfotit BIOS potom by sme boli mudrejsi :wink: takto nasucho je to naprd :lol:
PC: MB:ASUS P5K-E/WIFI AP CPU:Intel Core 2 Duo E6750 @3,66GHz( AC Freezer 7 PRO) RAM:2x1GB A-DATA Vitesta Extreme Edition @ 915MhzHDD: WD 6400AAKS 640GB GPU: ASUS EAH4870 1GB GDDR3PSU: Enermax Liberty 500W MOUSE: Razer Copperhead tempest blue 2000DPI KEYBOARD Razer Lycosa GAMEPAD: Razer eXact Mat SOUND: Logitech G51 LCD: 23" Samsung T23A350 CASE: NZXT NEMESIS ELITE BLACK ...Tuned by me
NB: ASUS N53SV

Užívateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2419
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mirdis » Pi 02. Máj, 2008, 22:47

Nedari sa mi dostat nad 480FSB :( Neviem v com je problem a kde mam zdvihat napatia este..Procak mi ide stabilne bez zmeny napatia na 470FSB.Aj ked mu pridam 1,45V aj ked pridam do dosky a ramiek napatie tak nic.Casovanie pamati mam na 5-6-6-18 delicka je 2.Neviem co konkretne treba uz nastavovat pri takom vysokom FSB.
A kolko mozem bezpecne pustat V do:

PCI-E overvoltage control
FSB overvoltage control
MCH overvoltage control
H2O:CPU:Intel Core i5 2500K MB: GA-P67A-UD4-B3 RAM: G.Skill RipjawsX 12GB VGA:AMD Radeon 270 + 280x HDD:Crucial SSD M500 240GB + Western Digital 640 GB AAKS DVD-RW:Samsung SH-S203B ZDROJ:Super Flower SF-550P14PE CASE:Corsair Obsidian 750D + Noiseblocker Multiframe S + mCubed T-Balancer bigNG MOUSE:Logitech G700 + Razer mantis control mat KEYBOARD:Razer Arctosa AUDIO:Sound Blaster Audigy SE LCD:Samsung SyncMaster 215TW

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ne 04. Máj, 2008, 09:49

Mirdis napísal:Nedari sa mi dostat nad 480FSB :( Neviem v com je problem a kde mam zdvihat napatia este..Procak mi ide stabilne bez zmeny napatia na 470FSB.Aj ked mu pridam 1,45V aj ked pridam do dosky a ramiek napatie tak nic.Casovanie pamati mam na 5-6-6-18 delicka je 2.Neviem co konkretne treba uz nastavovat pri takom vysokom FSB.
A kolko mozem bezpecne pustat V do:

PCI-E overvoltage control
FSB overvoltage control
MCH overvoltage control
To by aj mna zaujimalo. Ja ho mam momentalne na 3002 MHz napetie je 1,3920 V a FSB mam 429 zatial som vyssie nesiel . Prosim ta Mirdis nedalo by sa ti spravit screen Biosu ze ako to tam mas ze by som to este poskusal zvysit podla toho ako to mas ty dik :roll:
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

Užívateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2419
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mirdis » Ne 04. Máj, 2008, 11:43

Tak prave,ze je tam nemam nic poriadne nastavene.Mne vsetko ide default na 470FSB :P ani do procaka,dosky a ramiek som nepridaval ziadne V.Mne to ide pekne stabilne...Takze preto sa pytam kolko bezpecne je treba pustat do dosky a tak..480FSB dam v pohode tam len ramkam zdvihnem kus napatia,ale inak je vsetko default a spokojne mi to nabehne.Ked uz idem na 485FSB tak nic.vobec pc nenabehne :( akurat mam zmenenu delicku na ramkach a to na 2 inac nic take som neminil _brano
H2O:CPU:Intel Core i5 2500K MB: GA-P67A-UD4-B3 RAM: G.Skill RipjawsX 12GB VGA:AMD Radeon 270 + 280x HDD:Crucial SSD M500 240GB + Western Digital 640 GB AAKS DVD-RW:Samsung SH-S203B ZDROJ:Super Flower SF-550P14PE CASE:Corsair Obsidian 750D + Noiseblocker Multiframe S + mCubed T-Balancer bigNG MOUSE:Logitech G700 + Razer mantis control mat KEYBOARD:Razer Arctosa AUDIO:Sound Blaster Audigy SE LCD:Samsung SyncMaster 215TW

Užívateľov profilový obrázok
_brano
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Po 27. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _brano » Ne 04. Máj, 2008, 12:45

Tak to mas fajne ja som sa uz bal fsb zvysovat ale asi este skusim.....
CPU : C2D 6550 2,33GHz @ 3.00 GHz + NOCTUA U12P RAM : PATRIOT 2GB(2x1GB) DDR 2 Low Latency @ 860 MHz HDD : 320GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm a 160GB Western Digital SATA II 16MB 7200rpm VGA : ATI Sapphire x1950xt 256 DDR3 @ core 708 MHz memory 1008Mhz + ACCELERO S1 + NOCTUA NF-P12 DVD RW : ASUS sata lightscribe MB : P5B Plus Vista edition POWER : Enermax Liberty 400W MONITOR : SAMSUNG SyncMaster 2ms 3000:1 a BENQ 19" 12ms MOUSE : LOGITECH G5 Nova blue + SteelPad Quick+ REPRO : Genius Home Theater 5.1CASE : NZXT NEMESIS ELITE BLACK

Užívateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2419
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D6550 a OC

Príspevok od užívateľa Mirdis » Št 05. Jún, 2008, 16:46

Tak som sa dostal na 3,3Ghz a to pri napati 1,264 V yahoo ..Vyssie ani nejdem kedze vykon je dostacujuci a to napatie na procaku je krasne :)
H2O:CPU:Intel Core i5 2500K MB: GA-P67A-UD4-B3 RAM: G.Skill RipjawsX 12GB VGA:AMD Radeon 270 + 280x HDD:Crucial SSD M500 240GB + Western Digital 640 GB AAKS DVD-RW:Samsung SH-S203B ZDROJ:Super Flower SF-550P14PE CASE:Corsair Obsidian 750D + Noiseblocker Multiframe S + mCubed T-Balancer bigNG MOUSE:Logitech G700 + Razer mantis control mat KEYBOARD:Razer Arctosa AUDIO:Sound Blaster Audigy SE LCD:Samsung SyncMaster 215TW

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Re: C2D6550 a OC

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ut 10. Jún, 2008, 20:57

Kamarat ma tento CPU teda 6550 a ma na nom box. Chcel by vediet ci sa mu oplati kupovat nejaky chladic bo chcel ist do OC.

Dosku ma asus s chipsetom 965. V inteloch sa nevyznam, tak co da sa na tej doske nieco nataktit???
Q6600 3 ghz 6gb ram R9 270

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D6550 a OC

Príspevok od užívateľa Rusty » St 11. Jún, 2008, 00:45

bongo-man napísal:Dosku ma asus s chipsetom 965. V inteloch sa nevyznam, tak co da sa na tej doske nieco nataktit???
no nieje doska asus s 965 ako doska asus s 965 (p5b non deluxe vs asus commando)

ale aj na non deluxke sa da spravit priemerny overclock, ale na priemerny overclock nemusi kupovat noctuu a staci mu chladit boxom. Za predpokladu ze bude zvysovat fsb a ked narazi na limit nebude pridavat napatie procesoru.

EDIT : pomohlo by vediet presny model dosky

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"