C2D E6750 a CPU-Z, Intel TAT?

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

C2D E6750 a CPU-Z, Intel TAT?

Príspevok od užívateľa marchtin » So 02. Feb, 2008, 12:25

(netaktovany)(ASUS P5KC)1, Nastavim v BIOSE napr. VCore na 1,225 a v CPUZ ukazuje v rozmedzi 1.172 - 1.200 pricom napatie kolise v nezatazenom stave v uvedenych hodnotach(takt procesora sa nemeni). Aka je odchylka medzi realnou hodnotou a hodnotou, ktoru ukazuje CPUZ a preco napatie v CPUZ kolise bezdovodne?
2,(nepretakt.) Intel TAT vo WIN ukazuje v stave bez zataze teplotu 20C pricom v BIOSE ukazuje 30C, ktory udaj je spravny? V max. zatazi 43-45C.
3, Pri pretaktovani na 3.2GHz potrebuje procesor priblizne 1.36V - 1.38V nie je to uz vela?

Tieto otazky mi polozil kamarat a vzhladom na to, ze mu neviem presne odpovedat by som sa chcel spytat tu. Viem, ze tieto temy uz boli rozoberane aj v inej diskusii, ale nenasiel som presne odpovede, preto by som sa chcel spytat formou tohto prispevku. Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 02. Feb, 2008, 12:43

Hodnota nastavena v BIOS-e nebude realne aj na CPU, doska trocha podvoltuje, preto ak chce nastavit urcitu hodnotu, musi v BIOS-e pouzit vyssie cislo, obcas moze v malinkych krokoch CPU-Z vykazovat zmenu pocas behu...
Zmena voltaze pri load/idle je tzv vDrop, je to kompenzacia zvyseneho prechadzajuceho prudu pri zatazeni.
co sa tyka tych teplot, tazko povedat, TAT by mal citat udaje priamo z cidla v CPU, no ci spravne detekuje aj E6750 neviem, skus CoreTemp.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » So 02. Feb, 2008, 12:44

1.Nazyva sa to V-Drop,kazda mb podtaktuvava cpu.A vypinal si v biose EIST?
2.Tie teploty v TAT sa mi zdaju nejake nizske,aky mas na cpu chladic?Skus na merianie teploty Core temp alebo Everest.
3.Kazdy cpu je jedninecny,kazdy ide taktovat na ine hodnoty a na inych napatiach.Pri 3,2ghz je 1,36-1,38V este prijatelne.
Edit:Mna zase predbehol Gudas :lol:
Naposledy upravil/-a FLP v So 02. Feb, 2008, 13:01, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: KE

Príspevok od užívateľa NemesiS » So 02. Feb, 2008, 12:51

1. Je to Taktvany vDroop. zakladna doska znizi napatie procesora o urcitu malu hodnotu.
je to normalna vec.
ak chces presne take napatie, ako potrebujes, odpocitaj si napatie, ktore si nastavil v biose od napata, kolko ti cpu-Z ukazuje a mas vDroop v nezatazenom stave.
pusti si napr. orthos a sleduj, o kolko este napatie klesne(urcite klesne),opat odpocitaj tento udaj od hodnoty, aku si nastavil v biose a mas vDroop v zatazenom stave.
Orientuj sa podla vDroopu v zatazenom stave, nakolko pri hrach je procesor vytazeny na 100% a nechcene znizenie napatia spasobene zatazou moze pri pretaktovanom procesore sposobit nestabilitu/restarty/padanie systemu.
napatie procesora moze kolisat, to ma na svedomi opat dosta, je to opat bezny jav.
2. Intel TAT ukazuje priamu teplotu, ktora je v jadre, pricom bios snima teplotu z povrchu procesora.
Pri nulovej zatazi je teplota v jadre procesora nizsia ako na povrchu, naopak, pri zatazi je vyssia ako na povrchu.
Teplotu v zatazi mas v pohode.
2. Napatie je uplne v norme.
Ja mam E4300@3GHz a napatie mam 1.45V..aj to je v norme, ide o to, aby si mal teploty v norme, no su v pohode.

EDIT: filipko, ja som zacal pisat skor :D
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 02. Feb, 2008, 13:01

vDroop nieje sposobene doskou, je to schvalne!
Load line droop (or Vdroop) is an inherent part of any Intel power delivery design.
Su dva druhy podvoltovania: to, ktore sa prejavi pri nastaveni urcitej hodnoty v BIOS-e a inej realnej hodnoty a vDroop ktory sa prejavi pri idle/load.
vDroop bude aj keD vypnete/zapnete setriace funkcie, znizenie napatia od nastavenej hodnotyv BIOS-e sa riesi buD modifikaciou dosky alebo niektore nove dosky maju funkciu v BIOS-e pre znizenie tohto rozdielu.

Intel Processor Power Delivery Design
Guidelines and Specifications: Vdroop Explained
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa marchtin » So 02. Feb, 2008, 13:52

Core Temp ukazuje bez zataze 35C a pri zatazi 56-60C E6750 2.6Ghz 1,136 -1.144V (kolise) pri zatazi(nieje tento udaj vysoky vzhladom na nizke Vcore?). Intel TAT ukazuje o 16C menej. Ktory ukazuje spravne? :)

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 02. Feb, 2008, 14:22

Povedal by som ze skor CoreTemp, TAT bol robeny na starsie verzie mobilnych CPU, uz dlho nebol aktualizovany, mozno bude tam chyba.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

marchtin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ut 22. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa marchtin » So 02. Feb, 2008, 14:26

a nie su tie teploty vysoke??

Užívateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4427
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa zachary » So 02. Feb, 2008, 14:34

vobec nie.. v norme ak ma box chladic
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Užívateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2419
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mirdis » So 02. Feb, 2008, 15:06

Tiez mam probelmy s ukazovanim teploty.Mam C2D 6550 a v Speedfane,Evereste a v TAT mam teploty o 10-13 stupnov menej ako v Core Temp..Neviem co mi ukazuje spravne...Dobre dajme tomu,ze core temp je akutalizovany a TAT nie,ale ked som mal box chladic tak v TAT som mal pri burne 82 to by znamenalo ze v core temp cez nieco 95 a to uz je podla mna blbost :?
H2O:CPU:Intel Core i5 2500K MB: GA-P67A-UD4-B3 RAM: G.Skill RipjawsX 12GB VGA:AMD Radeon 270 + 280x HDD:Crucial SSD M500 240GB + Western Digital 640 GB AAKS DVD-RW:Samsung SH-S203B ZDROJ:Super Flower SF-550P14PE CASE:Corsair Obsidian 750D + Noiseblocker Multiframe S + mCubed T-Balancer bigNG MOUSE:Logitech G700 + Razer mantis control mat KEYBOARD:Razer Arctosa AUDIO:Sound Blaster Audigy SE LCD:Samsung SyncMaster 215TW

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 02. Feb, 2008, 15:10

Nemusela to byt blbost, ale zle osadeny chladic.
KeD som znova osadzoval moj Xigmatek, zle som dotlacil jeden pin, vyzeralo to, ze vsetky su perfektne a sedelo to pevne...no uz v BIOS-e kazdou sekundou stupala tepolta o pol stupna...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2419
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mirdis » So 02. Feb, 2008, 15:21

Ale Everest,Speedfan,TAT rovnake teploty akurat na core temp ten ukazuje o 10-13C viac..
H2O:CPU:Intel Core i5 2500K MB: GA-P67A-UD4-B3 RAM: G.Skill RipjawsX 12GB VGA:AMD Radeon 270 + 280x HDD:Crucial SSD M500 240GB + Western Digital 640 GB AAKS DVD-RW:Samsung SH-S203B ZDROJ:Super Flower SF-550P14PE CASE:Corsair Obsidian 750D + Noiseblocker Multiframe S + mCubed T-Balancer bigNG MOUSE:Logitech G700 + Razer mantis control mat KEYBOARD:Razer Arctosa AUDIO:Sound Blaster Audigy SE LCD:Samsung SyncMaster 215TW

Užívateľov profilový obrázok
Dexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 364
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dexx » Po 04. Feb, 2008, 10:48

u E6750 ukazuje TAT spatnu teplotu, spolieham sa na CoreTemp alebo Everest

Užívateľov profilový obrázok
riomaro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 09. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa riomaro » Po 04. Feb, 2008, 16:12

jedna malicka otazocka, v CoreTemp sa ukazuju dve teploty, mali by byt rovnake alebo mozu byt aj rozne. napr. mne ukazuje 35/32
stale tam je rozdiel medzi teplotami.

Užívateľov profilový obrázok
Dexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 364
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dexx » Po 04. Feb, 2008, 16:28

su to teploty prveho a druheho jadra, jo mozu byt rozdielne, zvecsa to je max +-5 C

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"