AMD Athlon X2 4000+ rozdiel vykonu

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Príspevok od užívateľa Lkuzman » St 09. Jan, 2008, 09:00

bongo-man napísal:
lkuzman napísal:Mne sa podarilo 310MHz FSB .. viac som ani neskusal, 300MHz spravi doska na pockanie. Ostatok v podpise.
zvisoval si Vcore ?
Samozrejme ze som Vcore zvysoval, CPU-Z ukazoval 1,392V, no a BIOS a programek ASUS Al booster ukazovali 1,6V. Mozes si vybrat comu budes verit :)

Momentalnych 2,94GHz mi ukazuje CPU-Z 1,294V a BIOS a Al booster 1,46V.
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
hurikan69
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 421
Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Senec (35)

Príspevok od užívateľa hurikan69 » St 09. Jan, 2008, 19:50

no ja som to dal na max. 256x10.5 bohuzial problem bude v RAM, kedze mi nenabehne WIN, pri vyssom FSB. :red:
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN

foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3372
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » St 09. Jan, 2008, 20:00

To , ze ti nenabehne Win, moze byt kludne aj nestabilitou CPU, preco neznizis delicku ? (667)

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » St 09. Jan, 2008, 20:04

hurikan69 napísal:no ja som to dal na max. 256x10.5 bohuzial problem bude v RAM, kedze mi nenabehne WIN, pri vyssom FSB. :red:
Mas BIOS 0802? Problem urcite nebude v RAM, ale niekde medzi klavesnicou a obrazovkou tvojho pocitaca :roll:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3372
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » St 09. Jan, 2008, 20:17

Len doplnim, ze BIOS 1202 pridava podporu DDR1066, celkovo sa mi vidi OK, takze ak nutne potrebujete vstko najnovsie, tak kludne upgradujte :blind:

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Št 10. Jan, 2008, 00:15

lkuzman napísal:
bongo-man napísal:
lkuzman napísal:Mne sa podarilo 310MHz FSB .. viac som ani neskusal, 300MHz spravi doska na pockanie. Ostatok v podpise.
zvisoval si Vcore ?
Samozrejme ze som Vcore zvysoval, CPU-Z ukazoval 1,392V, no a BIOS a programek ASUS Al booster ukazovali 1,6V. Mozes si vybrat comu budes verit :)

Momentalnych 2,94GHz mi ukazuje CPU-Z 1,294V a BIOS a Al booster 1,46V.
skoda ze na mojej fosny nejde zvysovat napetie. Moj CPU idem na 2,81 ghz bez zmeny voltaze tak by to mohol byt snad dobry kus na oc.

Neda sa ta voltaz menit nejakym softwerom, popripade novsi bios nepomoze ?
Q6600 3 ghz 6gb ram R9 270

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Št 10. Jan, 2008, 00:57

toto si BongoMan pls ocekuj - to fakt neviem .... ja mam najnovsi BIOS .... a moc sa v nom od 0302-jky nezmenilo ... samozrejme naoko :)
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
hurikan69
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 421
Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Senec (35)

Príspevok od užívateľa hurikan69 » Št 10. Jan, 2008, 11:01

fobos napísal:To , ze ti nenabehne Win, moze byt kludne aj nestabilitou CPU, preco neznizis delicku ? (667)
Mal som ju na 3 a aj tak nenabehol. Som sice zaciatocnik, ale nokto poriadne nenapisete ako to vlastne je a navod na pretaktovanie je na jednojadrovy. Budem sa snazit s toho procaka vytiahnut viac. Stabilne mi bezi na 2 667MHz a ramky na 870. FSB islo na 254 max zatial. BIOS 0.802 :red:
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Št 10. Jan, 2008, 16:41

Musis zdvihnut napetie, ako na procesore tak aj na RAM a RAM-ky daj na nizsiu frekvenciu ...Vid
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
hurikan69
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 421
Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Senec (35)

Príspevok od užívateľa hurikan69 » Št 10. Jan, 2008, 22:02

PeRi napísal:Musis zdvihnut napetie, ako na procesore tak aj na RAM a RAM-ky daj na nizsiu frekvenciu ...Vid
Dakujem. NA zajtra mam o zabavu postarene. :o

Uz iba jednu otazku: Co je lepsie pre AMD v Ramkach? Casovanie alebo frekvencia? :8O:
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Pi 11. Jan, 2008, 20:36

Heh to je zapeklita otazka, ale mne sa lepsie vo vykone osvedcila vyssia frekvencia, zalezi to od viacerych faktorov, vyskusaj a uvidis co je pre teba lepsie ...
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"