AMD Athlon X2 4000+ rozdiel vykonu

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 376
Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Záhorie - Gbely

AMD Athlon X2 4000+ rozdiel vykonu

Príspevok od užívateľa Ivkopivko12tka » So 05. Jan, 2008, 15:22

Zdravicko sefovia. Skusal som troska zdimat z procesoru Athlon x2 4000+ (2x2GHz) viacej nez ma papierovo ... mam dosku ASUS M2N-E, 2xSATA 400GB Hitachi v Raidovom poli, Geforce 7600GT 256MB , 2x512 ADATA DDR 800 v dual channel a zdroj FORTRON 450W nejaky pekny =) ... takze ramky som nastavil na 667MHz 5-5-5-15, cool and quet power now disabled , taku tu dalsiu srandu ohladom PCIE disabled , PCIE 100MHz, voltaz Ramiek 1.95 (viacej nevytiahnem) a HT delicku na 4 z povodnych 5 a s tymi diskami to nemozem vytiahnut na viac ako 227FSB ... neviete de moze byt chyba? Ani sa monitor pri boote norozsvieti a musim resetovat bios pokazdy krat ... keby som to nechal tako tak mam vlstne 2x2270= 4540 namiesto 4000 ... avsak vdaka HT delicke uz neni 2x1GHz ale len 2x9xx ... ci to stoji za ten vykon navyse ... testoval som to v Sandre ... Multimedialny vykon je vyssi ako u 4400+ , ale pri aritmetickych operaciach je pomalsi o kusok ako 4000+ netatovany ... pytam sa co je vyhodnejsie ... dakujem za odpovede

foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3369
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » So 05. Jan, 2008, 16:18

Mam M2N-E a mam 4000+ Brsibane (mal som aj X2 3800+ Windsor) a oba sli s touto MB s FSB cez 270MHz, pritom nastavenia mam rovanke ako ty (pamate som mal na Winds. na 667MHz , teraz mam 800 lebo Brisbane ma inu delicku)

S povodnym BIOSom som sa ale nemohol dostat cez FSB 250MHz, teda u teba je to podobne, cital som na fórach ze niektori sa s povodnym BIOSom nedostali cez 220MHz

Moje odporucanie - BIOS ver. 0802

Užívateľov profilový obrázok
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 376
Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Záhorie - Gbely

Príspevok od užívateľa Ivkopivko12tka » So 05. Jan, 2008, 18:09

Dakujem za uzitocnu odpoveD , myslim si ze to je urcite v tom =)

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

jj

Príspevok od užívateľa Lkuzman » So 05. Jan, 2008, 21:20

Mam sice o malinko inu zakladnu dosku, no aj mne pomohol update BIOS-u.
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 376
Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Záhorie - Gbely

Príspevok od užívateľa Ivkopivko12tka » Po 07. Jan, 2008, 18:33

Davam na znamost ze po flashnuti biosu na verziu 0802 sa m podarilo z 220FSB dostat max na 253FSB pri 667 5-5-5-15,HT delicka 4 a 1.95V napatie RAM ... dalej uz ani krok, ale uz neriesim preco ... je myslim si super dostat 2x2500 za cenu 2x2000. Dakujem za rady

foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3369
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » Po 07. Jan, 2008, 18:37

Daj HT na 3x a zvys V-Core na 1.4-1.45V a mal by si to dat na 2700-2800MHz, + -

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Po 07. Jan, 2008, 21:07

mam brisbane vid popis a idem na 2940Mhz s boxom FSB mam na 280 HT mam na 4 ramky 667 a vcore 1,37 a ide to v pohode bez problemu. inak ramky mi idu na 4,4,4,12,22,2t na 840Mhz
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=293934

edit: HT mam na 3
Naposledy upravil/-a radar v Po 07. Jan, 2008, 21:16, upravené celkom 2 krát.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Po 07. Jan, 2008, 21:10

Zvlastne lebo ja sa dostavam na hranicu 58°C v burne pri 2850Mhz a to mam AC Freezer 64 Pro :red:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Po 07. Jan, 2008, 21:13

po asi 3hodkach crysis som sa dostal na 62° inak pri normalnej zatazi ma od 35-52° ( po celom dni hrania WoW ma tak 46°)

ako ho pretocit mi poradil bad_messiah
"ahoj, no mam FSBcku na 296 mhz a HTT na 3x, delicku na pamate 667 a Vcore 1.38V a ide Smile

ale vyssie nechce ani za nic asi to bude boardou, ani vacsie Vcore nepomaha snad na nieco este pridem myslim ale ze s asus-om vyssie nez 300 FSB nie je mozne...."
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Po 07. Jan, 2008, 21:20

Ja som ho mal na 3150Mhz a FSB bolo presne 300 a myslim si, ze by dokazal viac, ale RAM-ky a nemoznost nastavit vyssie napetie mi to znemoznili ..
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Po 07. Jan, 2008, 21:22

to som skusal ties ale potom sa pocitac spraval dost cudne :D
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Po 07. Jan, 2008, 21:36

Mne neslo o to ako sa bude spravat pocitac islo mi o maximalne mozne OC, ale to sa mi ako vravim nepodarilo kvoli RAM atd ...
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Ut 08. Jan, 2008, 11:47

Mne sa podarilo 310MHz FSB .. viac som ani neskusal, 300MHz spravi doska na pockanie. Ostatok v podpise.
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ut 08. Jan, 2008, 17:26

lkuzman napísal:Mne sa podarilo 310MHz FSB .. viac som ani neskusal, 300MHz spravi doska na pockanie. Ostatok v podpise.
zvisoval si Vcore ?
Q6600 3 ghz 6gb ram R9 270

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Ut 08. Jan, 2008, 17:30

Nie on dal 3200Mhz na zakladnom napeti ... to by sa mu muselo prisnit a nemohol by mat AMD 4000+ :roll:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"