Pretaktovany E4500

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Pi 04. Jan, 2008, 00:46

takze som uz skusal stabilitu cez orthos
procak mam pretakteny na 3.2Ghz . vcore: 1,32V
po hodine v orthose sa procak zahrial na 58 C :wink:

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Pi 04. Jan, 2008, 00:52

Tak to si na tom dobre v Orthose by mali byt teploty max 75C aj 80C cize este mozes ist aj vyssie. :)
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Pi 04. Jan, 2008, 01:00

vyssie uz asi nepojdem sa mi to zda zbytocne ajtak uz teraz nevyuzijem taky vykon cize toto mi uplne staci
CPU: Intel E4600@3.2Ghz , vcore: 1.35V, Zakladka: Asus P5K, Ram: Transcend AXE RAM 800Mhz 4-4-4-12, VGA: Sapphire ATI Radeon 3870@ 850/2600 , HDD: Hitachi 320GB, Zdroj: Seasonic S12 430W, Case: Akasa ZEN
CPU cooler: AC Freezer 7 pro

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Pi 04. Jan, 2008, 02:03

Nebude zbytocne zakladat new post...
No problem je v tom ze mi nejde nastavit napatie na procaku...
Zatial som mal len napatie 1.270 a islo mi to na 2500Mhz ale chcel som si to hodit vyssie ale neslo mi zvysit napatie neviete ako by sa to dalo spravit ??
Dosku mam ASUS P5K SE, procak E4400@2600Mhz(na tomto napati som dosiahol stabilitu na 2660, vyssie frekvencie by potrebovali viacej stavy.)
Bios mam najnovsi ak nepocitam novsiu verziu ktora je ale len BETA.
Bios som flashoval asi 2x...

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7636
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Pi 04. Jan, 2008, 19:44

To sa ti nejde dostat do tej polozky kde sa zvysuje napetie ? Je neaktivna ?
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Pi 04. Jan, 2008, 20:45

Praveze ja tam mozem nastavit napatie napr. 1.35V ale stale mam iba 1.27V.

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Pi 04. Jan, 2008, 20:56

r1z1ko napísal:Praveze ja tam mozem nastavit napatie napr. 1.35V ale stale mam iba 1.27V.
Jedna sa o uplne normalnu vec zvanu VDrop, cize doska podvoltuje ...
Skus aplikaciu Easy Tune 5, ta by mohla pomoct

//Edit sry ale zda sa mi, ze ten Easy Tune je pre MB Gigabyte .. :red:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Pi 04. Jan, 2008, 21:14

A da sa to vypnut alebo je to chyba dosky... ?
Este skusim Easy Tune a uvidim.

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Pi 04. Jan, 2008, 21:37

r1z1ko napísal:A da sa to vypnut alebo je to chyba dosky... ?
Este skusim Easy Tune a uvidim.
Je to uplne normalna vec, ziadna chyba dosky , konieckoncov tu na fore toho musi byt plno :wink:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Pi 04. Jan, 2008, 23:12

jj aj ja mam v biose nastavene napetie 1.35V a v skutocnosti mi tam MB dava iba 1.3V takze v pohodicke je to uplne normalne :wink:
CPU: Intel E4600@3.2Ghz , vcore: 1.35V, Zakladka: Asus P5K, Ram: Transcend AXE RAM 800Mhz 4-4-4-12, VGA: Sapphire ATI Radeon 3870@ 850/2600 , HDD: Hitachi 320GB, Zdroj: Seasonic S12 430W, Case: Akasa ZEN
CPU cooler: AC Freezer 7 pro

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Pi 04. Jan, 2008, 23:26

The_Truth napísal:takze som uz skusal stabilitu cez orthos
procak mam pretakteny na 3.2Ghz . vcore: 1,32V
po hodine v orthose sa procak zahrial na 58 C :wink:
Neskusal si kolko ti max dal len tak pre zvedavost? :D
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Pi 04. Jan, 2008, 23:38

takze som si to trosku omrkol a
KeD som mal v biose nastavene 1.3V tak mi bios ukazoval voltage v rozmedzi 1.232 az 1.240 a vo wine (CPU-Z) mi ukazovalo voltage v rozmedzi 1.264 az 1.272
KeD som zvysil voltage v biose na 1.325 tak mi to vo wine ukazovalo 1.288 az 1.296 takze napatie sa zvyskuje ale stale to ukazuje nejako zvlasno...
Ale ak to zhrniem tak to zvysilo presne pretoze:
V biose som zvysil voltage z 1.300V na 1.325V co je o 0.025V=25mV viac
a v CPU-Z sa hodnoti z 1.264-1.272 zvysili na 1.288-1.296 co je pri kazdom o 24mV vyssie napatie, ten 1mV odpustam doske....
Tak som rad ze to bola len moja chyba, skusim nastavit 1.350 v biose a skusim tam hodit 280x10 z povodnych 260x10 a keD nabehne tak pojdem vyssie...
A este jedna otazocka - ktoremu napatiu mam verit ?? v BIOSe alebo v app pod windowsom.

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Pi 04. Jan, 2008, 23:53

V Bios-e kedze to nastavujes by to malo byt najpresnejsie si myslim ale mb podvoltovava obcas aj
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » So 05. Jan, 2008, 00:29

Ja by som veril CPU-Z najnovsej verzii. Pretoze vacsina dosiek podvoltuje. Aj moja podvoltuje. :wink:
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » So 05. Jan, 2008, 14:17

no s tym mojim E4600 neviem ci mam chodit vyssie lebo potom musim uz dost zvysovat napetie a na stranke intelu:
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLA94
pisu ze vcorena E4600: 1.162V-1.312V tak neviem ci tomu mozem dat viacej nez mam teraz :?
ostatnym procesorom ako napriklad E4500 pisu vcore:0.85V – 1.5V takze asi na tom nieco bude :roll:
nechcem si odpalit novy procesor takze ked mi najdete niekde ze tomu mozem dat viacej voltov tak to vyskusam
CPU: Intel E4600@3.2Ghz , vcore: 1.35V, Zakladka: Asus P5K, Ram: Transcend AXE RAM 800Mhz 4-4-4-12, VGA: Sapphire ATI Radeon 3870@ 850/2600 , HDD: Hitachi 320GB, Zdroj: Seasonic S12 430W, Case: Akasa ZEN
CPU cooler: AC Freezer 7 pro

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"