Pretaktovany E4500

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Smoke1213
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 128
Dátum registrácie: Pi 19. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Pretaktovany E4500

Príspevok od užívateľa Smoke1213 » Po 31. Dec, 2007, 21:26

Ahoj, mam pretaktovany E4500 z 2.2 na 3.2 GHz a ram patriot z CL 5 5 5 12 na 4 4 4 12 a z 800MHz na 870MHz a niesom si isty,ze je to stabilne.Orthos mi siel 7 hodin vkuse a ani jednu chybu nevypisal,ale neviem,ci je stabilny aj Windows,mam Vistu Home premium 32-bit,ako zistim,ci je stabilny?
PS: neviem,ci tato tema patri sem,alebo medzi programy...
CPU: C2D E4500 2.2 GHz@ 3.2 GHz (400*8 )1.296V ; Chladic CPU: AC Freezer 7 Pro; GPU: Point of view GF 8800 GT; PSU: Seasonic 500W; MB: Gygabite P35-DS3; Ram: 2x1 GB Patriot 4 4 4 12 800 MHz ;
HDD: WD 500GB ; Monitor: Acer 24";Klavesnica+Mys: Logitech Cordless Desktop Wave™; Skrinka: CoolerMaster CM690

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7633
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 31. Dec, 2007, 21:29

Ked ti to bezi bez nejakej chybicky tolko hodin a je to stabilne pri hrach, ziadne restarty, mrznutie tak to mas stabilne :wink:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Smoke1213
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 128
Dátum registrácie: Pi 19. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Smoke1213 » Po 31. Dec, 2007, 21:41

gammaray napísal:..tu bola zbytocna citacia..
A nieje na to nejaky program ?
CPU: C2D E4500 2.2 GHz@ 3.2 GHz (400*8 )1.296V ; Chladic CPU: AC Freezer 7 Pro; GPU: Point of view GF 8800 GT; PSU: Seasonic 500W; MB: Gygabite P35-DS3; Ram: 2x1 GB Patriot 4 4 4 12 800 MHz ;
HDD: WD 500GB ; Monitor: Acer 24";Klavesnica+Mys: Logitech Cordless Desktop Wave™; Skrinka: CoolerMaster CM690

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » Po 31. Dec, 2007, 22:47

Smoke1213 napísal:..tu bola zbytocna citacia..
Ved si spominal ze ti bezal orthos 7 hodin, vsak to je program na overenie stability, ale stalo sa ze bezal orthos aj 12 hodin a po hodinovej praci vo win pc zatuhlo, pravdepodobne kvoli vysokemu HT taktu, ale to bolo AMD takze to tu nebudem pliest ... :wink:
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Št 03. Jan, 2008, 00:35

prave taktim moj E4600 a zatial ho mam na 2.9Ghz ale este idem vyssie :D aku mas voltaz na tej tvojej 4500??

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Št 03. Jan, 2008, 01:28

The_Truth napísal:..tu bola zbytocna citacia..
Mozes tomu dat urcite aj viac,cim to chladis?
E4600 by mala sa dat taktovat aspon ako E4500 :)
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Št 03. Jan, 2008, 02:16

jj planujem ho dat tak na 3.2 alebo 3.6 Ghz no zatial to chladim box chladicom ale o tyzden budem mat Arctic Cooling Freezer 7 Pro takze mozno potom dam aj tych 3.6Ghz :)
Inac teploty jadier mam idle/burn : 32/60 a voltaz 1.250V takze pohodicka :D

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » Št 03. Jan, 2008, 09:03

... to je vyborny vysledok pri takom napati a velmi slubna vyhliadka na vyssie frekvencie
... AC Freezer nie je vsak bozsky chladic ako tomu bolo pred 2 rokmi
... urcite je efektivnejsi a tichsi nez BOX, ale uz mnoho testov ukazalo, ze k spicke uz nepatri
... nemienil som ta strasit, len ze teploty po pretoceni budes mat asi zhodne ako mas teraz
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Št 03. Jan, 2008, 11:19

Ten chladic mam zadara od bratranca takze sa nestazujem a myslim ze zatial bude stacit
Inac co si myslite ze do akej teploty to mam drzat??

Užívateľov profilový obrázok
pepa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 473
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pepa » Št 03. Jan, 2008, 13:30

Hosi neviete preco ja ten moj KUSOK E4500 nemozem dostat vyssie ako 2.9 stable?Dam ho na 3Ghz a win nabehne ale pustim orthos a za 10 sec hned vyhodi chybu.3dmark06 asi po minute vyhodi do win.Zvysujem aj napetie ako diabol ale nic nepomaha stale nestabilne.Pri 2.9 Vcore 1.38v.Ze by som zrovna ja chytil taky shitny kus?Vsetci ho tu mate na 3-3.5Ghz :(
Spoiler: ukázať
MB:Gigabyte EP45-UD3P| CPU C2Q Q9300@3,7 Vcore1,37 with Noctua NH-U12P |GPU|Gigabyte GTX460SOC |RAM|2x2GbKingstone Hyper-X 1200 CORSAIR DOMINATOR 1066|LCD|Samsung 2032BW|PSU|Fortron Black Power550w/Case TT Swing

Užívateľov profilový obrázok
Smoke1213
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 128
Dátum registrácie: Pi 19. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Smoke1213 » Št 03. Jan, 2008, 13:51

pepa napísal:..tu bola zbytocna citacia..
Tak to netusim, ja mam E4500 na tych spominanych 3.2 GHz bez zmeny napatia.
CPU: C2D E4500 2.2 GHz@ 3.2 GHz (400*8 )1.296V ; Chladic CPU: AC Freezer 7 Pro; GPU: Point of view GF 8800 GT; PSU: Seasonic 500W; MB: Gygabite P35-DS3; Ram: 2x1 GB Patriot 4 4 4 12 800 MHz ;
HDD: WD 500GB ; Monitor: Acer 24";Klavesnica+Mys: Logitech Cordless Desktop Wave™; Skrinka: CoolerMaster CM690

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7633
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Št 03. Jan, 2008, 19:43

Pepa no tak popis co vsetko si menil v BIOSE ked ti ide len na 2.9 GHz.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Št 03. Jan, 2008, 20:48

Necudoval by som sa keby ze mas taky kusok. Ja mam daco take ako ty. 3GHz stable pri 1.4 a 3.05 az pri 1.424 az po update biosu. Nevim co sa s tym zmenilo ale stabilita je lepsia. Predtym som 3.05 nemal stable ani na 1.44.
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
The_Truth
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: So 10. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa The_Truth » Št 03. Jan, 2008, 23:44

takze uz mam AC Freezer 7 a teploty su dost v pohodke
E4600@3ghz vcore: 1.275V
Idle: 32 C
Burn:54 C
Meriam to cez Intel Thermal Analysis Tool
Idem skusit 3.2Ghz a potom 3.6 len ako idem nad 3Ghz tak musim vyrazne zvysovat napetie lebo to zacina byt nestabilne tak ale teraz mam dost nizke :D

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Št 03. Jan, 2008, 23:51

Stabiltu skusal ORTHOSom
Potom daj vediet ako si dopadol :D
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"