ako na AMD athlon64 X2 Brisbane 4000EE+ ???

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
jurasek144
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 10
Dátum registrácie: So 15. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: preselany

ako na AMD athlon64 X2 Brisbane 4000EE+ ???

Príspevok od užívateľa jurasek144 » Št 13. Dec, 2007, 22:40

zdravim vie mi niektoG) poradit ako by som viac pretaktoval moj procesor? podarilo sa mi ho dostat len na zalostnych 2487MHz (z povodnych 2100MHz) a kazdy MHZ dalej je nestabilny. HT mam na 3, delicku ram 667MHz, core voltage1.325V, ram voltage default, frekvenciu PCX auto, chipset voltage default,teplota po dlhodobej zatazi max 48 stupnov





MB asus M2A-VM (AMD690G), Athlon64 X2 4000+EE Brisbane, 2GB A-Data 800MHz (2x1GB dualchanel),Asus EAX1950pro 256MB ddr3,zdroj asus A-45GA 450W,2xHitachi 320GB 16MB cache SATA (raid)

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Št 13. Dec, 2007, 22:50

mam to nastavene ako ty + FSB na 280 a ide mi stabilne na 2940Mhz vyssie zatial nejdem koli box chaldicu teplota bola max 62° normal 45°. V core mam 1,375.
http://img123.imageshack.us/img123/55/16498107mq2.jpg
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7044
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Št 13. Dec, 2007, 22:53

Na tej doske je zazrak, ze ti to vobec slo taktovat.
Tieto dosky niesu na taketo vymysly....
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
jurasek144
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 10
Dátum registrácie: So 15. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: preselany

Príspevok od užívateľa jurasek144 » Št 13. Dec, 2007, 23:56

viem ze ta doska nieje nic-moc :( ale bios vyzeral celkom v pohode- nastavit sa tam dalo vsetko potrebne...

takze hovorite ze to na nej uz viac nepojde???

no nepotesili ste ma!!!

som tajne dufal ze to ja robim nekde pri nastavovani chybu - vy mi poradite a pojde to...

smola...




MB asus M2A-VM (AMD690G), Athlon64 X2 4000+EE Brisbane, 2GB A-Data 800MHz (2x1GB dualchanel),Asus EAX1950pro 256MB ddr3,zdroj asus A-45GA 450W,2xHitachi 320GB 16MB cache SATA (raid)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7044
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 14. Dec, 2007, 01:52

No tiez si predsa nekupis trabant s tym, ze ti niekto poradi ako mu vytunit motor aby jazdil ako Octavia RS :)

Ale mozno casom niekto na nieco pride
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 480
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: PezinoK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bad_messiah » Pi 14. Dec, 2007, 01:57

flasni novy BIOS, ak mas tak skus starsiu verziu...
ine ma nic nenapada ak mas HT 3x, a DDR2 na najnizsej moznej delicke s vyssimi latenciami...
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"

Užívateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1505
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AmOK » Pi 14. Dec, 2007, 16:02

PCI-ex nie auto, ale 100-105MHz manualne, Vcore kludne 1,4 a viac pokial to nechladis boxom. C & Q mas dufam vypnute. Prip. potom mozes este skusit 10-nu nasobic, tie polovicne niekedy blbnu.
Casovanie ram nastav tiez manualne. V nejakom programe si skontroluj Vcore, ci sedi s tym, co si nastavil v biose, ci ti pri zatazi nepada.
Nepises, cim to chladis? Ak boxom, tak testuj najskor bez zataze.

Užívateľov profilový obrázok
jurasek144
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 10
Dátum registrácie: So 15. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: preselany

Príspevok od užívateľa jurasek144 » Po 17. Dec, 2007, 23:03

Cool+quiet je vypnute
bohuzial chladim to zatial boxom

no poskusam flaschnut bios
nastavit pcx na 100
zvisit napetie...
a uvidim ...


zatial dik moc

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Ut 18. Dec, 2007, 00:57

Pozri si <a href="http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 19&start=0" target="_blank">toto</a>, konkretne 32. miesto. x2 4000+ ide aj na 3255MHz. Viac info cez SS.
lubo
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1505
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AmOK » Ut 18. Dec, 2007, 12:03

jurasek, flash biosu si nechaj ako posledne, ak si to este nerobil..
Hlavne to lockni, to je prvorade, potom manualne casy pre ram, napr. 5-5-5-18 2T + delicka 667MHz (2,0V). Vcore 1,40V.
A daj vediet, ci sa zadarilo. :wink:

lkuzman, ono dost zalezi ktory 4000+ ma, ak je to z tych prvych kusov, tak 3,2GHz nehrozi (2,8-2,9 real). Tie neskor vyrobene su uz o kus lepsie, to suhlasim. S tou SS si dufam nemyslel nejaky sukromny navod na OC, lebo nie, ze by to mna zaujimalo, ale mozno raz bude mat niekto podobny problem a rad si to tu precita, juraskovi do SS asi vleze tazko..

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Ut 18. Dec, 2007, 12:41

AmOK napísal:jurasek, flash biosu si nechaj ako posledne, ak si to este nerobil..
Hlavne to lockni, to je prvorade, potom manualne casy pre ram, napr. 5-5-5-18 2T + delicka 667MHz (2,0V). Vcore 1,40V.
A daj vediet, ci sa zadarilo. :wink:

lkuzman, ono dost zalezi ktory 4000+ ma, ak je to z tych prvych kusov, tak 3,2GHz nehrozi (2,8-2,9 real). Tie neskor vyrobene su uz o kus lepsie, to suhlasim. S tou SS si dufam nemyslel nejaky sukromny navod na OC, lebo nie, ze by to mna zaujimalo, ale mozno raz bude mat niekto podobny problem a rad si to tu precita, juraskovi do SS asi vleze tazko..
OK :) teda takto

Vcpu=1,6V ( na trvalu prevadzku nevhodne, ok je cca 1,4V max. )
Vchipset=1,6V ( z povodnych 1,4V - kuri jak Das)
FSB=310MHz
nasobic CPU=10,5
nasobic HTT = 3
delicka DDR2 bola 533MHz
casovanie DDR2 bolo 5-5-5-15-2t
Vddr2=2,3V (ak sa dobre pamatam)

- Praca v BIOSe, a nie cez win utilitky.
- Zostava bola napajana 350W :shit: EuroCase zdrojom - zmenene.
- Grafika ATI X550/128, namiesto 8800GTS/640 - takze skoro nic nezrala a 12V lajna nebola grafikou tolko zatazovana - zmenene.
- zvysok zostavy - ako teraz

Vsetko sa to stalo 30.2.2007 :D - za splnu, prilivu, zavijania vlkov, modlenia sa ateistu (mna) a iba jeden raz :x - uz mi to (3255MHz) ale nejde zopakovat ani napriek nadavkam, manzelkinmu prehovaraniu, detskemu placu a mojej pravidelnej nocnej stolici a taktiez pravidelnemu obchadzaniu kostolov. 3150MHz hocikedy na pockanie ... :D

skoda na Tvojom hardveri sa prejavi iba tvojim placoma nadavkami, no nie na mna. Zodpovednost za skody nesies ty.

Asi som to CPU vtedy trocha "nacal" ..... nekupis? :D
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1505
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AmOK » Ut 18. Dec, 2007, 15:27

:D pocity a atmosku si vystihol.
Skus taku vec, ze vsetko znova nastavis v biose, akurat nasobic si das nizsi, napr. 8. Potom, ked budes vo win, tak len zmenis nasobic s CBid, alebo inou utilitou. Skus 10, nie 10,5. Ono pri starte winu ide cpu na 100%, takze s total nestabilny procak chybuje a konci to zmrznutim, resetom, alebo BSoD. Screen aj valid sa ale spravit na par pokusov da, to ho tak nazatazuje, ako start windozu. :wink: Ked ide o max rekord, tak jedine takto, aspon tolko moja skusenost.
S tym chipsetom na 1,6V sa mi to zda zbytocne, ale moze byt aj zalezitost MoBo, ked real dava menej, ale pises, ze kuril jak fras, tak asi ee. 2,3V pre ramky je tiez dost, nikdy som cez 2,1V s A-Datami nesiel, myslim, ze mam tie iste, mozno ine svaby. Moje daju 980/1,95. Grafa suhlas. Drzim palce, ak nahodou este budes pokusat stastie. :)

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

jasne

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Ut 18. Dec, 2007, 15:43

Jasne ze stastie pokusat budem .... chce to ale trochu casu, treba mi nieco dopisat a odovzdat asi 10 veci .... hadam pocas Vianoc s konecne instalovanou vodou :) sa to podari a bude to este lepsie. Keby som nechodil do prace tak mam roboty tak na mesiac pomimo... mozno aj ta voda bude musiet pockat...
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"