C2D lapovanie CPU

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 23. Jún, 2007, 11:28

Trochu OT: Mohol by sa vylestit IHS na Athlone? Dak

Užívateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1628
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Príspevok od užívateľa jergus » So 23. Jún, 2007, 12:06

Zuzu napísal:Trochu OT: Mohol by sa vylestit IHS na Athlone? Dak
IHS sa da vylestit hadam kazdy...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1419
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Po 25. Jún, 2007, 19:23

to lapovanie je moc potrebne?? ked to len prelestim sidolom resp. inym lestidlom na kovy(konkretne medeny chladic) a riadne ocistim, bude to stacit??? kdesi som nasiel ze to lapovanie velky rozdiel nespravi..

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 25. Jún, 2007, 19:28

Kdesi si nasiel ze to nepomoze...hm, aj to je pravda, je to dost individualne, ak mas povrch IHS aj chladica rovny, moc ti to nepomoze, no ak mas obidvoje zakrivene, pricom tieto zakrivenia vyplna pasta, ktora je niekolkonasobne horsi vodic tepla ako med, rozdiel mozno poznat, niektory ludia na xtremesystems.org fore hlasili aj 10°C

Lestit to mozes kolko chces, ale pokym to nebudes mat rovne, zrkadlovy lesk ti nepomoze v nicom, konieckoncov, pri lapovanie netreba ten lesk dosiahnut, je to len zakoncenie prace pre lepsi vzhlad :wink:
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 25. Jún, 2007, 19:34

asi tak ako napisal Gudas brusenim zarovnat a potom mozes vylestit pastou hlavna je dotykova plocha
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6698
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Po 25. Jún, 2007, 19:40

Konecne to niekto mudro vysvetlil. Lesk je podruzny, mikroryhy tak nevadia, ale dokonala rovina oboch stycnych ploch je najdolezitejsia, len vtedy budu medzery po prilozeni minimalne a je mozno pouzit minimum termopasty.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1419
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Ut 26. Jún, 2007, 18:31

Edit again:

objednam nakoniec toto:

link

vyskusam na VF700vke ked to pride a dam vediet, loadnem aj foto.


inak na ich www su aj pomerne obsiahle instrukcie:

http://www.pcviper.net/

see ya

lapovat RAM pasivy ktore sa budu lepit cez thermal tape asi nema prakticky vyznam.. ??

Užívateľov profilový obrázok
gangstaunitg
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Po 28. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Gelnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gangstaunitg » St 04. Júl, 2007, 00:12

Tak som sa pustil do lapovania, najprv chladic TT Typhoon VX, potom cpu c2d e6600, spravil som krasne zrkadla, teplota pekne klesla asi o 10 stupnov tak som sa pustil do OC, stabilne bezim na 3,72Ghz. Moj rekord v superpi 1M bol 11sekund pri 3,85GHz,ale nebolo to stabilne, teraz mam v superpi 12sek. 3d mark 2006 cpu skore 3350 bodikov.
CPU: i7 860@3.4Ghz, MB: MSI P55 GD80 GPU: MSI GTX770 2GB
RAM : 2x4GB DDR3 ZDROJ: Corsair 650W, CASE: Fractal Design R2, LCD: LG 27'' IPS 1080p, MOUSE: LOGITECH G5, KEYBOARD: LOGITECH G15

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » St 04. Júl, 2007, 07:23

gangstaunitg napísal:Tak som sa pustil do lapovania, najprv chladic TT Typhoon VX, potom cpu c2d e6600, spravil som krasne zrkadla, teplota pekne klesla asi o 10 stupnov tak som sa pustil do OC, stabilne bezim na 3,72Ghz. Moj rekord v superpi 1M bol 11sekund pri 3,85GHz,ale nebolo to stabilne, teraz mam v superpi 12sek. 3d mark 2006 cpu skore 3350 bodikov.
co ma to skore s lapovanim ? :?
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
gangstaunitg
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Po 28. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Gelnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gangstaunitg » St 04. Júl, 2007, 14:44

to port : Asi ze po lapovani som dosiahol lepsie OC, tie casi su len tak dodatocne, ako vysledok lepsieho oc, inac pred tym nez som zacal s lapovanim som nemohol ist stabilne viac ako 3,6Ghz.
CPU: i7 860@3.4Ghz, MB: MSI P55 GD80 GPU: MSI GTX770 2GB
RAM : 2x4GB DDR3 ZDROJ: Corsair 650W, CASE: Fractal Design R2, LCD: LG 27'' IPS 1080p, MOUSE: LOGITECH G5, KEYBOARD: LOGITECH G15

maco54
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 14. Dec, 2009, 17:10

Re: C2D lapovanie CPU

Príspevok od užívateľa maco54 » Po 27. Sep, 2010, 21:00

V zatazi mi na cpu ukazuje teploty 61,58,58,56 oplati sa lapovat?
Cital som ze v niektorych pripadoch to stiahlo az 10°C ale normalne ze to pomoze tak 2-3 stupne asi a ze to vyrovna teploty pri merani ze budu rovnake je to pravda?
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P7P55D, CPU: Intel core i5 750 OC (3,5GHz), RAM: DDR3 Adata (4x2Gb) 1600 MHz Gamer series XPG, GPU: Nvidia GeForce ASUS GTX 560 Ti DirectCU II 1Gb 900/4200 OC (980/4600) PSU: Corsair 650W 80+, Case: Cooler Master HAF Fan Controler: NZXT Sentry 2, Cpu cooler: Noctua NH-U12 HDD: WD Caviargreen 64mb 1Tb, SSD: Intel 520 series 120GB LCD: SAMSUNG 24", Speakers: Logitech Z906, Myš: Logitech G502 Proteus Core, Klávesnica: Logitech G105 Podložka: Razer Goliathus

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"