Cim rozpojit mostiky

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Axis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 83
Dátum registrácie: Ut 23. Nov, 2004, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Cim rozpojit mostiky

Príspevok od užívateľa Axis » Ut 22. Feb, 2005, 09:57

Rozpojovali ste niekedy mostiky na CPU? Ak ano napiste mi cim ste ich rozpojovali, ako a na akom CPU.

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ut 22. Feb, 2005, 15:49

Rozpojovat mostiky? Naco to potrebujes? Mostiky sa rozpajaju pri vyrobe laserom, ale to doma asi neurobis.

Užívateľov profilový obrázok
tasman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 281
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Filakovo
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cim rozpojit mostiky

Príspevok od užívateľa tasman » Ut 22. Feb, 2005, 17:28

Axis napísal:Rozpojovali ste niekedy mostiky na CPU? Ak ano napiste mi cim ste ich rozpojovali, ako a na akom CPU.
niekde na webe som o tom cital a tusim najlepsie to ide odpalenim pomocou baterky 9V ale skus hladat napr.: www.pctuning.cz :wink:
PC1:CPU: AMD X2 5000+ Black edition| COOLING:CPU- Noctua NH-U9B | MB:GIGABYTE MA770-DS3| RAM:DDR2 Patriot 4*1GB 800 Mhz | HDD: Crucial SSD 128 Gb, Raptor 150 Gb 10000 rpm + WD 850 Gb SATA | VGA:ASUS R9 380 | DVD:DVD-RAM LG GSA-4081B + DVD combo Sony | POWER:460W ZALMAN | FRONT PANEL:Display from PS-ONE |MOUSE Razer DeathAdder |MONITOR:24" LCD Iiyama ProLite E2407HDSV |PC2: I Mac "27", i5, 8GB DDR3, 1 TB HDD Notebook: MacBook Pro "17", Lenovo T60 3x

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Ut 22. Feb, 2005, 22:11

Na ocguru sa o tom dost pisalo ... najlepsie je ich rozdelit mechanicky ... ziletkou ...kamarat to robil na semprone ale procesor uz nikdy nenabehol :P
S tou baterkou je to snad este vasci risk
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 22. Feb, 2005, 23:23

hm, pokial myslym nato iste, tak ja som si spravil pomocou rozpojenim mostikov na L3 z 11,5 na 13,5 ratio
a rozpajal som ich normalnou injekcnou ihlou tak ze som ten spoj proste prepichol.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

hhh

Príspevok od užívateľa Jofo » St 23. Feb, 2005, 14:15

Tak ludia neviete ako mozem odblokovat nasobic na PIII, chcel by som trochu zaexperimentovat. :)

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 23. Feb, 2005, 14:26

na P3 sa nasobic menit neda...

...naposledy sa to dalo robit na P233MMX...

...ale aby som bol presnejsi, na testovacich vzorkach by sa mal dat menit aj nasobic, ale to sa ti v obchode zohnat nepodari...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
BlueAce
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 194
Dátum registrácie: Št 25. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Brezno/Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa BlueAce » St 23. Feb, 2005, 14:29

No ja som ich rozpajal ihlou. Alebo modelarskym nozikom to slo. Ale dost tazko to inak ide :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Axis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 83
Dátum registrácie: Ut 23. Nov, 2004, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Axis » Pi 25. Feb, 2005, 10:39

Diki za vsetky odpovede. O tom rozpajani ziletkou som pocul no nevedel som ci sa to fakt da. Skusim to teda bud tou ziletkou, alebo niecim inym co je poriadne ostre.

Ked to poseriem dam vam vediet. :D

PS: Inak tie mostiky chcem rozpojit a nasledne spojit, ale inou kombinaciou aby som zdvihol nasobic.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"