athlon 2000+ sROT

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

athlon 2000+ sROT

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 19. Nov, 2006, 15:51

takze ked pretaktujem moj A2000+ z 1,7ghz na 2600+ 2,1 ghz zmenim FSB z 133 na 166 teplot pri 100zatazi je 49 stupnov vstetko bezi ako ma ale ked hram asi 10 minut tak sa mi hry same vypnu?????? hmmm moze to byt RAMKAMI???????? mam 512 MB 233mhz a 256 MB 133mhz""""""" _____prosim pomozte mi
[/b]

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Ne 19. Nov, 2006, 16:00

moze to byt vela vecmi.mozno nestabilna doska,slaby zdroj,vysoka HT frekvecia alebo aj tie ramky.napis zostavu.

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 19. Nov, 2006, 16:06

takze je to 2000+ atlon 1,7 ghz ram 512 233mhz a 256 133mhz grafika asus N6600 256MB zdroj je 350W HDD WD 40Gb a deska pockaj pozrem .....vlastne kde to pozrem ked na papieri od desky je len M863 series

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 19. Nov, 2006, 16:11

takze oprava ten zdroj je len 300W

Užívateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa dexman » Ne 19. Nov, 2006, 17:18

otestuj si to v SuperPI ked ti vyhodi chybu tak skus zvysit delicku na ram,popripade zniz nasobic HTT ak mas HT viac ako 1000MHz.mozno by pomohlo zvysit napatie na cpu ak si tak neurobil.proste treba skusat ze cim to je.ten zdroj je znackovy?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 19. Nov, 2006, 17:37

Uzamkni si frekvenciu AGP a PCI, zmen delicku pre pamete aby bezali na nizsej frekvencii, lespie vetraj skrinu.
PS: Athlon XP nema HT a klasicku FSB.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ne 19. Nov, 2006, 18:26

imho chcelo by to lepsie RAM. 133MHz (DDR266 predpokladam) je dost slabe. Dalej predpokladam ze aj doska nieje bohvie co... a pochybujem ze ma vobec PCI/AGP Lock.. Takze sa pohybuj na frekvenciach 100÷110 / 133÷147 / 166÷185 MHz

ale vravim, RAM mas pomale
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 21. Nov, 2006, 19:11

Ja som mal ten isty problem na athlone 2200+ xp a pri tom mam ramku 512 DDR 400 a zdroj 300W, takze to bude urcite nestabilita. Daj o jedno nizsie fsb a ak to nepomoze daj este o jeden a malo by to frcat. Mne moja zakladka (Asus A7V8X-X) nezvlada 13,5*166 a prejavilo sa to timto problemom. Ale na 13,5*165 vsetko frci ako ma ! :)

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » St 22. Nov, 2006, 01:00

sakra rad by som ale vmojom j.....tom biose ide nastavit iba Fsb a to 100 133 a 166 normal ficim na 133 ked to hodim na tych 166 tak mam 2100mhz skusal som aj zmeni pomer fsb a ram 5:4 5:3 a stale nist......

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » St 22. Nov, 2006, 01:03

sakre ten nasobic ci to to je ja v biose proste nemam take hodnoti ako 12,5 a 12 a 11,5 a podobne sa u mna v biose menit nedaju ....... AKO UZAVRIEM TU FREKVENCIU AGP A PCI????PLS PORADTE....... ako zmenim napetie procesora,,,,,

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » St 22. Nov, 2006, 09:23

no, ked doska to podporuje, tak AGP/PCI lock sa nastavuje v BIOS-e. ale podla mna, ked ma v BIOS-e aj FSB 166MHz, to by malo automaticky prehodit PCI/AGP na 33/66MHz (asi ta 166FSB podpora je tam kvoli bartonu...).

co sa tyka tvojho problemu asi to bude s tym zdrojom, resp. ramkamy. skus si najst a nastavit v BIOS-e pomer medzi RAM a FSB (resp. nastavenie rychlost ramky). ked to nepomoze, tak skus si zohnat neaky lepsi zdroj aspon na preskusanie. ked to funguje, vies kde je chyba.

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » St 22. Nov, 2006, 16:48

nooo tak sa este opytam ci to moze byt kvoli casovaniu ramiek???...
ja som sa pytal v obchode s pc a povedali ze cim mensiu hodonotu nastavim tak tim toje lepsie .....ozaj ako sa meni voltaz procaku??ha a da sa urobit aj take volaco ako zmenit bios? pomocou nejakeho softweru??? nesmejte sa ak sa pytam blbost,,,,,,

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Št 23. Nov, 2006, 14:03

a aku mas tu dosku?

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Št 23. Nov, 2006, 23:20

takze dosku mam takuto :pisem vsetko co som v papieroch nasiel....M863G V1.5 Socket A

Užívateľov profilový obrázok
magoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad, Zilina (26)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa magoo » Pi 24. Nov, 2006, 08:34

Hmmm takze ECS :( So shitnou doskou toho vela nenataktis...

Podla mna ti treba zvysit voltage na procaku a ponastavovat delicky pre pamate, ale este som nepocul o tom aby dosky od ECS daco take podporovali

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"