Strana 1 z 1

Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Po 11. Feb, 2019, 21:45
od užívateľa DiwaSwina
Zdravim,

ako maju nove ryzeny nastavene sledovanie teploty resp. kde presne to meraju??
Mne to pri Prime95 ukazuje cez HWinfo az k 65°C (4.1GHz@1.3xV) a pritom samotny chladic je chladny resp. heatpipy su na dotyk len mierne teple-celkovo cele okolie socketu na doske nie je vobec zohriate ako by malo byt pri tych 65tupnoch, merane aj IR teplomerom - cca 30-35 stupnov, cipset 40..
V pritlaku problem nie je, dal som to dolu a pasta bola rovnomerne roztlacena po celej ploche CPU, takisto pri spetnej montazi vidim ze na okrajoch pastu pekne vytlacilo, ziadne prehrievanie/padanie/tuhnutie sa nekona, v zatazi to vybehne na tych 65 a dalej nejde.
Predchadzajuce Phenomy/FX sa to spravalo celkom inac a teploty CPU pritom boli nizsie..
Kde je zakopany pes?? D.

edit: CPU chladic Zalman CNPS9900MAX + 80mm vetrak z druhej strany socketu.

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Ut 12. Feb, 2019, 14:02
od užívateľa pipo137
ehm... a kde má byť akože problém?? :rolleyes:

Frekvencia dobrá, napätie dobré (dokonca fakt dobrý výsledok ak to ide stabilne na 4,1GHz pri len 1,3V) a teploty super (ešte aj vzhľadom na použitý chladič) ;)

PS: To že má cpu 65°C neznamená, že aj pasív bude mať 65°C ;)
...takže ak som ťa správne pochopil, vychádza mi z toho že je všetko v poriadku :good:

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Ut 12. Feb, 2019, 14:26
od užívateľa kllr007
65C v prime95 je až neuveriteľne dobrý vysledok

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Ut 12. Feb, 2019, 14:36
od užívateľa pipo137
jj, na to som narážal, že pri 4,1GHz a pri tom chladiči mi to príde fakt super teplota.
Samozrejme, dosť tomu pomáha aj to relatívne nízke napätie na tú frekvenciu :good:

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Ut 12. Feb, 2019, 21:14
od užívateľa DiwaSwina
Vsetko je OK , "problem" je v tom ze na starom FX/Phenome ked som mal 55C tak som to citil aj na chladici, resp. heatpipy boli horuce - tu teplota vyskoci na 65 a heatpipe su len letne aj po nejakom case.

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Po 18. Feb, 2019, 01:12
od užívateľa gammaray
Môže to byť napr v tomto že teplo sa prenáša cez IHS ťažšie a aj teplotný senzor môže byť umiestnený inde ako u phenoma. Dúfam že porovnavas ten istý chladič ktorý si použil aj pri phenome aj teraz. Môžeš posprtat a zistiť ak sa dá kde bol teplotný senzor u phenoma a kde u ryzena.

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Po 18. Feb, 2019, 22:18
od užívateľa DiwaSwina
Chladic je ten isty. Teplota na Phenome sa dvihala postupne, na Ryzene ked je zataz tak to vystreli prakticky okamzite, takze to teplotu meria niekde inde-nie je to pocitane len softverovo?? Google moc nepomohol..

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Po 18. Feb, 2019, 22:42
od užívateľa faugusztin
Teploty su pocitane podla urcitej logiky, teplotnych sensorov je tam 20 !
Obrázok

Re: Ryzen 5 2600 - 65°C a studeny chladic?

Napísané: Ut 19. Feb, 2019, 20:12
od užívateľa DiwaSwina
:good: :good: :good: