AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
kachnak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: St 21. Nov, 2018, 19:45

AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa kachnak » St 21. Nov, 2018, 19:56

zdravim akurat som zlozil bratrancovi novy pc a chcel by som ho poladit aby mal co najvacsi vykon. cena bola do 1000€. je tam:
cpu: ryzen 5 2600 + vacsi chladic spartan 3 1024
grafika: msi 1070ti armor
ddr4 hyperx fury 2933mhz 1x16gb
doska: gigabite b450 ds3h
ssd: samsung 860
graficku som cez msi afterburner dvihol jadro +140mhz a pamat +300mhz. (150 a 350 uz padalo). pri 100 vytazeni grafickej sa teplota drzi na 75 stupnov. procesor sa pri 100percent vytazeni drzi na 67 stupnov. chcel bybsom ho dvihnut z3,4 na 4,0. mam to robit cez tyzen master alebo len v biose prepisat frekvenciu a zvysit napatie bud na 1.25v alebo 1.35v. niekto pise tak niekto tak neviem ake napatie je lepsie. este som netaktoval.
na userbenchmark.com to malo 108% gaming.
vdaka za rady

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6517
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 21. Nov, 2018, 21:10

Nastav v biose 40x nasobitel a skus 1,3V. Mne bezi 4ghz pri cca 1,3V. Otestuj potom v prime, aide , atd, ci to je stabilne.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

kachnak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: St 21. Nov, 2018, 19:45

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa kachnak » St 21. Nov, 2018, 21:13

ok vdaka skusim s roznym napatim. keby sa daco pokazilo alebo zamrzlo tak staci vybrat okruhlu baterku na doske?

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6517
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 21. Nov, 2018, 21:53

Aj baterkou,ale mame jednoduchsi sposob ako vytahovat baterku. Keby sa to nahodou nerozbehlo a resetuje stale dokola alebo nieco, staci jumprom resetnut dosku. CLR_CMOS mas na doske. Staci ked tie dva piny spojis na 5 sekund,, cekni si to v manualy od dosky. Niekde byvaju 3 piny, ty tam mas len dva. Tym padom ich musis spojit niecim vodivim, napr tym jumprom alebo srobovakom a je to :)
https://www.youtube.com/watch?v=-9RnIj-EcdQ
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

kachnak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: St 21. Nov, 2018, 19:45

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa kachnak » Št 22. Nov, 2018, 22:25

tak som skusal najprv cez ryzen master ale nech som nastavil hocico aj ked len povodne nastavenie a klikol apply tak zamrzol pocitac. potom som chcel skusit cez bios ale v biose je cpu clock ratio 34 a hodnota auto.. neda sa to zmenit nijako a navyse nikde ani nevidim napatie procesora ze by sa dalo nastavovat. asi tato doska nevie taktovat. :-(
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Naposledy upravil/-a kachnak v Pi 23. Nov, 2018, 11:42, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6517
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa ericc64 » Pi 23. Nov, 2018, 08:43

Ja cez Windows nikdy netaktujem....

Zle hladas asi, je to B450 chipset, musi to ist taktovat, minimalne ten nasobitel sa musi dat zmenit nejako...

Ked citam manual od tvojej dosky, je tam pisane ze :

Advanced Frequency Settings ----- CPU Clock Ratio
Advanced CPU Core Settings ---- CPU Clock Ratio, CPU Frequency

Advanced Voltage Settings ------ This sub-menu allows you to set CPU, chipset and memory voltages.


Poskusaj to pomenit.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

kachnak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: St 21. Nov, 2018, 19:45

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa kachnak » Pi 23. Nov, 2018, 12:08

ok tak som zistil ze page up a page down menia hodnoty takze viem nastavit 40 nasobic ale este musim najst kde sa nastavuje napatie.. ked idem do advanced volage settings tak tam su tri napatia... to psoledne je asi na ramku a co robia tie prve dve? lebo hodnota sa tam tak divne nastavuje aj do - aj do +
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6517
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa ericc64 » Pi 23. Nov, 2018, 15:03

CPU
chipset - doska
ramky

nastav to prve ktore je pre cpu na 1,3V ... Otvor si napriklad CPU-Z a tam skontroluj ake to dava napatie v zatazi, zataz napriklad Aida64 stress test alebo prime95 , OCT , atd ...

ak sa nastavuje do - a + ...tak zatial to nechaj na auto a skontroluj kolko to dava v CPU-Z ... ak to dava napriklad cca 1,3V , tak by si nemusel ani nejako pridavat...
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

kachnak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: St 21. Nov, 2018, 19:45

Re: AMD Ryzen 5 2600 pretaktovanie

Príspevok od užívateľa kachnak » Pi 23. Nov, 2018, 18:17

skusil som nastavit 40x100 ale bez upravy napatia sa spustil nejak defaultne bios a ze chyba tak som to vratil spat.. ta prva hodnota napatia DVID sa da nastavit len od-0,300 V do +0,204 V maximalne.. to je dake korekcia alebo co asi.. normalne napatie sa neda asi nastavovat na tejto doske.. kto chce taktovat musi kupit lepsejsiu kde sa to da.. ja som to len chcel skusit vsak ten procak ide dobre aj bez taktovania na hry. tu je vysledok:
https://www.userbenchmark.com/UserRun/12331545

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"