Strana 1 z 1

Vymena CPU ?

Napísané: Št 08. Nov, 2018, 00:15
od užívateľa evTOM
Ahojte, prosim Vas. Mam dosku Gigabyte GA-P35-DQ6 s biosom F8 a rozmyslam nad kupou CPU Intel Xeon x5460 alebo Intel Core 2 Quad Q9650.
Aktualne mam CPU Q6600 a uz dodychava - je jedina brzda, nakolko mam uz SSD disk. Preto by som sa chcel poradit, ci ist do toto x5460? Pojde na nom aj Windows 10 64-bit? Predpokladam, ze budem musiet asi modifikovat bios? Dakujem za rady.

Re: Vymena CPU ?

Napísané: Št 08. Nov, 2018, 20:05
od užívateľa Eddy
V prvom rade nezabudni že x5460 je socket 771 a Win 10 do cca 10.ročnej dosky by som na tvojom mieste nedával inak BIOS určite nájdeš ale nepočítaj stým že to bude ľahké a ešte kto ti bude flashovať BIOS ?

Re: Vymena CPU ?

Napísané: Pi 09. Nov, 2018, 08:30
od užívateľa patro16
ad1. x5460 pojde spolu s doskou pod w10 bezproblemov, potom treba pr kupe pozerat po rev.E0 nie C0

ad2. s modom cpu to v tej doske pojde ale aby ho spravne detekovala potrebujes aj upraveny bios, https://www.delidded.com/lga-771-to-775 ... /#gigabyte

ad3. necakaj od toho nejaky extra vykonovy skok > kuk do tejto temy kde sme to riesili > viewtopic.php?f=34&t=97060, ak na tom chces hravat tak by to chcelo novu zostavu

Re: Vymena CPU ?

Napísané: Pi 09. Nov, 2018, 12:58
od užívateľa evTOM
Dakujem Vam za odpovede. flashnut BIOS nie je problem, akurat vcera som si dat najnovsiu ktora je F9B. BIOS F9 by mal bezproblemov podporovat Q9650, je pisany pri podporovaných CPU na stranke gigabyte od verzie BIOSU F9. Chcel som len preto vediet Vase skusenosti, lebo X5460 je za cca 13€ a Q9650 je za cca 32€ a po financnej stranke to laka viac k X5460, no nemam s tym ziadne skusenosti, preto aj tie obavy. Inak W10 chodi celkom pekne na tento doske, len uz proste citit, ze CPU to nezvlada. SSD disk stiha, RAM 8GB, grafika GTX960. Hry sa velmi nehravam, ked tak len ETS2. Viac praca s AutoCAD a pod. a ked je toho viacej pospustaneho, tak dlhsie "rozmysla". Napr Excel, ked prepocita vzorce v harku kde ich je vela, tak to potrva, ale potom je svyzny. Proste vidno, ze mu chyba vypoctovy vykon.
K novému PC by mi sice stacilo vymenit maticnu dosku, CPU a RAM, ale to by ma vyslo momentalne moc (nerad kupujem lacne veci) a zatial mi je luto dat tolko penazi, kym tento este sluzi :)
A o tej teme viem, tam som aj pisal ten prvy príspevok, ale po schvaleni mi do dali do novej temy.