Strana 6 z 10

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Pi 26. Okt, 2018, 20:09
od užívateľa stiv
2 roky? Quicky tie zostavy meni podla nalady. :) Dokupit dalsie sticky alebo to vymenit nie je taky problem. Na word a bezny kancel 8GB staci.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: So 27. Okt, 2018, 17:34
od užívateľa wingo
8GB ma zmysel v dnesnej dobe, RAM ma ist konecne dole takze je lepsie dojupit neskor. Inak RAM je taka osemetna zalezitost ze sa tazko kvantifikuje jej prinos, v primernych fps si to vsimnes az ked uz tazko nestihaju ale aj ked to na fps nevidno aj tak tak citit, mal som 12GB ked bolo beznych 4 a ti lepsi mali 8 a bol to rozdiel ked som zo 4 upgradol na 12, na fps to nebolo moc vidno ale v reakciach systemu to bol viditelny rozdiel. Ale je pravda ze vtedy som mal HDD a nie SSD, rozdiel asi robil hlavne Windows cache. Najvacsi rozdiel bol pri spustani a prepinani (alt+tab) aplikacii a hier.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: So 27. Okt, 2018, 19:28
od užívateľa M1ch4l
Nechcem to tu tahat moc OT. 8 samozrejme na zakladnu kancelarsku pracu staci, ale je to dnes uz naozaj low-end. Problem v RAM vidim dnes v tom, ze su prilis velke skoky. 8GB je sice low-end, and na obycajne pouzitie uz nema zmysel ist nad 16GB ani v high-ende.
Potom samozrejme mas pouzitie, kde 16 je low-end a cim viac RAM, tym viac adidas.

Potreboval som pouzivat moj starsi notas. Tak som este davnejsie spravil upgrade na SSD, a potom po par mesiacoch upgrade zo 4GB na 8GB RAM. Rozdiel brutalny.

Momentalne mam otvorenu len Operu a v nej tak 30 tabov (stacilo by mi menej, ale mam nejake odlozene na precitanie neskor a pod.) a zerie mi to 6GB. Akonahle sa zacnem hrat s niecim v Pythone, tak lahko idem so spotrebu nad 10GB (web browser mam pri tom zapnuty kvoli googleniu). Deep learning spravi aj z tych 16GB low-end a ked sa dataset nevojde do RAM, komplikuje mi to situaciu.

Ak budu prachy, bude Threadripper a vela, vela RAM. A samozrejme nejaky NVME storage. K tomu aspon jedna 2080Ti. Bude to ale chciet vela prachov a hoci by som ich mal v priebehu roku mat, nejak si nie som isty nakupom takej masiny...pretoze je mozne, ze vacsinu casu by nebezala (moc by som ju asi nechcel pouzivat na web browsing....). Trosku ale tajne dufam, ze Threadrippery platforma s radou 3000 chyti drobne ozivenie a bude podporovat viac nez 128GB RAM.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: So 27. Okt, 2018, 19:33
od užívateľa dexterav
nezdá sa mi že by deep lernig bolo niečo bežné v kancli
to aj ja môžem napísať že 64gb je ltt lebo pusím to , tamto ...
reálne bežná kancelária je 8gb viac než dosť a budme úprimný na nejakú dochádzku do práce v excely stačí aj 4GB + celeron :D

mám na NB 12GB a roziel medzi 8GB čo tam bol je nulový :D

veľkosť ram je problém nie jednoducho zodpovedateľný ked chceš nejaké číslo hned a zaraz

stačia aj 4GB aj fuk či si niektorý myslíme že je to málo :D
za málo dnes pokladám 2GB kedže sú plné hned po štarte a je fuk či W10 alebo W7 + niečo zoberia veľmi často používaná iGPU
čiže úplné minumim je 4GB
od toha sa už potom odráža veľkosť pre špecifické použitie

samozrejm kludne sa dá kúpiť 16GB do kanclu z i3 kde sa robia tie dochádzky
alebo 32/64GB proste čo doska dá

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: So 27. Okt, 2018, 19:43
od užívateľa stiv
Tak vidis quicky. O deep learning si mozes v kancli s lowned 8GB ram nechat iba zdat. :hysterical:

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: So 27. Okt, 2018, 20:11
od užívateľa M1ch4l
Neviem kde som pisal o deep learningu v kancli alebo deep learningu na 8GB, ale nevadi.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Ne 28. Okt, 2018, 22:48
od užívateľa flanker
quicky napísal:
Pi 26. Okt, 2018, 11:29
inak tie 2600 su aky rozdiel oproti X? ze nemaju to automaticke taktovanie + asi lepsi kremik? snad na 3.9-4 pojde (pre lepsi pocit, inak sa aj tak bude flakat pri mojom vyuziti)
Obecně z mé zkušenosti bývají Xka většinou lepší na OC. Tzn máš vzorek 10 kusů a najdeš mezi Xky více slušných 4200+ MHz kusů než u procesorů bez X (ale neznamená to, že třeba nebudeš lucker a nenajdeš golden sample u toho 65W Ryzen 5 2600 :-) )

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Ut 13. Nov, 2018, 20:40
od užívateľa 1337180a
viem ze to uz niekde existuje ale neviem to najst. Kedy pride Ryzen 3 generácie?
Dakujem.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Ut 13. Nov, 2018, 20:56
od užívateľa Leon
No nikde to tu nieje, lebo sa ešte nevie kedy príde.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: St 21. Nov, 2018, 10:21
od užívateľa raddo
Ahoj, staci Ryzen 2400G na video, muziku, internet a excel + VBA. alebo sa oplati ist aj vyssie v AMD? Nehram hry.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: St 21. Nov, 2018, 16:30
od užívateľa loleqboleq
Tak podľa toho, či máš už GPU, ak áno, tak pokojne za šupku Rezeň 2600. Ak ale nemáš inú GPU, tak jedine 2400G.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Št 22. Nov, 2018, 10:56
od užívateľa raddo
Vdaka za radu. RYZEN 2400G objednany

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Po 26. Nov, 2018, 21:37
od užívateľa stiv

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Po 26. Nov, 2018, 22:38
od užívateľa M1ch4l
Hmm, ale frekvencie nepisu vyssie. Cize maju len lepsi boxovany chladic a mozno su binovane? Ale tak why not.

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Napísané: Št 17. Jan, 2019, 17:10
od užívateľa 1337180a
Ako pracuje ryzen+ 2600X s pamatmi (GSkill Flare X 3200 cl14 2x8GB).
https://imgur.com/a/YJ3q5XF
Je to Extreme profil Ryzen Dram Calculator, okrem zakladnych CL 13-14-14-14 1T 3400MHz na 1.55V. (Chladenie mam zabezpecene od doby co som sa od inziniera AMD dozvedel ze ram nad 52 stupnov stracaju stabilitu.
Skusim este CL12 :) 2V