AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7260
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa stiv » Pi 26. Okt, 2018, 20:09

2 roky? Quicky tie zostavy meni podla nalady. :) Dokupit dalsie sticky alebo to vymenit nie je taky problem. Na word a bezny kancel 8GB staci.

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2859
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa wingo » So 27. Okt, 2018, 17:34

8GB ma zmysel v dnesnej dobe, RAM ma ist konecne dole takze je lepsie dojupit neskor. Inak RAM je taka osemetna zalezitost ze sa tazko kvantifikuje jej prinos, v primernych fps si to vsimnes az ked uz tazko nestihaju ale aj ked to na fps nevidno aj tak tak citit, mal som 12GB ked bolo beznych 4 a ti lepsi mali 8 a bol to rozdiel ked som zo 4 upgradol na 12, na fps to nebolo moc vidno ale v reakciach systemu to bol viditelny rozdiel. Ale je pravda ze vtedy som mal HDD a nie SSD, rozdiel asi robil hlavne Windows cache. Najvacsi rozdiel bol pri spustani a prepinani (alt+tab) aplikacii a hier.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6229
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa M1ch4l » So 27. Okt, 2018, 19:28

Nechcem to tu tahat moc OT. 8 samozrejme na zakladnu kancelarsku pracu staci, ale je to dnes uz naozaj low-end. Problem v RAM vidim dnes v tom, ze su prilis velke skoky. 8GB je sice low-end, and na obycajne pouzitie uz nema zmysel ist nad 16GB ani v high-ende.
Potom samozrejme mas pouzitie, kde 16 je low-end a cim viac RAM, tym viac adidas.

Potreboval som pouzivat moj starsi notas. Tak som este davnejsie spravil upgrade na SSD, a potom po par mesiacoch upgrade zo 4GB na 8GB RAM. Rozdiel brutalny.

Momentalne mam otvorenu len Operu a v nej tak 30 tabov (stacilo by mi menej, ale mam nejake odlozene na precitanie neskor a pod.) a zerie mi to 6GB. Akonahle sa zacnem hrat s niecim v Pythone, tak lahko idem so spotrebu nad 10GB (web browser mam pri tom zapnuty kvoli googleniu). Deep learning spravi aj z tych 16GB low-end a ked sa dataset nevojde do RAM, komplikuje mi to situaciu.

Ak budu prachy, bude Threadripper a vela, vela RAM. A samozrejme nejaky NVME storage. K tomu aspon jedna 2080Ti. Bude to ale chciet vela prachov a hoci by som ich mal v priebehu roku mat, nejak si nie som isty nakupom takej masiny...pretoze je mozne, ze vacsinu casu by nebezala (moc by som ju asi nechcel pouzivat na web browsing....). Trosku ale tajne dufam, ze Threadrippery platforma s radou 3000 chyti drobne ozivenie a bude podporovat viac nez 128GB RAM.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa dexterav » So 27. Okt, 2018, 19:33

nezdá sa mi že by deep lernig bolo niečo bežné v kancli
to aj ja môžem napísať že 64gb je ltt lebo pusím to , tamto ...
reálne bežná kancelária je 8gb viac než dosť a budme úprimný na nejakú dochádzku do práce v excely stačí aj 4GB + celeron :D

mám na NB 12GB a roziel medzi 8GB čo tam bol je nulový :D

veľkosť ram je problém nie jednoducho zodpovedateľný ked chceš nejaké číslo hned a zaraz

stačia aj 4GB aj fuk či si niektorý myslíme že je to málo :D
za málo dnes pokladám 2GB kedže sú plné hned po štarte a je fuk či W10 alebo W7 + niečo zoberia veľmi často používaná iGPU
čiže úplné minumim je 4GB
od toha sa už potom odráža veľkosť pre špecifické použitie

samozrejm kludne sa dá kúpiť 16GB do kanclu z i3 kde sa robia tie dochádzky
alebo 32/64GB proste čo doska dá
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7260
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa stiv » So 27. Okt, 2018, 19:43

Tak vidis quicky. O deep learning si mozes v kancli s lowned 8GB ram nechat iba zdat. :hysterical:

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6229
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa M1ch4l » So 27. Okt, 2018, 20:11

Neviem kde som pisal o deep learningu v kancli alebo deep learningu na 8GB, ale nevadi.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2871
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa flanker » Ne 28. Okt, 2018, 22:48

quicky napísal:
Pi 26. Okt, 2018, 11:29
inak tie 2600 su aky rozdiel oproti X? ze nemaju to automaticke taktovanie + asi lepsi kremik? snad na 3.9-4 pojde (pre lepsi pocit, inak sa aj tak bude flakat pri mojom vyuziti)
Obecně z mé zkušenosti bývají Xka většinou lepší na OC. Tzn máš vzorek 10 kusů a najdeš mezi Xky více slušných 4200+ MHz kusů než u procesorů bez X (ale neznamená to, že třeba nebudeš lucker a nenajdeš golden sample u toho 65W Ryzen 5 2600 :-) )
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Ut 13. Nov, 2018, 20:40

viem ze to uz niekde existuje ale neviem to najst. Kedy pride Ryzen 3 generácie?
Dakujem.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6906
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 13. Nov, 2018, 20:56

No nikde to tu nieje, lebo sa ešte nevie kedy príde.
.

Užívateľov profilový obrázok
raddo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 334
Dátum registrácie: So 12. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: SW12, London

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa raddo » St 21. Nov, 2018, 10:21

Ahoj, staci Ryzen 2400G na video, muziku, internet a excel + VBA. alebo sa oplati ist aj vyssie v AMD? Nehram hry.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11298
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 21. Nov, 2018, 16:30

Tak podľa toho, či máš už GPU, ak áno, tak pokojne za šupku Rezeň 2600. Ak ale nemáš inú GPU, tak jedine 2400G.
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
raddo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 334
Dátum registrácie: So 12. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: SW12, London

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa raddo » Št 22. Nov, 2018, 10:56

Vdaka za radu. RYZEN 2400G objednany

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7260
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa stiv » Po 26. Nov, 2018, 21:37


Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6229
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Po 26. Nov, 2018, 22:38

Hmm, ale frekvencie nepisu vyssie. Cize maju len lepsi boxovany chladic a mozno su binovane? Ale tak why not.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 17. Jan, 2019, 17:10

Ako pracuje ryzen+ 2600X s pamatmi (GSkill Flare X 3200 cl14 2x8GB).
https://imgur.com/a/YJ3q5XF
Je to Extreme profil Ryzen Dram Calculator, okrem zakladnych CL 13-14-14-14 1T 3400MHz na 1.55V. (Chladenie mam zabezpecene od doby co som sa od inziniera AMD dozvedel ze ram nad 52 stupnov stracaju stabilitu.
Skusim este CL12 :) 2V
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"