AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa pipo137 » Ut 19. Feb, 2019, 12:19

To sa ti ale snažím vysvetliť.. aké šetriace režimy, šak sa ti ten procák pekne podtatováva (ak nie, tak si tam v tom nastavení už niečo pekne prekombinoval). Mám tú istú dosku čo ty a teda žiadne komplikované nastavenia (už vôbec nie vo wine) som robiť nemusel... všetko default na auto, len som zmenil násobič, pridal V a v napájaní zapol CaQ (pri každej zmene násobiča sa vždy vypne) ;)

...samozrejme že potom neskôr som sa už hral aj s ďalšími nastaveniami (od napájania cez ram atď) ale to už kvôli ďalšiemu OC, ale podtaktovanie mi ide od začiatku bez problémov.

A nastavenie krivky fanu (v biose) zas neber ako niečo komplikované a zlé, ak máš rád ticho, tak to proste treba riešiť vždy, aby si to človek vyladil podľa svojich predstáv čo sa týka teplôt a hluku) ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
netSo_O
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 355
Dátum registrácie: Št 19. Jan, 2012, 09:30
Bydlisko: Brat1slava
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa netSo_O » Ut 19. Feb, 2019, 12:31

aktualne to mam takto nastavene ( priloha / je tam nieco zle ? )

btw na ake max stabilne OC a pri akom napati sa ti podarilo dostat ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
CPU AMD R5 3600 @ 4.1ghz 1.35v COOLER Be quiet! DARK ROCK PRO 4 MB Msi B450 Gaming PRO Carbon AC VGA Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti XE RAM HyperX 2x8GB 3333MHz Predator CL16 2T @ 3333MHz CL14 1T 1.41v M2 WD Blue 3D 500gb SSD Adata sx910 128gb HDD Seagate 3Tb PSU Seasonic G650 CASE Fractal r4 white SOUND Logitech Z4 + HyperX Cloud Gaming GAMING Konix K-70 & Konix M-30 , DEV1S TITAN GAMER LCD MSI Optix MAG271C

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa pipo137 » Ut 19. Feb, 2019, 12:43

Musím pozrieť tie nastavenia v biose (keď budem doma), ale v hentom som primárne tuším nič nemenil, všetko som nechal na auto/enabled, proste tak ako to bolo default. Pozri to CoolnQuiet, ak si to dobre pamätám, tam mám tuším nastavené auto (a nie enabled), ale to som si istý neni (a už vôbec nie, či to spraví nejaký rozdiel :D

A čo sa týka OC, u mňa žiadny zázrak, dostal som sa na 4,05GHz pri 1,375V, čo aj používam, vyššie sa mu už moc nechce, resp. na 4,1 by to už chcelo fakt veľké zvýšenie napätia ;) :facepalm:
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
netSo_O
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 355
Dátum registrácie: Št 19. Jan, 2012, 09:30
Bydlisko: Brat1slava
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa netSo_O » St 20. Feb, 2019, 20:59

maly update ,

aktualne ficim na 4.1ghz pri 1.35v stabilne .

btw ramky nedrzia OC na 3466mhz pri cl16 - intel burn test hodi po par minutach fail .

Lepsie 3333mhz a cl16 alebo dat 3466mhz a cl18 ? :)

a upravil som si aj ventilatory v biose a uz je to fajn na prevadzku a hluk :)

aj ked C&Q mi stale nejde :D
CPU AMD R5 3600 @ 4.1ghz 1.35v COOLER Be quiet! DARK ROCK PRO 4 MB Msi B450 Gaming PRO Carbon AC VGA Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti XE RAM HyperX 2x8GB 3333MHz Predator CL16 2T @ 3333MHz CL14 1T 1.41v M2 WD Blue 3D 500gb SSD Adata sx910 128gb HDD Seagate 3Tb PSU Seasonic G650 CASE Fractal r4 white SOUND Logitech Z4 + HyperX Cloud Gaming GAMING Konix K-70 & Konix M-30 , DEV1S TITAN GAMER LCD MSI Optix MAG271C

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6433
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa ericc64 » St 20. Feb, 2019, 22:38

Skus 3400mhz a cl16. Mne vsetko nad 3400mhz padalo, nepomahalo ani vyssie CL ani pridanie V, nic. 3400 bezim CL14
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I GAMING PLUS AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + ???? RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3533 MHz CL14 VGA: ???? @ ???? /??? MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x ???? SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: SuperFlower SF-550P14PE + be quiet! Silent Wings 3 CASE: ??? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 21. Feb, 2019, 08:26

U mna zas strop tych 3466... Vyssie to uz stabilne nechcelo, nech som skusal s napatim/casovanim cokolvek :rolleyes:

...skus este tych 3400 ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5920
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa Leon » Št 21. Feb, 2019, 13:21

No vyššie to nepôjde ani keby to chcelo, kedže max support je na 2466 že? :P
.

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 21. Feb, 2019, 13:35

Asi si myslel 3466 :P

Ale podľa toho sa netreba riadiť, to že má doska oficiálne max podporu 3466, neznamená, že viac to nemôže ísť... R5 2600 má oficiálne od AMD podporu len 2933 a hen, bežne to ide aj viac.
Osobne som to vedel rozbehať aj na 3533 CL16 a aj sa to tvárilo na prvý pohľad stabilne, ale po lepšom testovaní, keď som nechal bežať Prime95 dlhodobo, tak to po nejakej dobe už začalo vyhadzovať error-y. Dokonca sa mi podarilo nabootovať aj pri 3733, ale to už bolo vyslovene nestabilné ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5920
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa Leon » Št 21. Feb, 2019, 13:45

hej, 3466.

Tak podpora CPU a MB je rozdiel, že? ja som myslel samozrejme stabilne, načo sa vôbec baviť o tom koľko sa to dá vytiahnúť keď to padá?  :P  3466 je tam z nejakého dôvodu, myslíš, že oni to netestovali? 
.

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 21. Feb, 2019, 14:20

Testovať mohli... jedna vec je čo sa predpokladá (s čím sa ráta) a druhá, čo sa z toho dá vytiahnuť... stále sa bavíme o OC ktoré je úplne individuálne. Tak ako Erik vyššie pri oveľa lepších ramkách ako ja, má max strop 3400 a ani tých 3466 nemá šancu ani keď do toho púšťa neviem koľko V a pri zhoršených časovaniach (a tiež má tú istú dosku, tak potom prečo keď to testovali 3466 mu to nejde)... proste je to stále OC, kde to záleží od plno faktorov (hlavne teda CPU-MB-RAM), ale neznamená to nutne, že keď výrobca napíše k doske max 3466, že to viac ako 3466 nemôže ísť ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6433
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa ericc64 » Št 21. Feb, 2019, 18:02

Tak tak, su borci co im to ide stabilne na 3600mhz. Ja mam proste nejaky blok, ze to viac ako 3400 neda. Ako tvari sa to stabilne, nabotujem v pohode aj 3600mhz, ale vsetko nad 3400mhz padne v Prime95.

3400 Cl14 - 1,35V fungujem normalne a 3466mhz padne v Prime aj pri CL18 a 1,6V :D
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I GAMING PLUS AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + ???? RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3533 MHz CL14 VGA: ???? @ ???? /??? MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x ???? SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: SuperFlower SF-550P14PE + be quiet! Silent Wings 3 CASE: ??? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
netSo_O
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 355
Dátum registrácie: Št 19. Jan, 2012, 09:30
Bydlisko: Brat1slava
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa netSo_O » Št 21. Feb, 2019, 20:06

tak najnizsia voltaz pre 4.1ghz je 1.35v , menej uz mrzne v IBT . 4.2ghz nedam stabilne ani s 1.425v tak to uz nestoji zato .

ramky som skusal na 3400mhz cl16 ale tiez mi to zamrzlo v IBT

tak to necham asi takto

4100mhz C&Q 3333mhz cl16 , inak teploty 78*C
CPU AMD R5 3600 @ 4.1ghz 1.35v COOLER Be quiet! DARK ROCK PRO 4 MB Msi B450 Gaming PRO Carbon AC VGA Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti XE RAM HyperX 2x8GB 3333MHz Predator CL16 2T @ 3333MHz CL14 1T 1.41v M2 WD Blue 3D 500gb SSD Adata sx910 128gb HDD Seagate 3Tb PSU Seasonic G650 CASE Fractal r4 white SOUND Logitech Z4 + HyperX Cloud Gaming GAMING Konix K-70 & Konix M-30 , DEV1S TITAN GAMER LCD MSI Optix MAG271C

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1993
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » So 23. Feb, 2019, 02:45

presiel som z intelu na ryzen s tym ze som menil len dosku a cpu a zvysok som si nechal. ramky mam G Skill TridentZ 2x8GB 3200MHz a ked si zapnem XMP profil na 3200MHz tak mi mrzne pocitac a vyskakuje BSOD. ked som mal intel tak ten XMP profil fungoval bez problemov. preco mi to teraz nejde a co s tym mam spravit aby mi to islo? ak to nepojde na 3200MHz tak sa nezblaznim ale teraz to mam na default co je 2400 ci kolko a to je fakt bieda ale aspon to nemrzne.
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI Mini-ITX CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: G.Skill F4-3200C16D-16GTZB @ 3066MHZ 14-15-15-32 GPU: Sapphire RX Vega 56 @ 1650MHz 1.1V / 950MHz 950mV + AOC Q3279VWF SSD: WD Black SN750 500GB + Samsung 840 EVO 250GB + SanDisk Ultra II 960GB CASE: Corsair 380T PSU: OCZ Gold 750W Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6433
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa ericc64 » So 23. Feb, 2019, 10:19

skus nastavit ramky rucne, nasobitel, casovanie, volty... mam ich tiez rucne, ziadny XMP profil nezapinam.

na dosku si dal najnovsi bios ? ak nie, hned ho daj.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I GAMING PLUS AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + ???? RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3533 MHz CL14 VGA: ???? @ ???? /??? MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x ???? SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: SuperFlower SF-550P14PE + be quiet! Silent Wings 3 CASE: ??? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15346
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD RYZEN 2700X, 2600X, 2700, 2600

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 23. Feb, 2019, 12:06

PROMETHEUS napísal:
So 23. Feb, 2019, 02:45
presiel som z intelu na ryzen s tym ze som menil len dosku a cpu a zvysok som si nechal. ramky mam G Skill TridentZ 2x8GB 3200MHz a ked si zapnem XMP profil na 3200MHz tak mi mrzne pocitac a vyskakuje BSOD. ked som mal intel tak ten XMP profil fungoval bez problemov. preco mi to teraz nejde a co s tym mam spravit aby mi to islo? ak to nepojde na 3200MHz tak sa nezblaznim ale teraz to mam na default co je 2400 ci kolko a to je fakt bieda ale aspon to nemrzne.
Nastav si XMP profil a nasledne si zniz frekvenciu na 3000MHz, pripadne na 2933MHz. Ak mas CL16, tak to nie su Samsung b-die, a teda obcas zvykne byt problem s rychlostami vyssimi nez DDR4-3000.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"