4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 569
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa radar » St 20. Dec, 2017, 18:38

Kamarátovi som v počítači menil procesor z Phenom II X3 705e na Phenom II X4 960T bol nutný upgrade Biosu čo som spravil. Problém ale nastal že vo windowse vidím iba 3 fyzické jadrá v správcovi úloh, aj CPU-Z píše iba 3 jadrá. Stretol sa už niekto s takýmto problémom? Doska je Gigabyte GA-MA770T-UD3P.
R5 1600@3,8GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19931
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa dexterav » St 20. Dec, 2017, 22:13

ano bud nová inštalácia alebo odobrať cpu a systém si najde nové
poprípade čeknutie nastavenia cez msconfig
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1759
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Št 21. Dec, 2017, 12:33

len pre srandu, v BIOSe si skontroloval, ci su vsetky jadra aktivne? na niektorych doskach je CPU Core Activation a dovoluje vypnut niektore jadro, tak ci pri prechode z X3 na X4 neostalo to 4. jadro off ..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 569
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa radar » Št 21. Dec, 2017, 14:11

V biose detekuje všetky jará a sú zapnuté, aj keď som procesor unlockol na 6 jadro aj tak vo wine ukazovalo iba 3, dnes skúsim procesor odobrať zo správcu zariadení a uvidím či ich nájde všetky.
R5 1600@3,8GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 940
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa BiFino » Št 21. Dec, 2017, 17:39

Skus este pozriet tak ako ti radil Dexter cez msconfig - tam je boot option a mas tam moznost vybrat s kolkymi jadrami CPU chces bootovat. Ak si tam mal v minulosti nieco nastavene tak to ti moze robit sarapatu. Ak tam mas nieco zafajknute tak to len odfajkni uloz a rebootni.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 569
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa radar » Št 21. Dec, 2017, 17:50

Mám to v pláne skontrolovať keď sa dostanem ku tomu PC (nemám ho doma).
R5 1600@3,8GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 569
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 4jadrový procesor systém detekuje iba 3 jadrá

Príspevok od užívateľa radar » Pi 22. Dec, 2017, 13:28

Problém vyriešený, v msconfig boli nastavené 3 jadrá. Ďakujem za pomoc.
R5 1600@3,8GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"