AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
bull30
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Pi 07. Aug, 2009, 12:37

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa bull30 » Ne 26. Nov, 2017, 18:07

Jo hodil som tam 0-100% neviem preco som tam mal 90% ja som to urcite nenastavoval mozno to zmenili ovladce od dosky alebo nejky win update.

DesRe: ten ovladac na chipset mam nainstalovany.

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa radar » Ne 26. Nov, 2017, 22:11

Tak už som aj ja v ryzen klube. Dal som ho na 3,8GHz na štandardnom napätí, nejdem ho trápiť. Ramky mi idú na 2800MHz sú to https://www.alza.sk/corsair-16gb-kit-dd ... 121238.htm 3000 im dáko nechutí ale za 132 evri je to v pohode možno časom sa mi s tím bude chcieť hrať.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6533
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Ne 26. Nov, 2017, 22:33

Mam MSI Tomahawk, moje 2133 Kingstonky idu na nej 3066mhz. Na Asuske Strixe B350 isli max na 2933. Teraz som kupil Asrock z370, som zvetavy tam :D

Na tej Asuske isiel ale lepsie taktovat Cpu, nebol problem na 4Ghz, wo win behal aj na 4,1 aj ked to stabilne nebolo. Na Msi ani so 4ghz nenabotujem :D
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6533
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Ut 28. Nov, 2017, 09:54

Jedna doska horsia ako druha, mam pocit ako by som pouzival na kazdej nejaky Beta bios. Ze to za ten rok este nevyladili, to je do placu :facepalm:

Asrock jednoznacne najhorsi bios, robi si co chce, nabotuje kedy sa mu chce, zmenim nejake nastavenie, pridem do win a nezmenene, cele zle, vraciam spat do obchodu a ostavam pri mojej MSI Tomahawk. Pamete isli na nej iba na 2800mhz, viac ani prd

Najlepsi bios mala Asuska B350 strix. Tam bol ale problem ze V skakali v zatazi hore dole. V biose nastavene napr 1,3V a lietalo to aj k 1,4V WTF :rolleyes: Hlavny dovod ale preco som tu Asusku tiez vratil bol ze pri nej mi nehorazne piskal zdroj :laugh: Aj pri MSI aj pri Asrock si mierne moj SuperFlower popiskuje, ale len tak decentne ze pri sedeni pri PC to nepocujem, iba ked dam k nemu ucho. Pri Asuske piskal tak 3x viac, bolo to pocutelne aj zo stolicky.

Terajsia MSI B350 nenabotuje na 4Ghz a hreje ako blazon, v zatazi v PRIME95 ma bezne len o par C menej ako CPU. CPU napr 70C a doska 66C :cool:

Preto som hladal nieco lepsie, s lepsim chladenim. Ale priplatim si € navyse a neziskam tym ani prd, celkovy vykon este horsi diky mensim frekvenciam pameti, tak to sa oplati :laugh:

Ostavam teda na MSI, pockam na nove X470 chipsety, co to bude aky zazrak zase.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa radar » Ut 28. Nov, 2017, 13:20

Ja som z doskou celkom spokojný, zdroj mi nepíska ale hneva ma že sa jej nepáčia frekvencie ram nad 2666. Počítač po zmene nabehne šlape nepadá nemrzne ale akonáhle ho vypnem tak pri opetovnom zapnutí sa bios resetne a nabehnu ako 2133MHz. Čo sa tíka procesora tak som mu vypol šetriace funkcie dal mu násobič 38 ponechal štandardné napätie(1,375V) a ide v pohode bez problému aj keď to napätie by mohlo byť tvrdšie. Teplota 40-45°C.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

bull30
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Pi 07. Aug, 2009, 12:37

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa bull30 » Ut 28. Nov, 2017, 21:29

Ja som tiez zatial problemy nemal okrem taktov v idle co som riesil vyssie. Pamate tocia 3200mhz bez problemov taktovat som skusal na 4.2ghz win naskocil skusal som bench v aide ale iba cc 15 -20 min system nepadol a na 4.3 ghz uz padol (voltaz na auto). Ake max takty mate na 1600/1600X ?

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa MaceKx » Ut 28. Nov, 2017, 22:39

Ja mam uz par mesiacov 4,0 GHz na CPU a 3200 MHz na pamatiach. V mam na CPU 1,4 V + loadcalibration myslim ze a 2.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1215
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Kimif123 » Št 30. Nov, 2017, 20:19

Tak už aj ja som v klube "rezňov", MSI B350 Tomahawk a Ryzen 1600X. Ktorý program mi správne zobrazí napätie/teplotu? Momentálne používam CPUID HWMonitor, ale neviem presne ktorú teplotu aj napätie mám pozerať. Nemal som sa veľa času s tým baviť, zatiaľ som dal CPU na 1,3875 a takt 3,8 GHz, pamäte mi idú na 3066 MHz, viac som ešte neskúšal (2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 CL16 - s i5 7600K išli v pohode 3200MHz viac som neskúšal nikdy).

Momentálne budem na pc hrať skôr len hry, mám SMT vypnúť?

Takže edit pri 3066 MHz mi stále nabootovalo Windows po prihlásenie a nič ďalej, klávesnica myš nereagujú ani po reštarte, takže ani do BIOSu som sa nevedel dostať. Pomohol až reset. PWM regulácia sa neviem čím riadi, nastavil som si pekne všetko a neustále mi ventilátory zrýchľujú a spomaľujú, pritom teploty sa nemenia resp. nedosahujú hodnôt kedy by mala nastať nejaká zmena.. Drbne ma. Teraz idem bez OC, CPU sa podstaktuje na 2,1 GHz v nečinnosti.
CPU: Intel i5 9600k Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M Mortar RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe + Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 3TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Fractal Design Define R4 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa MaceKx » Pi 01. Dec, 2017, 06:56

Ja by som nic nevypinal. Mas posledny BIOS ? Skus pri taktovani pouzit tie predvolene hodnototy, nespomenem si ako sa to vola ale MSI to ma. Skus 3200 MHZ CL18 napr. ci to pojde.

Hlavne ten posledny BIOS lebo ked ho nemas mozes sa snazit kolko chces a s tymi pamatami sa nedohodnes. Aby to chodilo ako ma.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1215
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Kimif123 » Pi 01. Dec, 2017, 09:46

Mám posledný BIOS, bohužial pes je zakopaný inde, samotný OS resp. ovládače nemám stabilné, ale toto je už trocha off. Takto neviem poriadne otestovať systém. Btw na Ryzen aký stress test používate?

Mám tam nahodenú GPU RX480 4GB, najnovšie ovládače a systém mi robí také veci, že keď sa prihlásim do svojho profilu vo Windowse, tak spodná lišta mi vôbec nefunguje (Quick Launch bar), viem klikať na ikony aj na štart tlačidlo ale nereagujú nič sa nedeje systém pritom ide bez problémov. Musím sa odhlásiť cez CTRL ALT DELETE a znova prihlásiť a všetko ide bez problémov. Chcel som vyskúšať hry, katastrofa.. BF1 mi padalo nonstop s takouto chybou https://imgur.com/a/9Y3F4 niekedy som sa dostal do menu, inokedy už pri loadingu do hry , Hitman tiež, ani benchmark mi nespustilo..

Po troche googlenia som našiel takú somarinu, že mám vyskúsať hrať hru zo zapnutý VSyncom, tak som to vyskúšal a čuduj sa svete hral som hodinu BF bez problémov - akurát aj tu je dôležité, že v DX11, v DX12 padla hneď hra, to isté bolo aj s Hitmanom, tam sa to dá pekne testovať na benchmarku, ak nastavím DX12, tak mi ani nenačíta benchmark, pri DX11 ide hra bez jediného problému.

A s tou PWM reguláciu, buď niečo robí na pozadí Win alebo neviem čo môže byť problém, včera keď som hral BF1 tak mi počas tej hodiny išli ventilátory presne podľa regulácie, krásne potichu, CPU max 51 stupňov. Ale keď mi načíta Win tak ventilátory samovoľne zrýchľujú takmer pravidelne, pritom ako som spomínal teplota CPU nestúpa, resp vôbec nedosahuje hodnôt kedy by mali zrýchliť.

Úprimne vôbec nemám nato náladu sa s tým babrať, toto sa mi v živote ešte nestalo, že som spravil čistú inštaláciu OS, nové ovládače, v celku nový HW a drbe sa to všetko...
CPU: Intel i5 9600k Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M Mortar RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe + Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 3TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Fractal Design Define R4 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

Užívateľov profilový obrázok
DesRe
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa DesRe » Pi 01. Dec, 2017, 20:49

to stou lištou a hrami sa mi stalo tiež a hneď po nejakom update windowsu ,potom som tahal cele inštalačné usb a caik
Spoiler: ukázať
MB: GIGABYTE AORUS X470 Gaming 7 WIFI CPU: AMD Ryzen 7 1700 #4099Mhz #1.425V RAM: G.SKILL Flare X AMD 3466 MHz (14.15.14.30.44.1T) GPU: MSI GTX 1080 SEA HAWK EK X SSD: Samsung 970 EVO 500GB ,Crucial P1 1TB ,Crucial MX300 275GB PSU: EVGA SuperNOVA 650 P2 (cable sleeving MDPC-X parakord) CASE: Be quiet! DARK BASE 900 black Monitor: AOC AG271QG Keyboard: K95 RGB Platinum MX Speed Mouse: IRONCLAW RGB WIRELESS / ROG Spatha Mouse pad: MOTOSPEED P40 atd.

RAD: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper X-Flow 420 + XT45 280 Pumpa: EKWB EK-XRES 140 Revo D5 Glass CPU: HEATKILLER® IV PRO COPPER NI GPU: FC1080 GTX TF5 FAN: 5x be quiet! SilentWings 3 140mm PWM 1000rpm/1600rpm
NoteBook: Predator PH517-61-R54R

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa MaceKx » So 02. Dec, 2017, 09:57

Je to celkom zajimave, ze si to urobil na novu instalaciu a mas problem. Ja som presiel s i7-2600K na R5 1600 a prebiehalo to tak, ze som doniesol, dosku, procak a RAMky. Poskladal som to, pripojil disky, grafiku a zapol. Vsetko nabehlo doinstalovali sa nejake veci pre AMD. Cize ziadna cista instalacia Winu ani nic podobneho. Odinstaloval som iba manualne vsetko od Intelu a o zbytok sa postaral nasledny update verzie winu. Podla mna to sposubuje AMD grafika v kombinacii win :)
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1215
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Kimif123 » So 02. Dec, 2017, 10:26

Jednoznačne to robí ovládač GPU, momentálne ale nemám po ruke žiadnu Nvidiu na odskúšanie či to bude robiť tiež. Padá vo Windowse, v hrách.. proste hrôza, je toho celkom dosť aj na nete, táto verzia ovládačov to mala opraviť ale nestalo sa. Pomenil som nejaké nastavenia vo Wattmanovi a to pomohlo trocha (MAX som nastavil ako State 6 a zvýšil som otáčky chladiča nech sú nižšie teploty).

Mimochodom CPU som nataktoval na 3,9 GHz a ide pekne, napätie som nechal na auto, ešte sa s tým pohrajem. Na 4 GHz mi nabootovalo do Winu ale pri spustení Prime95 hneď padol systém. RAMky ani za Boha viac ako 2933 MHz, skúšal som aj horšie časovania s tou funkcou Memory Try It ale neúspešne. Mimochodom oproti mojej i5 7600K má tento CPU krásne teploty :) Počas BF1 som mal max asi 56 stupňov s tým, že CPU chladič bol tichý! Naopak základná doska ale hreje ako divá, neviem či sú tie hodnoty pravdivé v HWMonitore ale ide to nad 80.
CPU: Intel i5 9600k Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M Mortar RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe + Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 3TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Fractal Design Define R4 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6533
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa ericc64 » So 02. Dec, 2017, 11:08

Doska ma slabe chladenie, ako som pisal, hreje to ako blazon :) Ale zase 80C je nejaka blbost... V prime95 ma doska vzdy o par C menej ako CPU ... Pocasa hrania ma moja doska cca 50C a cpu okolo 55C, podla hry.

napr tu prime95 : CPU 64C a doska 62C

https://imgur.com/a/2f4SO

Teraz inak pouzivam na meranie HWiNFO64 5.61, ten je super :)
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1215
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Kimif123 » So 02. Dec, 2017, 12:50

Tak skúšal som 4 GHz dnes, bez šance. Do Winu nabootuje ale keď spustím Prime hneď mi padne systém.

Ďalšia vec, v BIOSe nastavím napätie 1,35V, reálne to je ale o 0,025V viac, je to normálne? Tu sú screeny o teplotách ako som vravel, brutál vysoké, ale nejako sa mi to nezdá https://imgur.com/a/J8ifr . Keď priložím ruku k tým pasívom počas toho ako píše 80 stupňov, ten spodný pasív čo je pri GPU je teplý ale nič extra, a tie dve čo sú okolo cpu sú horúce, ale viem udržať ruku na nich tiež.

A ten profil napájania na Ryzen nemám vôbec, ovládače k chipsetu som si inštaloval zo stránky MSI. Teraz čo som si chcel nainštalovať ovládače ešte raz k chipsetu, tak ono mi otvára inštalátor ku GPU driverom, akože nechápem.

Problémy naďalej pretrvávajú, pri každom druhom zapnutí mi nejde spodná lišta, musím sa odhlásiť z profilu a naspäť, GPU tiež stále kapitola sama o sebe, idem skúsiť staršie ovládače ešte.

ericc64 ako pozerám ty máš Ryzen 3, tam by si mal mať nižšie teploty nie? Myslím si, že je to v poriadku (teploty). Určite sa ešte budem snažiť znížiť napätie keď to pôjde.
CPU: Intel i5 9600k Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M Mortar RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe + Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 3TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Fractal Design Define R4 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"